Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul 1 la Taekwondo Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, l-a surclasat pe coreeanul Seoung Chul Jeong la Openul Sofiei

ro

29 Mar, 2016 00:00 5599 Marime text


Sportivul român al anului 2015 la Taekwondo WTF (la categoria masculin), Ovidiu Trifan, din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, a realizat o nouă victorie importantă. La Openul Sofiei, întrecere internaţională din Bulgaria, Ovidiu (care va împlini 18 ani pe 21 mai) a concurat la seniori şi l-a învins detaşat pe Seoung Chul Jeong, din Coreea, sportiv de la Jamsil High School din Seul.
 
Cei doi au concurat la categoria -54 kg, iar Ovidiu s-a impus cu 17-3. „Este o diferenţă demnă de menţionat. Sperăm ca Ovidiu să dea dovadă de aceeaşi seriozitate în pregătirea profesională şi socială şi, cu mari speranţe, visăm înainte“, a postat pe Facebook tatăl sportivului, Sorin-Ovidiu Trifan. Bulgaria îi prieşte tânărului campion, care, în luna ianuarie a acestui an, a mai realizat o victorie importantă, la Hereya Open, unde a concurat la categoria -51 kg juniori şi l-a învins în finală, cu scorul de 17-10, pe un adversar redutabil, Shariati Pedram, din Iran.

„Încă un mit doborât“

Sub titlul „Încă un mit doborât“, Federaţia Română de Taekwondo WTF aprecia atunci, pe site-ul oficial, importanţa acestui succes al lui Ovidiu. „De foarte mulţi ani, Iranul deţine supremaţia în Taekwondo-ul mondial, astfel că reperul de perspectivă, accesul la marea performanţă este acela de a reuşi să învingi sportivii loturilor iraniene. Continuându-şi seria de succese, Ovidiu Trifan a reuşit să câştige şi a făcut-o încă într-o manieră impresionantă. La Hereya Open, a învins oponenţi de talie internaţională, printre care şi pe iranianul Shariati Pedram“, se arată pe site-ul Federaţiei. În urma evoluţiilor de la întrecerea bulgară, sportivul constănţean a fost desemnat cel mai bun junior din concurs. 

Campion european şi balcanic

Campion european şi balcanic, „Bruce Lee“ Ovidiu Trifan practică Taekwondo de la vârsta de zece ani, iar de trei ani a trecut la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. Valorosul luptător s-a lansat la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, club sprijinit consistent de Primăria Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi de Consiliul Local al comunei constănţene. Sportivii de la CSC Mihail Kogălniceanu sunt pregătiţi de un colectiv tehnic format din Laurenţiu Palangă (antrenor), Marian Olteanu şi Anda Palangă (instructor). Pe lângă sprijinul pe care clubul sportiv îl primeşte din partea administraţiei locale de la Mihail Kogălniceanu, Palangă apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu (primar, Viorel Bălan). Ovidiu Trifan învaţă la liceul teoretic din Mihail Kogălniceanu.

Cel mai bun senior al Balcanilor

Şi în 2014, şi în 2015, Ovidiu Trifan a cucerit titlul de campion european, iar în sezonul trecut a câştigat (detaşat) şi alte turnee internaţionale, precum Openul Greciei sau concursul de la Chişinău, unde l-a învins pe campionul mondial en-titre de la juniori! Tot în anul trecut, Trifan a evoluat, la seniori, şi la Campionatul Balcanic de la Zrenjanin (Serbia), cucerind medalia de aur. Graţie evoluţiei sale entuziasmante, Ovidiu a fost desemnat cel mai bun sportiv din concurs la masculin, adică a primit titlul de cel mai bun senior al Balcanilor la Taekwondo WTF!
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 30 Mar, 2016 03:32 FELICITARI SI SA AUZIM NUMAI DE VICTORII DIN PARTEA TA ...