Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:24 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se dispută, de mâine, la Mangalia România speră la peste zece medalii la Campionatul Mondial de lupte pe plajă (galerie foto)

ro

11 Jun, 2015 00:00 964 Marime text
Ediţia 2015 a Campionatului Mondial de lupte pe plajă va avea loc la Mangalia, în perioada 12 - 14 iunie. Întrecerile, în care vor fi angrenaţi cadeţi, juniori şi seniori (atât fete, cât şi băieţi), vor fi găzduite de plaja de la „Laguna”.
 
Astăzi, vor evolua cadeţii, mâine - juniorii, iar duminică - seniorii, fiecare zi de concurs începând la ora 14.00. România a înscris în concurs loturi complete, 57 de luptători urmând a evolua sub tricolor. Dintre celelalte reprezentative nu vor lipsi Rusia, SUA, Iran, Bulgaria şi ţări din fostul bloc sovietic. Antrenorii României sunt constănţenii Ioan Giuglea (de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”) şi Cornel Trucmel (de la Mangalia).
 
Constanţa va fi reprezentată la aceste Mondiale la toate cele trei categorii de vârstă. La cadeţi vor concura Cristina Pintilie (categ. 50 kg), Florin Gheorghe (categ. 70 kg) şi Sebastian Raicea (categ. +70 kg), toţi de la LPS Constanţa. Juniorii care vor intra pe nisip sunt Ana-Maria Bunduc (categ. 50 kg), Mădălin Pârvulescu (categ. +80 kg) - de la Mangalia, Liviu Costache (categ. 70 kg) - de la LPS Constanţa şi Marius Marin (categ. 80 kg) - de la Aurora 23 August. La seniori va evolua Mihai Ţurcanu (categ. 80 kg), de la CS Farul Constanţa.

Nu lipseşte nici triplul campion Vlad Caraş

Totodată, România va fi reprezentată la Mangalia de trei luptători formaţi la LPS Constanţa, fraţii Caraş (Vlad şi Ionuţ) şi Dorin Pârvan. Vlad, care are în palmares trei titluri mondiale pe plajă (două la juniori şi unul la seniori), va concura la seniori, la categoria +90 kg, iar Ionuţ va intra în lupta de la categoria -80 kg a juniorilor. Pârvan va concura la categoria 90 kg seniori.
„Sperăm ca România să obţină peste zece medalii, dintre care trei - patru de aur. Va fi mai greu ca anul trecut, în Grecia, însă, chiar şi în aceste condiţii, vrem să ne atingem obiectivele şi să ocupăm locul întâi în clasamentul pe ţări”, a declarat Ioan Giuglea, antrenor emerit.
 
Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?

Comentarii