Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roxana Stan, pe podium la fitness Şi-a dat jos ghipsul de la picior, a concurat şi a ieşit vicecampioană naţională! (galerie foto)

ro

07 Apr, 2017 00:00 9484 Marime text
Ambiţia şi hotărârea au ajutat-o pe tânăra sportivă Roxana Andreea Stan, din Constanţa, să nu se lase învinsă de o accidentare suferită cu numai patru zile înainte de faza finală a Campionatului Naţional de culturism şi fitness.
 
Rezervat cadeţilor, juniorilor şi categoriei masters, concursul s-a disputat la Tg. Mureş, iar Roxana, care se pregăteşte la Constanţa, dar reprezintă în competiţii Champions Gym CSS5 Bucureşti, viza titlul de campioană a României la fitness, la juniori mici. A avut însă ghinionul să fie accidentată în sala de antrenament, iar visul ei frumos era pe punctul de a se spulbera. Participarea la Naţionale părea compromisă, în condiţiile în care Roxana s-a ales la piciorul stâng cu un ghips de toată frumuseţea.
 
„Cu patru zile înainte de concurs, în sala de antrenament, o tipă mi-a scăpat pe picior un disc de 25 de kilograme. Deşi toată lumea, prietenii şi cei din familie, mi-a zis să renunţ la a mai concura la Tg. Mureş, eu nu am dat înapoi. Mama n-a vrut să mă mai lase să merg la competiţie, însă eu am avut o nebunie. Mi-am scos singură ghipsul şi m-am prefăcut că pot să merg fără probleme, ca să îmi dea acordul să concurez. Muncisem un an şi îmi părea rău să renunţ tocmai acum. Plângeam de durere, dar în faţa tuturor râdeam şi spuneam că mă simt bine“, povesteşte tânăra de 18 ani, care face sport de mică, de la vârsta de trei ani. A început cu gimnastica artistică, a continuat cu dansul sportiv, iar apoi cu gimnastica aerobică şi cu fitnessul. După care a făcut Karate Kyokushin, disciplină pe care o perioadă a practicat-o în paralel cu fitnessul.

Şi-a schimbat programul de prezentare 

La Tg. Mureş, Roxana Stan a concurat la categoria +1,63 m, alături de alte trei sportive, şi a cucerit medalia de argint. „Înainte de concurs, am luat calmante, am pus gheaţă şi am dat cu spray în zona afectată. Am avut dureri pe parcursul competiţiei şi chiar şi acum am probleme, nu prea îmi pot mişca degetele. Pe ultima sută de metri, am fost nevoită să-mi schimb programul de prezentare, întrucât am simţit că nu pot face ce pregătisem până atunci. Dacă aş fi urmat rutina mea obişnuită, eu zic că luam locul întâi. Mulţi mi-au spus că m-am prezentat foarte bine. Oricum, o felicit pe campioană. Dacă aş fi reuşit să o înving, era un succes foarte mare pentru mine. Ea e participantă la Campionatul Mondial de fitness, atingând un nivel competiţional cu mult mai înalt decât al meu. Mă bucur că m-am clasat pe locul doi, dar, într-un fel, sunt dezamăgită, pentru că era normal să-mi doresc prima poziţie. Totuşi, chiar şi accidentată, din trei adversare, să bat două, iar cu a treia să fiu cam pe acolo, la egalitate, cred că n-a fost atât de rău. Sunt mândră că am reprezentat Constanţa şi că sunt unul dintre juniorii Constanţei care tot aduc medalii de la fiecare concurs“, a mai spus Roxana Stan.

Demonstraţie de Bikini Fitness cu branula la mână

Nu este însă prima dată când tânăra sportivă sfidează problemele de sănătate şi intră într-o întrecere. În vara anului trecut, a participat la o demonstraţie de Bikini Fitness cu ocazia întrecerii Strongman de la Mamaia, chiar dacă era bolnavă (suferind de enterocolită), iar pe mâna dreaptă avea branula! Roxana a susţinut atunci un program în faţa publicului alături de Diana Pivniceru şi de Diana Beatrix Oana, această demonstraţie fiind debutul ei la Bikini Fitness. Pentru felul în care arată şi pentru spiritul ei de luptătoare, prietenii i-au spus Roxanei „Xena“. Adică Roxana Stan, „prinţesa războinică“ de la Constanţa. 

A obţinut calificarea la Campionatul Mondial 

Bucuria de la Tg. Mureş a constănţencei a fost dublă, pentru că a urcat pe podium, devenind şi el vicecampion naţional, şi prietenul Roxanei, Andrei Iosif, de la Champions Gym CSS5 Bucureşti, care a concurat la culturism juniori mici, categoria 70 kg. În continuare, Roxana se concentrează pe şcoală, dar şi-a făcut şi planuri în ce priveşte competiţiile la care ar mai putea participa în 2017, atât în ţară, cât şi în străinătate. „Acum urmează bacul, în primul rând, după care, în luna septembrie, sunt mai multe competiţii. Să văd cât de pregătită voi fi şi la care dintre ele voi participa. În noiembrie, sunt programate Mondialele de fitness, la Bistriţa, întrecere la care eu sunt calificată întrucât am ieşit pe locul doi la Naţionale“, mai spune Roxana Stan. 

Adrian Biciu, medaliat cu bronz 

La competiţia de la Tg. Mureş, au participat şi reprezentanţi ai CS Farul Constanţa (antrenor, Cristian Mihăilescu). Singura medalie a fost obţinută de fostul gimnast Adrian Biciu (bronz la culturism juniori 1, categoria +80 kg). Celelalte rezultate au fost: Andreea Jaqline Timofei (fostă atletă) - locul 4 la bikini fitness junioare 1, categoria 1,60 m; Cristian Lambru - locul 5 la culturism juniori 1, categoria 70 kg; Alexandru Trandafir - locul 5 la culturism juniori 1, categoria 80 kg; Cristian Mândrilă - locul 5 la culturism juniori 2, categoria +70 kg; Andrei Manea - locul 7 la culturism juniori 2, categoria +70 kg.
 
Sursa foto: Facebook (Romanian Aesthetics, Roxana Stan şi Andrei Iosif) 

Citeşte şi:

Andreea Jaqline Timofei, de la atletism la bikini fitness: Campioana de pe pistă a debutat cu dreptul pe scena graţiilor (galerie foto)

„Xena“ de Constanţa, susţinută şi de Strongman: Roxana Stan a câştigat competiţia Beach Search Model de la Tiger Classic (galerie foto)

Roxana Stan, „prinţesa războinică”: „Xena“ de Constanţa face karate şi evoluează la bikini fitness (galerie foto)

Luptătoare la Oyama Club Constanţa: Fosta gimnastă Andreea Roxana Stan caută gloria în Karate Kyokushin (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii