Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olympiacos Pireu - FC Viitorul Gică Hagi - „Am întâlnit un adversar valoros şi a ieşit un meci bun“

ro

21 Jun, 2019 00:00 2184 Marime text
În primul meci amical al perioadei de pregătire de vară, FC Viitorul a întâlnit în deplasare Olympiacos Pireu, cel mai galonat club din fotbalul elen. Partida le-a revenit gazdelor, scor 3-2, iar managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, s-a declarat mulţumit per total de acest test.
 
„A fost un meci cu bune şi cu rele, ca la început de pregătire. Important e să alergăm, să ne facem antrenamentul. Am întâlnit un adversar valoros şi cred că a ieşit un meci bun. Am marcat, am şi primit goluri, dar e bine să împingi jocul până la limită, ca fiecare jucător să-şi dea seama ce face bine şi ce nu. An de an, trebuie să văd jucători tineri din Academie, să-i testez şi să observ care are capacitatea să joace la echipa mare. S-a văzut o diferenţă de ritm de la juniori la seniori, dar sunt mulţumit de cum au intrat copiii. Uşor-uşor, se acomodează. Ceilalţi, trebuie să tragă de ei, iar nou veniţii să se obişnuiască cu jocul nostru. Gabi Iancu are piciorul bun, fotbalul nu se uită, dar trebuie să se pună la punct fizic. Trebuie să devină iar iute, să se mişte mult în teren. Oricum, e pe drumul bun“, a declarat „Regele“.
 

George Ganea, remarcat

 
Gică Hagi a subliniat evoluţia lui George Ganea, marcatorul primului gol al Viitorului. „Arată bine, ne punem speranţe în el, e născut în anul 1999. Ne aşteptăm să aibă un randament foarte bun şi să marcheze goluri multe. Anul acesta, aştept mult şi de la Măţan. Ar trebui şi el uşor-uşor să revină la fotbalul pe care-l ştie. Vom mai scoate şi câte un copil, dar încă e devreme să trag concluzii. În prima repriză, fundaşul stânga şi mijlocaul ofensiv au fost copii născuţi în 2002 şi 2003, după pauză am folosit iar trei jucători tineri, chiar foarte tineri. Dar aceasta nu e o problemă, pentru că, în continuare, trebuie să construim fotbalişti“, a punctat managerul tehnic al câştigătoarei Cupei României.
 

Meci dificil cu Royal Antwerp

 
Graţie câştigării acestui trofeu, FC Viitorul va debuta în ediţia 2019/2020 a Europa League din turul doi preliminar, când va întâlni echipa belgiană antrenată de Ladislau Boloni, Royal Antwerp. „Un meci dificil. Antwerp a crescut frumos în ultimii doi ani, de când Loţi a preluat-o. E o formaţie puternică şi am înţeles că şi din punct de vedere fizic stă bine, are jucători atletici. Vom vedea, vom începe să analizăm echipa. Încercăm să fim mai buni ca ei. Au un antrenor foarte bun şi s-a văzut că sub bagheta sa a făcut progrese importante, ajungând să se bată la campionat. E foarte bun un duel al antrenorilor români în Europa. Îmi va face plăcere să-l văd pe Loţi, probabil şi lui. Ne vom saluta şi fiecare va dori să câştige. Am jucat împreună, iar duelul nostru ca antrenori va fi interesant. Sperăm să facem faţă. Fiecare îşi spune părerea lui, avem dreptul la opinie fiecare. Lucrurile se sting apoi, intervenind respectul. E şi normal, doar am fost colegi“, a precizat Hagi.
 

Exemplul Sportul Studenţesc

 
Aflat cu echipa naţională de tineret la Campionatul European din Italia şi San Marino, căpitanul FC Viitorul, Ianis Hagi, se va transfera de la echipă în această vară, după toate informaţiile. „Ianis e un jucător dorit în fiecare zi tot mai mult. Va veni şi decizia finală. Vom judeca, vom reflecta. El trebuie să joace. În acest moment, trebuie să se gândească la meciurile pe care le are de jucat la Euro. Oricum, 99,9% nu-l mai luăm în calcul pentru FC Viitorul din această vară. Dar acel 1% nu înseamnă că el trebuie să plece neapărat. În plus, mai sunt şi alţi jucători care au oferte, nu numai el. Vom vedea. În momentul de faţă, eu văd ce s-a întâmplat cu mine când am jucat la Sportul Studenţesc. Au fost trei ani frumoşi, apoi am avut nevoie de o echipă mare. Cred că şi în cazul său e acelaşi lucru. A demonstrat la noi în fiecare an, a devenit cel mai bun. Acum are nevoie de un antrenor şi o echipă care să-l facă şi mai bun şi să treacă la alt nivel“, a punctat „Regele“.
 

„Era imposibil să nu vină şi acest moment“

 
Cel mai mare fotbalist din istoria României a remarcat şi jocul extraordinar al tineretului contra Croaţiei, ca şi perspectivele acestei reprezentative, în care, pentru Euro, au fost incluşi 11 actuali sau foşti jucători de la FC Viitorul, ulterior la unul dintre ei, Denis Drăguş, renunţându-se din pricina unei accidentări. „Eu şi colegii mei care am jucat pentru România totdeauna v-am spus că echipa de tineret are o generaţie foarte bună. Avem încredere în ei. O arată şi îi simţim. Bravo lor, felicitări! Să baţi Croaţia cu 4-1 într-un meci oficial, la un Campionat European, nu e puţin lucru. Se naşte o nouă echipă frumoasă. Cel mai mult mi-a plăcut personalitatea lor. Rădoi i-a aşezat foarte bine în teren şi le transmite foarte bine ideile sale. Urmează acum două meciuri foarte grele, care trebuie tratate serios, pentru că avem numai de câştigat din ele. Dar trebuie să alerge foarte mult în teren, precum în partida contra Croaţiei. Ca şi noi în SUA, au şi ei capacitatea de a face ceva frumos. Faptul că au fost convocaţi mulţi jucători formaţi de Academia Hagi şi de FC Viitorul arată munca făcută bine. Era imposibil să nu vină şi acest moment. Am muncit pentru el şi ne-am sacrificat. Felicitări celor care au ajuns acolo, aproape şi de echipa mare. Uşor - uşor, vor fi în circuit în fotbalul de performanţă“, a mai arătat Gică Hagi.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul Constanța a întâlnit Olympiacos Pireu într-un meci amical. Cu ce scor s-a încheiat partida (galerie foto)

FC Viitorul va întâlni în turul doi preliminar al Europa League echipa antrenată de Ladislau Boloni

Euro 2019. România, prima în grupă Ianis Hagi - „Suntem fericiţi că am început cu dreptul. E ceea ce ne-am dorit!“ (galerie foto)

UPDATE Tineretul României, victorie uriașă în debutul la Euro. 4-1! Ianis Hagi și Tudor Băluță au marcat

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii