Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:21 27 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Toţi sunteţi campioni!“ Eduard Drăgănoiu şi Mihai Stan, câştigători ai trofeului „Satori Spirit“ la „Cupa Satori“ de la Constanţa (galerie foto)

ro

21 Mar, 2019 00:00 2685 Marime text
Ediţia a patra a „Cupei Satori“ la Ashihara Karate s-a desfăşurat la Complexul Sportiv Tomis din Constanţa, la trei probe de concurs: kata individual, kara sincron - echipe şi kumite juniori.
 
Au participat 170 de sportivi, cu vârsta cuprinsă între patru şi 17 ani, de la clubul organizator, Gethika Team Constanţa, şi de la Ashihara Karate Piteşti - Ştefan Dojo Constanţa, Tai Sabaki Olteniţa, Shin Dojo Bucureşti, Impression Bucureşti şi Impression Băicoi. La kata individual şi sincron au concurat atât luptători începători, cât şi avansaţi, în timp ce la kumite au evoluat doar începători (centuri albe), care au bifat acum „first fight“.  
 

Premierea sportivilor, la finalul fiecărei categorii

 
„A fost un concurs cu maxim fair play. Am încercat să echilibrăm echipele de arbitraj, în aşa fel încât să îndepărtăm orice formă de subiectivism. Acestea au fost coordonate de sportivi cu experienţă în domeniu: Adin Gani - multiplu campion naţional şi campion mondial la Fight New Style - Ashihara 2018, Robert Drăgănoiu - multiplu campion naţional şi mondial, atât la kata, cât şi la kumite, Marinică Badea - campion mondial la kata în 2016. Pentru prima dată, am introdus premierea sportivilor la finalul fiecărei categorii, pentru o eficientizare a timpului. Am ţinut cont de vârsta relativ mică a sportivilor şi am încercat să nu-i ţinem în sala de concurs mai mult decât era necesar. Ne-a reuşit şi am finalizat concursul după mai bine de şase ore. Felicitări echipelor de arbitri şi oficiali pentru comunicarea promptă şi eficientă, mulţumiri partenerilor şi colaboratorilor, felicitări în primul rând părinţilor pentru susţinerea celor mici şi, nu în ultimul rând lor, celor ce au avut emoţii şi au arătat ceea ce pot. Toţi sunteţi campioni!”, a declarat Nicu Vasiliu, antrenor la Gethika Team Constanţa şi organizator al competiţiei.
 

„Un copil talentat, de care, cu siguranţă, vom mai auzi“

 
Trofeul „Satori Spirit“ la kata a fost câştigat, în urma unei probe a celor mai buni sportivi ai categoriilor de kata individual, de Eduard Drăgănoiu (13 ani), elev al Şcolii Gimnaziale nr 43 „Ferdinand“. Eduard este medaliat cu argint la kata si bronz la kumite la Campionatul Mondial din Kazahstan (2018). „Un copil talentat, de care, cu siguranţă, vom mai auzi“, a spus Nicu Vasiliu. La kumite începători, trofeul „Satori Spirit“ a fost adjudecat de Mihai Stan, de la Tai Sabaki Olteniţa, în urma deliberării comisiilor de arbitraj.
 

Cei mai buni de la Gethik Team

 
De asemenea, cu ocazia acestei competiţii, CS Gethika Team şi-a premiat cei mai buni sportivi pe anul 2018 la secţia Ashihara Karate. Pentru rezultatele excepţionale obţinute şi pentru implicarea susţinută în activitatea competiţionala a clubului, cei mai buni dintre cei buni au fost desemnaţi Eduard Drăgănoiu (la juniori) şi Adin Gani Iuxel (la seniori). „Mulţumesc tuturor celor implicaţi în eveniment, mulţumesc administraţiei Tomis pentru ajutorul acordat! Să ne vedem cu bine în vara, la «Ashihara Gethika Trophy», eveniment care va avea loc în Sala Sporturilor, pe 20 Iulie, şi la care sunt invitaţi toţi iubitorii sportului de contact, atât pe forme tradiţionale, cât şi din alte sisteme de luptă“, a mai spus Nicu Vasiliu.
 
Sursa foto: Facebook (AK Masters)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii