Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă e meciul cel mare Gloria Albești joacă pentru promovarea în premieră în Liga a 3-a (galerie foto)

ro

01 Aug, 2020 00:00 4440 Marime text
  • Gloria Albești întâlnește CSM Rm. Sărat pentru accederea în eșalonul al treilea al fotbalului românesc.
  • Cele două echipe se duelează la Galați, în grupa B a Regiunii 7 de la baraj.
  • Reprezentanta județului Tulcea nu mai participă la baraj, alături de Gloria Albești și CSM Rm. Sărat.



Echipa de fotbal Gloria Albești dispută sâmbătă, 1 august, partida din grupa B a Regiunii 7 de la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Formația de pe litoral întâlnește, pe stadionul „Oțelul“ din Galați, de la ora 17.30, reprezentanta județului Buzău, CSM Rm. Sărat.
Gloria Albești, care, dacă va avea succes, va promova în premieră în Liga a 3-a, a fost desemnată reprezentată a județului Constanța la baraj în urma unei decizii a Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal Constanța. Inițial, pentru a se stabili cine va evolua la baraj, pe plan local se fixase un campionat de tip play-off, organizat pe teren neutru, la Techirghiol, cu participarea echipelor de pe locurile 1-4 din Liga a 4-a constănțeană (CS Năvodari, CS Viitorul Fântânele, CS Agigea, CS Gloria Albești), însă trei dintre acestea (CS Năvodari, CS Viitorul Fântânele și CS Agigea) au comunicat că nu pot îndeplini condițiile prezentate în protocolul medical aprobat de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, condiții ce trebuiau îndeplinite pentru reluarea fotbalului amator. În această situație, a fost desemnată să participe la baraj Gloria Albești.
Reprezentanta Tulcei nu participă
Reprezentanta Constanței a fost repartizată în grupa B a Regiunii 7 de la baraj, alături de echipele din Tulcea și Buzău, mini-turneul trebuind să se disputa inițial timp de trei zile, interval în care formațiile jucau fiecare cu fiecare. Cum reprezentanta Tulcei a declinat participarea, au rămas să se confrunte, într-un singur meci, cel de sâmbătă, Constanța (Gloria Albești) și Buzău (CSM Rm. Sărat). Ambele echipe vor câștiga la masa verde, cu 3-0, disputele cu formația din Tulcea, prin neprezentarea adversarului, astfel că meciul direct va stabili echipa care se va clasa pe locul întâi în grupa B. Promovează în Liga a 3-a cele 14 echipe câștigătoare ale mini-grupelor de baraj plus alte șapte echipe de pe locul doi, cu cel mai bun punctaj.
Pe teren nu evoluează palmaresul sau tradiția“
În condițiile în care pleacă pe drumul către Liga a 3-a cu trei puncte (în urma succesului la masa verde), Gloria Albești are șanse foarte mari să obțină promovarea și cu un egal în disputa cu CSM Rm. Sărat, dar, în funcție de rezultatele din celelalte grupe, s-ar menține în cursă pentru o promovare istorică chiar și cu o înfrângere. Sunt multe calcule care se fac, însă Gloria are un singur obiectiv pentru partida de la sâmbătă, de la Galați: succesul. „Avem echipă bună și ne gândim numai la victorie. Pe teren nu evoluează palmaresul sau tradiția, ci jucătorii“, a declarat Irinel Resmeriță, președintele CS Gloria Albești. Echipă e pregătită de Ionel Melenco (antrenor principal) și Ionuț Ilie (antrenor secund, dar și jucător) și are în componență fotbaliști care au evoluat în decursul carierei și în eșaloanele superioare, inclusiv la Liga 1, dar și tineri talentați.
Tradiția județului nostru trebuie să continue“
Cei mai cunoscuți jucători ai echipei din județul Constanța sunt Ștefan Ciobanu, Vasile Șicu, Ionuț Ilie, Cornel Ciobanu, Adelin Cristea, Tănase Halep, Ciprian Loloț sau Mihai Zugravu. „Asociatia Județeană de Fotbal Constanța urează mult succes echipei Gloria Albești în meciul de baraj către Liga a 3-a! Tradiția județului nostru trebuie să continue și să vă ambiționeze și mai mult și să pășiți pe urmele reprezentantelor județului Constanta din trecutul apropiat: Farul Constanța, Axiopolis Cernavodă, CS Medgidia, Club Poseidon 2 Mai Limanu!“, a fost mesajul AJF Constanța.
Lotul de jucători
Din lotul Gloriei fac parte: David Gârniță, Rareș Micu - Idris Adil, Răzvan Arteni, Alexandru Bot, Marius Busuioc, Marian Canțur, Cornel Ciobanu, Adelin Cristea, Valentin Găiceanu, Tănase Halep, Ionuț Ilie, Ciprian Loloț, Aurel Moga, Vasile Șicu, Marius Simion, Narcis Vîntu, Iulian Voinea, Mihai Zugravu, Ștefan Ciobanu, Sergiu Andrei, Robert Hristu și Marian Manolache.
Calcă pe urmele reprezentantelor cu ștaif din trecut“
Pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal s-a făcut o avancronică a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a, iar în ce privește întâlnirea Gloria Albești - CSM Rm. Sărat se apreciază că formația buzoiană are prima șansă. „CS Gloria Albești - La 60 de km sud de Constanța, aproape de granița cu Bulgaria, se visează la Liga 3! Pe 3 la întreruperea competiției județene, Gloria calcă pe urmele reprezentantelor cu ștaif din trecut, Medgidia, Farul, Cernavodă, Mangalia și vrea să răstoarne calculele hârtiei. CSM Râmnicu Sărat - Lider la «înghețarea» Ligii IV din cauza pandemiei, clubul poate reveni acum în eșalonul trei după doar un sezon de la retrogradare. Fondat în 1966, purtând și denumirile de Progresul sau Olimpia, este considerat favorit în duelul cu reprezentanta județului Constanța“, se menționează pe site-ul FRF.


Sursa foto: Facebook (CS Gloria Albești)


Citește și:

Gloria Albești, reprezentanta județului Constanța la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a

Ce program va avea reprezentanta Constanței la barajul de promovare în Liga a 3-a (video)






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii