Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:25 19 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanții SSC Farul vin la ședința de Consiliu Local „Avem o echipă frumoasă, care crește frumos“ (galerie foto + video)

ro

28 Oct, 2016 00:00 4325 Marime text


Proiectul Suporter Spirit Club Farul Constanța a fost prezentat, ieri, într-o conferință de presă desfășurată la sediul FC Farul, la care au participat Marcel Lică (președintele SSC Farul), Radu Lefca (director de marketing), Ion Barbu și Gică Mina (antrenori), George Simencu (suporter și membru cotizant) și Alexandru Grigoraș (jucător). 
 
Echipa SSC Farul, care a fost înființată de fani ai FC Farul și activează în Liga a 4-a a județului Constanța, unde e lider cu punctaj maxim, își propune să ducă mai departe spiritul FC Farul, având ca obiectiv promovări în fiecare an, până în Liga 1. SSC Farul face pași importanți pentru revenirea acasă, pe stadionul Farul (deocamdată susținând meciurile de pe teren propriu pe arena ITC). De asemenea, clubul se preocupă de recuperarea semnelor distinctive ale FC Farul (palmares, siglă, culori).

Așteaptă cu nerăbdare preluarea

„Casa noastră e stadionul Farul. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța ne-a înțeles demersurile noastre de a reveni pe arena din strada Primăverii. Simțim și sprijinul autorităților locale. Așteptăm cu nerăbdare ca stadionul să fie preluat de Consiliul Local. Vom fi prezenți, suporteri, jucători, antrenori și conducători de la SSC Farul, la ședința de CL de pe 31 octombrie în care se va dezbate preluarea arenei Farul și ne vom susține punctul de vedere. Eu cred că proiectul de hotărâre va fi aprobat. Sper ca toate forțele politice să cadă de acord, pentru binele fotbalului constănțean. SSC Farul va susține meciurile care au mai rămas din 2016 tot pe ITC, apoi vom vedea ce va fi. Oricum, avem acceptul de a ne antrena și a susține și alte activități la stadionul Farul. Lucrurile încep să reintre în normal“, a spus Marcel Lică. 

O experiență nouă

SSC Farul a câștigat toate cele 13 partide jucate până acum în Liga a 4-a și conduce în ierarhie cu două puncte avans. „Avem o echipă frumoasă, care crește frumos, alături de suporteri și spectatori. Ne mândrim cu o galerie de Liga 1. Sperăm ca an de an să promovăm și să ajungem în primul eșalon. Sâmbătă, avem un nou meci dificil, cu CS Năvodari. Îl privim însă ca pe oricare altul și îl tratăm cu seriozitate, pentru a ne impune. Ne interesează mai puțin ce fac celelalte adversare, importantă e evoluția noastră. La unele meciuri însă, adversarii noștri au depășit limita sportivității, ceea ce nu mi se pare normal. Să evoluăm în Liga a 4-a pentru mulți dintre noi e o experiență nouă, dar, când joci cu atâția oameni în tribună, te simți fotbalist. Atmosferă ca la meciurile noastre nu se întâlnește la multe echipe de Liga 1. Avem echipă valoroasă și nu cred că vom avea probleme“, a spus Ion Barbu.

„Constanța are mare nevoie de proiectul SSC Farul“ 

„În fotbalul românesc, e nevoie de cluburile de tradiție, de imaginea unui brand, de sânge proaspăt. Nu ne este indiferentă problema palmaresului, a siglei și a culorilor FC Farul și lucrăm în această direcție. Fie le vom prelua direct, prin acordul Comitetului Creditorilor FC Farul, fie vom participa la licitație. Sunt convins că semnele distinctive ne vor reveni“, a mai spus Marcel Lică.
„Mă bucur că fac parte din acest proiect, alături de oameni cu inima deschisă. Partea de marketing își face simțită prezența. Am realizat flyere, pliante, afișe de meci, iar mape de prezentare sunt deja pe mesele agenților economici. Constanța are mare nevoie de proiectul SSC Farul“, a arătat și Radu Lefca.

Alex Grigoraș a ales cu sufletul

Atacantul Alex Grigoraș, fiul antrenorului Petre Grigoraș, a ales cu sufletul să se alăture proiectului SSC Farul. „E o provocare pentru mine să joc la SSC Farul. Aici e casa mea, aici am crescut. E păcat că s-a ajuns la falimentul FC Farul, dar SSC Farul reprezintă un nou început, la care vreau să iau și eu parte și care sper să fie cât mai frumos. Nu știu dacă se va lămuri problema promovării încă de la finele turului. Obiectivul nostru e să câștigăm toate meciurile și să promovăm și sunt convins că așa va fi. Nu e o aroganță, avem potențial să înregistrăm numai victorii. Cu CS Eforie a fost un meci dificil, iar condițiile de joc au reprezentat și ele un factor determinant. E normal ca cei care joacă împotriva noastră să se ambiționeze în plus. Pe mine unul mă bucură o asemenea atitudine, să simți că joci, nu că e un meci de vacanță. Important e însă că am câștigat. Am încredere că vom continua pe aceeași linie și că vom învinge și CS Năvodari, sâmbătă. Nu mă interesează decât victoria. Tata e un farist înfocat. A jucat și a antrenat mulți ani la Farul. Nu poate trece cu vederea ce se întâmplă aici. Susține și el SSC Farul, cum poate, în primul rând sufletește“, a punctat Alex Grigoraș.

Bucuria de a veni cu familia la meci

Clubul își desfășoară activitatea pe baza cotizațiilor suporterilor și din sponsorizări. „Ne dorim să ni se alăture în acest proiect cât mai mulți constănțeni și să devină și ei membri cotizanți, sprijinindu-ne. Nu vrem altceva decât să readucem orașului bucuria de a veni cu familia la meci și a se bucura de fotbal. Atât timp cât vom găsi sprijin (din partea comunității și a autorităților locale), putem face ceva foarte frumos cu acest proiect. E foarte simplu ca, umăr la umăr, să ducem proiectul mai departe. În momentul de față, mare parte din buget e asigurat de cotizațiile suporterilor, la care se adaugă contribuția sponsorilor care au venit alături de noi. Chiar dacă vom beneficia și de o implicare puternică din partea unei singure persoane, vom rămâne și noi, suporterii. Vrem să păstrăm tipul de proiect socios“, a spus George Simencu.

Propriul centru de copii și juniori

La finele acestui sezon, câștigătoarea Ligii a 4-a nu va mai susține baraj de promovare în Liga a 3-a. „Proiectul nostru merge și sper ca de la an la an să fie mai bine, echipa să ajungă în Liga 1 și să devină o forță a orașului. Avem un colectiv de fotbaliști foarte bun, peste nivelul campionatului, astfel că nu vom avea probleme la acest eșalon. E păcat de orașul Constanța că nu mai are echipă în primele trei ligi din România. Locul Farului e în prima divizie“, a menționat Gică Mina.
În eventualitatea promovării, echipa constănțeană va avea nevoie de mai mulți juniori. „Nu va fi o problemă. Este clar că, în viitorul apropiat, vom avea propriul centru de copii și juniori. Copiii din Constanța își doresc foarte mult să vină la Farul“, a precizat Marcel Lică.

Diseară, e acțiune de promovare 

Pentru meciul cu CS Năvodari, suporterii SSC Farul se întâlnesc sâmbătă, la ora 10.00, în parcarea de la City Park Mall Constanța, de unde, la ora 10.30, pornesc pe jos, în coloană, spre stadionul ITC, unde se joacă meciul. Diseară, la ora 19.20, o parte dintre componenții SSC Farul și un grup de fani vor participa la o acțiune de promovare a echipei, la Maritimo Shopping Center.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii