Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciul pentru medalie, cu un georgian Răzvan Arnăut, de la CS Farul Constanţa, pe locul cinci la Campionatul European

ro

04 Jul, 2017 00:00 2876 Marime text
Reprezentantul CS Farul Constanţa la Campionatul European de lupte greco-romane rezervat juniorilor, de la Dortmund (Germania), Răzvan Arnăut, s-a clasat pe locul cinci la categoria 55 de kilograme, pierzând în faţa unui sportiv din Georgia în meciul pentru medalia de bronz.

Răzvan Arnăut a fost unul dintre cei 17 participanţi la categoria 55 de kilograme şi a susţinut cinci partide în competiţie. În primul meci, în calificări, a dispus cu 8-0 de Serghei Jepan, din Republica Moldova. Succesul l-a calificat pe constănţean în optimi, unde s-a duelat cu Krisztian Kecskemeti (Ungaria), pe care l-a învins cu 2-1. Cale deschisă astfel spre sferturile categoriei pentru Arnăut, care l-a întâlnit în această fază pe rusul Emin Narimanovitch Sefershaev, care s-a impus cu 11-2. Eşecul l-a trimis pe sportivul farist în recalificări, unde a dat peste un armean, Norayr Hakhoyan, pe care l-a dovedit cu 3-2, având şansa de a lupta pentru medalia de bronz cu georgianul Nugzari Tsurtsumia, care s-a impus însă cu 8-0, astfel că, în final, Răzvan Arnăut a ocupat, alături de un ucrainean, locul cinci. Campion a ieşit reprezentantul Turciei, care l-a învins în partida pentru titlu pe rus. Pe locul trei s-au clasat luptătorii din Estonia şi Georgia.

Florin Tiţa nu a putut face categoria

La Europene, în afară de Răzvan Arnăut, ar mai fi trebuit să evolueze un tânăr luptător de la CS Farul, Florin Tiţa, însă acesta nu s-a putut încadra în categoria 50 kg, astfel că nu a putut concura. „Păcat că nu a participat şi Florin Tiţa, care avea şi el şanse la o medalie. Mă aşteptam ca Răzvan Arnăut să urce pe podium, dar, dacă nu a fost să fie, sperăm ca la anul să ne îndeplinim acest obiectiv. Cei doi sunt juniori şi în 2018“, a declarat antrenorul secţiei de lupte de la CS Farul, Grigore Gheorghe.

Onur Pârvu, vicecampion naţional

Dacă la Campionatul European de la Dortmund, Răzvan Arnăut a ratat de puţin o medalie, recent, sportivii Farului au urcat pe podiumul mai multor competiţii interne, desfăşurate fie în judeţul Constanţa, fie în alte oraşe din ţară. Astfel, la 2 Mai, s-a desfăşurat Campionatul Naţional individual de lupte pe plajă, întrecere rezervată categoriilor de vârstă juniori 3 şi 4. Organizată în premieră pe plaja 2 Mai, întrecerea a adunat un număr record de sportivi, peste 500 de fete şi băieţi. CS Farul a urcat pe podium prin Onur Pârvu, care a cucerit argintul la categoria 30 kg. Alţi trei sportivi ai clubului, Andrei Aştefănoaie (categ. 60 kg), Alexandru Şchiopu (categ. 30 kg) şi Florin Memet (categ. 50 kg), au ocupat locul cinci.
 
„Întrecerile, deosebit de animate, demonstrează încă o dată potenţialul luptelor pe plajă, în promovarea sportului, al luptelor olimpice în special, o asistenţă numeroasă alăturându-se, în tribunele arenei amenajate de către organizatori. Totodată, luptele pe plajă constituie un mijloc eficient de selecţionare a copiilor cu disponibilităţi specifice, pentru practicarea sportului de performanţă“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Lupte. 

Nicolae Boantă, aur la Cupa României de seniori  

La Botoşani s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional de cadeţi (sportivi până în 15 ani), la care CS Farul a obţinut două medalii de argint, graţie lui Minur Pârvu (categ. 50 kg) şi Iulian Chelărescu (categ. 76 kg). De asemenea, Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit Cupa României pentru seniori, de la CS Farul fiind medaliaţi Nicolae Boantă - cu aur şi Florin Gheorghe - cu bronz, ambii concurând la categoria 71 kg.
 
La aceeaşi categorie a evoluat şi un al treilea farist, George Boantă, care nu a urcat însă pe podium. Reprezentanţii CS Farul vor avea prilejul de a cuceri medalii naţionale şi la Campionatul de lupte pe plajă pentru cadeţi şi juniori, de la Mamaia (care se va desfăşura la finele lunii august), dar şi la campionatul juniorilor 4 şi 5, care îşi va derula etapa de zonă în luna septembrie, iar faza finală în octombrie.

Curs naţional de perfecţionare la 2 Mai

Timp de trei zile, Federaţia Română de Lupte a organizat, în localitatea 2 Mai, cursul naţional de perfecţionare a antrenorilor de lupte din România. „Desfăşurat pe mai multe sesiuni, îmbinând activitatea teoretica cu cea practică şi problematici de actualitate, dintre cele mai diverse, cursul a adunat la start peste 130 de participanţi, între ei, antrenori, profesori, lectori, psihologi, maseuri etc., invitaţi din ţară şi din străinătate. Peste 100 de antrenori, de la structurile sportive afiliate, au fost extrem de interesaţi de tematica abordată, manifestând interacţiuni constructive cu lectorii care au susţinut prelegerile programate“, menţionează FRL.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Lupte)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii