Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, FC Farul întâlneşte Rapid Bucureşti Daniel Pancu l-a întrebat pe Ianis Zicu dacă antrenează „FC Dosarele X Constanţa“

ro

03 Aug, 2019 00:00 2097 Marime text
A venit şi momentul debutului în ediţia 2019/2020 a Ligii a 2-a pentru noua echipă a FC Farul Constanţa! Sâmbătă, 3 august, formaţia de pe litoral, schimbată foarte mult faţă de sezonul trecut, alcătuită într-un timp scurt şi cu un nou staff tehnic, condus de Ianis Zicu (aflat la prima experienţă ca antrenor la o echipă de seniori), joacă în deplasare cu Rapid Bucureşti, nou promovată în Liga a 2-a şi pregătită de Daniel Pancu.
 
Partida se dispută pe stadionul „Regie“ din Bucureşti, de la ora 18.00, fiind transmisă în direct de Digi Sport 1. Ianis Zicu s-a arătat optimist înainte de partida de sâmbătă. „Suntem pregătiţi de debut. Cred că putem să mergem în Regie şi să obţinem victoria. Suntem încrezători, optimismul e parte din meseria noastră. Dacă nu te duci cu gândul victoriei, nu poţi obţine nici măcar un egal. Eu vreau să câştig fiecare partidă. Debutăm în campionat contra unei echipe importante din fotbalul românesc, chiar dacă vine din Liga a 3-a. Dacă nu ar fi fost Rapidul, am fi fost favoriţi 100 la sută. Aşa, Rapidul deţine prima şansă, jucând şi pe teren propriu. Dar sunt convins că nu îi va fi deloc uşor cu noi“, a declarat Zicu.
 

„Unii aleg o strategie să se ascundă“

 
De cealaltă parte, la conferinţa de presă premergătoare meciului, Daniel Pancu a menţionat că nu a reuşit să obţină foarte multe date despre FC Farul. „Săptămâna aceasta, practic nu ştiu dacă îmi merit salariul. Am vrut să analizez şi eu adversarul, lucru pe care îl fac foarte bine de obicei. Mâine (n.r. sâmbătă), întâlnim echipa «FC Dosarele X Constanţa». De o lună le urmăresc pagina de Facebook şi, în afară de achiziţii, nu am văzut nimic altceva. Nu ştiu, dacă aşa consideră ei că se respectă suporterii… E un meci de orgoliu, întrucât, până la urmă, Rapid - Farul înseamnă ceva în fotbalul românesc. Acolo sunt oameni care au legătură cu Dinamo, antrenorul, finanţatorul, mentorul lor dinamovist, suporterii sunt stelişti. Deci din punctul acesta de vedere, cu siguranţă va fi un meci de intensitate, de orgolii. Despre ei ştiu că şi-au menţinut cinci jucători de anul trecut (Doumbia, Antoche, Zamfir, Toma şi Tudor Moldovan) şi au transferat jucători buni pentru nivelul Ligii a 2-a, precum Muţiu în poartă, apoi Lică, Ursu, Carabela şi Panait în partea stângă, în dreapta Nicola, de la Clinceni, Mitrov (de la Clinceni), Cruceru (vine de la Oltul Turris Turnu Măgurele, dar a jucat în tur la Petrolul), Kanda (care a jucat şi în prima ligă, la Călăraşi), Stoica (în tur a jucat la Petrolul). Mă aştept ca Farul să încerce să marcheze cât mai repede. Dezavantajul lor e lipsa omogenităţii.

Eu sper ca, alături de public, cu entuziasmul, cu încrederea căpătată în meciurile de pregătire (în care suntem neînvinşi), să câştigăm. Până la urmă, e un meci, chiar dacă unii aleg o strategie să se ascundă şi să creadă că ne pot duce în eroare. E un meci şi se poate întâmpla orice. M-am întâlnit cu Ianis întâmplător, prin cartier, că suntem vecini, dar am schimbat doar două vorbe. Acelaşi lucru i l-am spus şi lui, dacă antrenează «Dosarele X Constanţa», iar el a spus că vedem sâmbătă. Abia aştept şi eu să văd la meci ce se va întâmpla. Eu i-aş fi dat echipa mea, dar mai am două dubii, nu la jucători, cât la aşezare“, a spus Daniel Pancu.
 

„Aruncă pisica“


„Am văzut declarațiile lui Pancone. Eu îl apreciez, mi-a fost coechipier și nu pot să spun ceva rău de el. Prin astfel de declarații, el încearcă să le creeze probleme adversarilor, aruncă pisica. Am înțeles ironia, dar pe mine mă interesează numai echipa mea. Nu poți totuși să-ți iei informații numai de pe Facebook. Noi am avut un om care a urmărit Rapidul pe viu. Rapid - Farul e un derby de prim eșalon. Am înțeles că în jur de 150 de suporteri constănțeni s-au organizat să vină la meci. Ianis Zicu are dorință fantastică de a demonstra, vrea să facă performanțî și cred că va reuși, a spus și finanțatorul FC Farul“, Ciprian Marica, la Digi Sport. 
 

Din lot face parte și vărul Simonei Halep


FC Farul începe noul sezon cu următorul lot de jucători:

Vlad Ionuț Muțiu
Eduard Andrei Udeanu
Cristian Marian Andrei
Alexandru Ionuț Nicola
Radu Gabriel Zamfir
Viorel Ștefan Lică
Ștefan Marian Cană
Marius Paul Antoche
Ionuț Ursu
Iulian Carabela
Dan Lucian Panait
Madikaba Doumbia
Daniel Marian Toma
Antonio Ovidiu Cruceru
Mihailo Mitrov
Razvan Lucian Greu
Tudor Ioan Moldovan
Claudiu Robert Băciuț
Baudouin Tshitungi Dieudonne Kanda
Denis Robert Moldovan
Alexandru iulian Stoica
Alexandru Ionuț Stoica
Cosmin Zamfir
Alexandru George Bodea
Dimciu Constantin Halep.

Ultimul jucător, un atacant de 19 ani, vine de la FC Viitorul și este văr al Simonei Halep. 
 

U Cluj, învinsă de CSM Reșița


Etapa a început vineri, cu partida CSM Reşiţa - U Cluj 2-0 (Ehmann 34, Vasiu 76).  

În afară de meciul Rapid - Farul, celelalte partide au fost programate astfel: sâmbătă, 3 august - de la ora 11.00 - Concordia Chiajna - Daco-Getica Bucureşti, Turris-Oltul Turnu Măgurele - Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Viitorul Pandurii Tg. Jiu - Sportul Snagov; de la ora 13.00 - UTA - Dunărea Călăraşi; de la ora 18.00 - ASU Poli Timişoara - CS Mioveni; duminică, 4 august - de la ora 11.00 - Gloria Buzău - Csikszereda Miercurea Ciuc; de la ora 13.30 - Metaloglobus Bucureşti - Petrolul Ploieşti; marţi, 6 august - de la ora 19.30 - ACS Campionii FC Argeş - Ripensia Timişoara.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Bilete pentru fanii FC Farul ca doresc să meargă la meciul din deplasare cu Rapid Bucureşti

Începe Liga a 2-a! FC Farul are planuri mari la meciul din Regie Ianis Zicu - „Rapidului nu îi va fi deloc uşor cu noi“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii