Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:08 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiectiv îndeplinit Pilotul Emil Ghinea, vicecampion al României la GT, în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă

ro

28 Sep, 2017 00:00 2678 Marime text
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, şi-a îndeplinit obiectivul pe care şi l-a fixat la începutul sezonului 2017 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, clasarea pe podium la GT - grupa maşinilor cu tracţiune spate (propulsie), obţinând un valoros titlu de vicecampion al României.
 
Din campionat mai este de disputat o etapă, cea de la Poiana Braşov (14 - 15 octombrie), dar sportivul de 38 de ani, care conduce un bolid Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România), nu mai poate pierde medalia de argint, el asigurându-şi punctele necesare menţinerii pe treapta a doua a podiumului naţional la runda de la Câmpulung, unde s-a situat pe locul cinci.
 
„Ţinând cont de bugetul foarte mic de care am dispus în acest sezon competiţional, titlul de vicecampion naţional la GT este un rezultat foarte bun. La ce buget am avut, mă şi mir că am reuşit să particip tot anul. Am urmărit podiumul la GT (acesta a fost obiectivul meu de la începutul stagiunii) şi am mers la rezultat, reuşind un campionat favorabil. Le mulţumesc partenerilor mei de acest an, care sunt puţini, dar de calitate, şi familiei mele, care mă susţine în continuare în această nebunie a mea“, a declarat Emil Ghinea.
 
Pilotul din Mangalia a participat în acest sezon al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă şi la grupa H, clasa 3, la care se va clasa la final pe locul patru pe ţară. La H3, Emil Ghinea a cucerit până acum trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014) şi două de vicecampion (în sezoanele 2012 şi 2015).
 
Sursa foto: Facebook (Dragoş Ionel Popescu) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii