Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:26 28 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România marchează astăzi „Ziua Sportului Curat“ (video)

ro

10 Apr, 2020 09:32 2102 Marime text
„Ziua Sportului Curat“ este marcată în fiecare an pe 10 aprilie, România alăturându-se astfel statelor care au aderat la Convenția internațională împotriva dopajului în sport și a Codului Mondial Anti-Doping.

Această zi a fost instituită în România prin Hotărârea de Guvern nr. 240/2016, publicată în Monitorul Oficial la 7 aprilie 2016.

Pentru a sărbători această zi, se vor organiza acțiuni de educare, informare și prevenire a dopajului în sport, adresate îndeosebi tinerilor, cu precădere sportivi și practicanți ai sportului recreativ, precum și personalului din anturajul acestora. Scopul este acela de a avertiza cu privire la pericolele utilizării substanțelor interzise.

Agenția Națională Anti-Doping și alte autorități ale administrației publice centrale, precum și organizațiile neguvernamentale, vor organiza acțiuni educative, de informare și de promovare a valorilor olimpismului, sportului curat și fair play-ului, în concordanță cu principiile Convenției internaționale împotriva dopajului în sport și ale Codului Mondial Anti-Doping, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Guvernului României.


Prin Legea 367/2006, România a aderat la prevederile Convenției internaționale împotriva dopajului în sport și a Codului Mondial Anti-Doping, angajându-se astfel să transpună, la nivel național, măsurile legislative în domeniul anti-doping, precum și politicile anti-doping la nivel mondial. În numele României, Agenția Națională Anti-Doping a acceptat la simpozionul INADO-WADA ca și în țara noastră ziua de 10 aprilie să devină „Ziua Sportului Curat“. 

Chiar și de la distanță, ne-am pregătit cum se cuvine de Ziua Sportului Curat. 

Vă trimitem așadar, dragi prieteni, salutul nostru, un îndemn la responsabilitate socială și o urare sinceră de sănătate. 
 
Fiți optimiști! Vom depăși cu toții dificultățile acestei perioade. Important este să rămânem uniți, chiar și de la distanță, este mesajul de pe pagina de Facebook a Agenției Naționale Anti-Doping. 


Sursa foto: Facebook (Agenția Națională Anti-Doping) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii