Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe podium și la Gala Campionilor 2022 „Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul“ (GALERIE FOTO)

ro

10 Dec, 2022 00:00 4154 Marime text

 
  • Sezonul 2022 a fost unul în care sportivul din Mangalia s-a aflat în premieră în carieră pe locul întâi la Open pe parcursul competiției și era favorit la poziția de lider în clasamentul final general.
 
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, multiplu campion national la viteză în coastă, s-a numărat și în acest an printre participanții de la Gala Campionilor, eveniment organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv.
 
În acest sezon, pilotul din Mangalia a urcat ștacheta performanței și s-a aflat mare parte din competiție în lupta pentru locul întâi la Open și doar problemele tehnice cu care s-a confruntat și care i-au adus mai multe abandonuri tehnice au făcut să nu-și atingă obiectivul de a fi campion absolut. Totul a plecat de la bugetul insuficient. Oricum, a fost un sezon în care sportivul din Mangalia s-a aflat în premieră în carieră pe locul întâi la Open pe parcursul competiției și era favorit la poziția de lider în clasamentul final general. Iar, în ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat cu bipostul, Emil tot s-a situat pe podium în clasamentele CNVC la încheierea întrecerii.
 
La Gala Campionilor, Emil Ghinea a fost premiat pentru locul 3 la categoria II, locul 2 la grupa CN/E2-SC, locul 2 la clasa CN/E2-SC și locul 1 la echipe, împreună cu AMI Racing.
 
„1.000 de invitați, 750 de premii, 550 de sportivi activi premiați sunt doar câteva din cifrele Galei Campionilor FRAS 2022. Opera Națională București a fost locul în care munca de 1 an a sportivilor sau de o viață, când vine vorba de distincțiile de Maestru al Sportului, a fost încununată, momentul fiind unul încărcat de emoție, rafinament, recunoștință, dar mai ales... bucurie!“, se arată pe pagina de Facebook a FRAS.
 
„Așteptăm noi parteneri alături de noi“
 
„Oficial, am încheiat sezonul competițional 2022. Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul. Ne vedem în sezonul 2023 mai bine pregătiți și cel puțin la fel de ambițioși. Să facem întotdeauna din imposibil - posibil și din talent - artă! Mulțumesc familiei pentru sprijin, echipei tehnice pentru tot (Gabriel, Niculae, Claudiu, Dragoş, Marius, Siu, Suciu, Alina, Luminița, Alina Jo, Florentina), partenerilor și sponsorilor pentru susținere!“, a postat Emil Ghinea pe Facebook. „Ce m-a împiedicat să urc și mai mult în clasament în acest sezon și să-mi îndeplinesc visul, locul 1 la Open, au fost problemele tehnice și bugetul redus, nu modul în care am abordat cursele sau pregătirea mea. Astfel că așteptăm noi parteneri alături de noi, ca să putem continua lupta pentru locul 1 la Open. Fără o susținere financiară solidă acest obiectiv nu se poate realiza. Avem ceva discuții cu noi parteneri, iar pentru 2023 am și un proiect nou - lansarea unui site“, a completat Emil Ghinea.      
 
În ultimii trei ani, acesta a condus în competițiile interne un bolid Norma M20F. Între 2011 şi 2014, sportivul a pilotat o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Pe lângă Viteză în Coastă, Emil Ghinea concurează cu succes și în Campionatul Național de Super Rally, care, an de an, își derulează o etapă la Mangalia, la care Emil este unul dintre organizatori, dar și evoluează. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Automobilism Sportiv și Emil Ghinea)
 
Citește și:
 
Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii