Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adin Gani, de la Gethika Team Constanţa, victorie de senzaţie! L-a învins pe celebrul Ruslan Shogenov şi a ieşit campion mondial la Ashihara Karate (galerie foto + video)

ro

21 Nov, 2018 00:00 5254 Marime text
Ediţia a şasea a Campionatului Mondial de Ashihara Karate, găzduită de oraşul Aktau, din Kazahstan, i-a adus lotului României un valoros loc doi. Echipa tricoloră a fost depăşită, ca punctaj, numai de Rusia, care a avut cea mai numeroasă delegaţie din competiţie.
La zestrea de puncte a formaţiei tricolore au contribuit substanţial şi luptătorii de la Gethika Team Constanţa (antrenor, Nicu Vasiliu), cel mai valoros rezultat al clubului de pe litoral fiind titlul de campion mondial obţinut de Adin Gani la New Style (seniori). De la Constanţa au mai urcat pe podium fraţii Drăgănoiu, Eduard (fratele mai mic) cucerind, la cadeţi, o medalie de argint la kata individual (-14 ani) şi una de bronz la kumite (-14 ani, -45 kg), iar Robert intrând în posesia bronzului la seniori, la kata individual.

O probă nouă, la categoria seniori

O parte a lotului naţional al României - sportivi de la Gethika Team Constanţa şi de la Bihorul Beiuş (sensei Gheorghe Toderici) - au plecat spre competiţie cu autocarul la Istanbul, iar de acolo cu avionul până la Aktau. A fost un drum lung, la destinaţie ajungându-se după două zile. În prima zi a campionatului au avut loc
întrecerile la Kata şi Kumite New Style (o probă nouă, doar la categoria seniori, în care se luptă cu pumnul la faţă, însă sportivii au cască de protecţie, cu vizetă de plastic întărit). Gethika Team l-a înscris pe Adin Gani la New Style (-80 kg), sportivul constănţean fiind pentru prima oară participant la această categorie. În vârstă de 19 ani, Adin s-a descurcat însă foarte bine, cucerind titlul mondial, după ce l-a învins în finală pe celebrul luptător din Rusia Ruslan Shogenov (30 de ani)! 

„A închis orice iniţiativă tehnică a rusului“

„Calificările au fost foarte dificile, dar Adin a mers excelent. În semifinale, l-a întâlnit pe Gabriel Toderici, de la Bihorul Beiuş, meci care a fost declarat unul dintre cele mai tehnice de la categoria New Style. În finală, sportivul nostru s-a întâlnit cu Ruslan Shogenov, un luptător cu o vastă experienţă. Însă, cu un calm pe care nici eu nu am crezut că îl poate avea, Adin a închis orice iniţiativă tehnică a rusului, toate opţiunile sale, ripostând pe măsură. Adin a gândit foarte bine în meci. I-am spus să gândească cu o secundă înaintea adversarului. Aceasta era singura şansă. Fizic, nu îl putea învinge pe Shogenov, cu atât mai mult, cu cât având bacalaureatul în acest an, a demarat pregătirea pentru Mondiale în septembrie, relativ târziu. Dar s-a mobilizat extraordinar. El e genul de sportiv care se mobilizează în timp ce luptă. Tot ce a încercat Ruslan nu i-a ieşit deloc. Victoria lui Adin este foarte preţioasă. Shogenov e unul dintre cei mai buni sportivi ai Rusiei, multiplu campion mondial la Ashihara Karate. Şi acum a cucerit aurul, dar la varianta standard. Cam greu să îl învingă cineva pe acest stil, întrucât e foarte experimentat“, a arătat Nicu Vasiliu.

„Încă o dată confirmăm că suntem în top“

Aşa s-a scris istoria medaliei de aur obţinute de Adin Gani la aceste Mondiale, însă povestea frumoasă a Gethika Team din Kazahstan i-a cuprins, ca eroi, şi pe fraţii Drăgănoiu. „S-au pregătit intens pentru această întrecere. Edi a avut o mare determinare la antrenamente, dorindu-şi mult să facă o figură frumoasă la Aktau, ceea ce a şi reuşit. Robert a avut un an greu, fiind ocupat cu examenul de bacalaureat şi cu admiterea la facultate, reuşind să intre la Informatică, la Bucureşti. Sensei la mulţumeşte din suflet pentru efortul lor. Încă o dată confirmăm că suntem în top“, a punctat Nicu Vasiliu. La competiţia din Kazahstan au mai participat, de la Gethika Team Constanţa, Marinică Badea, la Kata şi la Kumite, şi Ştefan Macsiniuc, la Kata, însă niciunul nu a reuşit să treacă de calificări.

Accidentat rău. A ajuns la spital!

După New Style, Adin Gani a participat şi la varianta standard, dar s-a accidentat în sferturi, destul de rău, ajungând la spital! „S-a lovit la braţul drept şi, pur şi simplu, nu mai putea mişca degetele. A fost o contuzie care i-a afectat nervul şi nu mai avea control asupra mâinii. Dar şi-a revenit apoi, după două - trei zile“, a menţionat Nicu Vasiliu.  

Responsabili de reuşita lui Adin

În condiţiile în care, la Mondiale, antrenorul de la Gethika Team a fost implicat şi în activitatea de arbitraj, pe partea tehnică a fost sprijinit foarte mult de Angel Drăgănoiu (tatăl lui Robert şi Eduard). „Ca o concluzie, a fost o experienţă frumoasă. Le mulţumesc sportivilor, suporterilor şi partenerilor pentru implicare, susţinere şi pentru efortul făcut în efectuarea deplasării până în Kazahstan. Bineînţeles, le mulţumim lui Angel şi Marian Drăgănoiu şi tuturor celor ce sunt în spatele a tot ceea ce reuşim să facem. Dânşii sunt responsabili de reuşita lui Adin. Fără aportul lor nu se putea obţine această performanţă. De menţionat că, pe toată durata campionatului, Angel a avut rolul de antrenor, eu fiind implicat în activitatea de arbitraj. Mulţumesc, Angel! Osu!”, a fost mesajul lui Nicu Vasiliu.

Urmează secţia de Fighting Full Contact peste 16 ani

Antrenorul de la Gethika Team Constanţa a precizat că gruparea sportivă este într-o continuă dezvoltare. „Dejo-ul de la Mereni a fost preluat de sempai Marinică Badea, grupa de copii 4-7 ani de sempai Adin Gani. De doi am deschis şi o secţie de BJJ (Brazilian Jiu Jitsu), la care încercăm să introducem un nou instructor. Sper să şi reuşim. Urmează secţia de Fighting Full Contact peste 16 ani, de care mă voi ocupa personal, în colaborare cu proaspătul campion mondial Adin Gani“, a mai spus Nicu Vasiliu.
Sursa foto: Facebook
 
Video:





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii