Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciuri frumoase și la Cupa Tomis Gethika Team Constanța și CSO Ovidiu, pe podium în topul pe echipe la „Ashihara Karate Gethika Cup 2022“ (GALERIE FOTO)

ro

27 Jul, 2022 00:00 1888 Marime text

 
  • La „Cupa Tomis“ au participat 450 de sportivi, de la cluburi din România, dar și din alte șapte țări.
  • Alături de organizatori, sportivi și antrenori, la eveniment au fost prezenți și secretarul de stat în Ministerului Sportului, Thomas Răzvan Moldovan, dar și directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Florina Cristache.
  • La „Ashihara Karate Gethika Cup“, Alex Ardeleanu (de la CSO Ovidiu) a primit trofeul Best Fighter.   
 
Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța a găzduit, timp de două zile, două competiții de sporturi de contact, care au reunit luptători de toate vârstele, atât la masculin, cât și la feminin, din țară și din străinătate.
 
Este vorba de Cupa Tomis, o întrecere de Jiu-Jitsu Brazilian, și de ediția a zecea a „Ashihara Karate Gethika Cup“. Prima întrecere a fost organizată de Absoluto BJJ Galați (prin Dani Dajbog) și Absoluto București (Cristian Mastacan), cu implicarea Gethika Team Constanța (președinte, Angel Drăgănoiu) și cu sprijinul DJST Constanța. Au participat 450 de sportivi, de la cluburi din România, dar și din alte șapte țări (Moldova, Ucraina, Canada, Bulgaria, Grecia, Italia și Marea Britanie). Turneul s-a derulat pe parcursul a zece ore, la mai multe categorii de vârstă (copii, juvenili, adulți, maste1 și master 2).
 
Gethika Team Constanța a participat cu 13 sportivi, toți obținând medalii, astfel: Luca Constantin Călin - locul 1, Matei Ioan Călin - locul 1, Nicolas Cocu - locul 1, Andrei Nicolae Ciocan - locul 1, Bogdan Neagu - locul 1, Daria Filip - locul 1, Bogdan Cristea - locul 2, Dragoș Curt - locul 2, Rareș Ciamita - locul 2, Teodor David - locul 2, Aniss Panaitescu - locul 2, Luca Dobre - locul 3 și Luca Chelariu - locul 3.
 
Sportivii de la Absoluto BJJ Galați au obținut două medalii de aur, șapte de argint și trei de bronz, rezultate care au ajutat echipa Absoluto să obțină trofeul „Locul 1 Best Kids Team“. „Am avut onoarea să organizez pentru prima dată o competiție! Mulțumesc comunității de BJJ pentru feedback-ul pozitiv și pentru prezența într-un număr atât de mare, vă promit că următoarele competiții unde voi fi implicat în organizare vor fi din ce în ce mai profi! Toate acestea nu ar fi fost posibile fără indicațiile maestrului de ceremonii Cristian Mastacan, căruia îi mulțumesc pentru că mi-a împărtășit din experienta sa, și a lui Angel Drăgănoiu, de la Gethika Team, cel care a asigurat logistica necesară pentru eveniment“, a punctat, printre altele, Dani Dajbog.
 
Alături de organizatori, sportivi și antrenori, la eveniment au fost prezenți și secretarul de stat în Ministerului Sportului, Thomas Răzvan Moldovan, dar și directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Florina Cristache. „Nu puteam refuza invitația organizatorilor de a participa la «Cupa Tomis Open BJJ». Mă bucur să văd că foști elevi de-ai mei duc tradiția artelor marțiale mai departe, sunt acum antrenori la rândul lor, și au rezultate deosebite (succes Clubului Sportiv Ronin Training Academy din Târgu Mureș!)“, a menționat Thomas Moldovan.

La Cupa Tomis, sportivii de la Callatis Fight Club au cucerit cinci medalii de aur, patru de argint și nouă de bronz. „A fost o zi grea, dar fructuoasă! Am arătat că, și după mai bine de doi ani de pandemie, suntem o echipă frumoasă și unită“, este mesajul clubului din Mangalia.
 
La „Ashihara Karate Gethika Cup 2022“, competiție organizată de Gethika Team Constanța, cu sprijinul DJST Constanța, au participat 110 sportivi, de la cinci cluburi practicate de Ashihara Karate din România: CS Shin Dojo Brașov (sensei Ovidiu Turculeț), CS Ashihara Karate Pitești (sensei Mihai Vătafu), CS Tai Sabaky Oltenița (sensei Marcel Paraschiv), CSO Ovidiu (sempai Ștefan Ghițulescu) și AS CS Gethika Team Constanța (președinte, Angel Drăgănoiu). Întrecerea s-a desfășurat pe reguli de Ashihara Karate, la kata individual și la kumite, adresându-se categoriilor de vârstă copii, cadeți, juniori și seniori.
 
Gethika Team Constanța a avut în concurs 25 de sportive, care au obținut 37 de medalii (13 de aur, 14 de argint și zece bronz), bilanț care au situat gruparea pe locul doi în clasamentul pe echipe. Podiumul a fost completat cu CS Shin Dojo Brașov - locul întâi și cu CSO Ovidiu - locul trei.
 
De la Gethika Team Constanța au urcat pe podium: Daria Filip - locul 1 la kumite, locul 1 la kata; Nicolas Cocu - locul 1 la kumite, locul 1 la kata; David Teodor Băcanu - locul 1 la kumite, locul 1 la kata; Rareș Ciamita - locul 1 la kumite, locul 2 la kata; Mihai Costin Costea - locul 1 la kumite, locul 2 la kata; Răzvan Alexe - locul 1 la kumite, locul 3 la kata; David Cocoloș - locul 2 la kumite, locul 1 la kata; Călin Luca Constantin- locul 1 la kumite; Bogdan Neagu - locul 1 la kumite; Călin Cocoloș - locul 1 la kumite; Andrei Ciocan - locul 2 la kumite, locul 2 la kata; Ayan Nachiu - locul 2 la kumite, locul 2 la kata; Luca Dobre - locul 2 la kumite, locul 3 la kata; Gabriela Petcu - locul 2 la kumite; Ricardo Gini - locul 2 la kumite; Călin Matei - locul 2 la kumite; Eduard Drăgănoiu - locul 2 la kumite; Vlad Ciocan - locul 2 la kumite; Adelina Petcu - locul 3 la kumite, locul 3 la kata; Luca Chelariu - locul 3 la kumite, locul 3 la kata; Dragoș Curt - locul 3 la kumite, locul 3 la kata; Robert Neagu - locul 3 la kumite; Patrick Dumitrașcu - locul 1 la kumite; David Răduță - locul 3 la kumite.
 
Conducătorii delegațiilor participante au votat acordarea trofeelor individuale, care le-au revenit următorilor sportivi: Adelina Barbu (CS Tai Sabaky Oltenița) - Best Tehnic; David Crăciun (CS Shin Dojo Brașov) - Best Spirit; Alex Ardeleanu (CSO Ovidiu) - Best Fighter.   
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Angel Drăgănoiu)
 
Citește și:
 
Gethika Team Constanța
La 22 de ani, „Golden Boy“ Robert Drăgănoiu - inginer și sensei. Adin Gani și Eduard Drăgănoiu, centură neagră (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii