Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nationala de volei a plecat in Belgia (galerie foto)

ro

25 Jun, 2009 02:33 1203 Marime text

volei2.jpgRomânia va juca următoarele două partide la Constanţa, la sfârşitul săptămânii viitoare, când va primi vizita selecţionatei Greciei

Tricolorii şi-au continuat antrenamentele la Constanţa, iar astăzi vor pleca la Izvorani. Joi dimineaţă este programată deplasarea în Belgia, pentru meciurile din etapa a patra a Ligii Europene. Partidele Belgia - România vor avea loc vineri, la Leuven, şi duminică, la Kortrijk, ambele disputându-se de la ora 21.00, ora României. 

Cu o evoluţie slabă în această ediţie a Ligii Europene, formaţia masculină de volei a României mai are şanse infime de a se califica la turneul final al competiţiei, având în vedere că majoritatea jocurilor rămase de desfăşurat în această întrecere le va disputa în deplasare. După o victorie în meciul de debut împotriva Germaniei, echipa pregătită de Stelian Moculescu nu a mai reuşit să se impună în următoarele patru partide, revenind cu un succes abia în ultimul meci, disputat contra Belgiei. Astfel, la jumătatea competiţiei, România este ultima în Grupa B, cu opt puncte acumulate. După cele două întâlniri disputate la sfârşitul săptămânii trecute, echipa României şi-a continuat pregătirile la Constanţa, pentru returul contra belgienilor. „Încă mai avem mult de învăţat şi acest lucru ar putea dura câţiva ani", a declarat pesimist selecţionerul Stelian Moculescu, care consideră că aceste meciuri din Liga Europeană reprezintă o bună pregătire pentru ultimul turneu de calificare la Campionatul Mondial din 2010, care va avea loc în perioada 14 - 30 august. Lotul „tricolorilor", din care fac parte şi patru componenţi ai campioanei CVM Tomis Constanţa (Radu Began, Florin Voinea, Laurenţiu Lică şi liberoul Răzvan Tănăsescu), a plecat în această dimineaţă spre Belgia, pentru următoarele întâlniri din Liga Europeană. Mâine, de la ora 21.00, echipa noastră va juca primul joc în sala din Leuven. Formaţia noastră se va deplasa apoi la Kortrijk, unde va disputa duminică, de la aceeaşi oră, cel de-al doilea meci împotriva Belgiei.

Revin la Constanţa, contra Greciei

Deşi publicul de la Sala Sporturilor nu a fost foarte numeros la meciurile naţionalei de volei, jucătorii au fost extrem de încântaţi de felul în care au fost susţinuţi pe teren propriu. „Dedic victoria cu Belgia publicului fantastic din Constanţa, care ştie cu ce se mănâncă voleiul", a declarat căpitanul echipei Bogdan Olteanu, completat şi de Sergiu Stancu, jucătorul care evoluează în Italia, la Prisma Taranto: „Spectatorii au fost la înălţime. Se vede că am progresat în această privinţă şi publicul este alături de noi, indiferent de rezultat". România va juca următoarele două partide la Constanţa, la sfârşitul săptămânii viitoare, când va primi vizita selecţionatei Greciei. Partidele sunt programate sâmbătă şi duminică (4 - 5 iulie), de la ora 18.30.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii