Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mi-e teama de strainii din lot"

ro

08 Jun, 2009 02:01 1067 Marime text

fotbal_farul_gerlem_003.jpgFC Farul va disputa miercuri, de la ora 20.00, ultimul meci din ediţia 2008 - 2009 a Ligii I pe terenul formaţiei CS Otopeni

În cazul unei victorii a constănţenilor, coroborată cu un eşec al echipei Poli Iaşi şi o decizie favorabilă de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), „marinarii" se vor salva de la retrogradare. 

Ultima etapă şi TAS decid atât echipele care vor retrograda, cât şi reprezentantele în viitoarea ediţie a cupelor europene. Astfel, FC Timişoara şi Farul aşteaptă pe data de 11 iunie, după disputarea etapei cu numărul 34, decizia forului de la Lausanne, care poate stabili titlul de campioană şi echipele care vor evolua de la anul în Liga a II-a. Consilierul tehnic al constănţenilor, Cristian Cămui, a declarat, sâmbătă, că echipa sa va merge la victorie în meciul cu CS Otopeni, însă a menţionat că se teme de lipsa de concentrare a unor jucători din propriul lot. „Vom avea o partidă foarte grea cu CS Otopeni, o echipă cu jucători valoroşi, care, atunci când s-au întrebuinţat, au demonstrat că pot obţine rezultate. Valoarea lotului lor ar fi trebuit să arate o echipă aflată mai sus în clasament. Noi mergem numai la victorie acolo. Mi-e teamă mai mult de jucătorii străini ai Farului, care vor să plece acasă şi se gândesc deja la vacanţă şi la familiile lor şi nu mai sunt concentraţi", a declarat Cristian Cămui, sâmbătă, într-o conferinţă de presă. Oficialul Farului s-a referit din nou la posibilitatea câştigării meciului cu Politehnica Iaşi, din tur, la masa verde, în urma unei decizii a TAS. „Au fost prea multe discuţii vizavi de punctele de la TAS. Noi suntem mai îndreptăţiţi decât Poli Iaşi să primim cele trei puncte, din două aspecte: la acel meci noi veneam după două victorii şi două înfrângeri şi aveam şase puncte şi un moral bun, în timp ce Iaşiul venea după patru eşecuri. Noi eram într-o formă bună, bătusem Vasluiul şi aveam la Iaşi primă dublă de joc", a spus Cămui, care, în privinţa celui de-al doilea aspect, a precizat: „Au existat nereguli la Iaşi. Nu aveau generator şi arbitrul a trebuit să fluiere sfârşitul jocului, iar conform regulamentului, Farul a câştigat cu 3-0, dar apoi s-a propus rejucarea, după două luni şi jumătate". Consilierul tehnic a mai spus că în intervalul scurs până la rejucare, datele problemei s-au schimbat în defavoarea echipei sale. Farul a obţinut o singură victorie în cinci meciuri, în timp ce Poli Iaşi a acumulat cinci puncte. „Iaşiul a bătut altă echipă a Farului din punct de vedere sportiv. Pe 23 august, noi îi aveam în teren pe Rusmir şi Gerlem, în timp ce la 12 octombrie n-au putut evolua pentru că erau accidentaţi. Singurul merit al Iaşiului este că a câştigat la rejucare, dar celelalte motive fac ca noi să fim îndreptăţiţi să primim cele trei puncte", a mai spus Cămui, care a acuzat echipa ieşeană că a fost favorizată. „Iaşi a fost ajutată pentru că ar fi fost la minus 9, dacă rămânea acel scor, în timp ce noi am fi ajuns la plus 3. Dacă ar fi judecat cineva neutru, sunt sigur că ne-ar fi dat dreptate", a fost de părere consilierul Farului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii