Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martin Stoev - „Cine se aştepta la aşa ceva?” CVM Tomis Constanţa, lider în Liga Campionilor, după trei victorii din trei

ro

06 Dec, 2014 00:00 1158 Marime text
Campioana României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, s-a apropiat şi mai mult de calificarea în faţa următoare a Ligii Campionilor, după a treia victorie (din tot atâtea meciuri) în grupa A a competiţiei.
 
Jucătorii pregătiţi de Martin Stoev şi Radu Began au dispus la Constanţa de campioana Belgiei, Knack Roeselare, principala contracandidată la locul întâi. Deşi oaspeţii au câştigat primul set, cu 25-22, Tomis a revenit şi s-a impus finalmente cu 3-1, următoarele trei seturi revenindu-i cu 25-14, 25-23 şi 25-20, după 114 minute de joc. „Este o victorie foarte importantă. Cine se aştepta la începutul competiţiei ca, în primele trei partide, să înregistrăm tot atâtea victorii? Cred că nimeni. A fost un meci dificil, atât din punct de vedere tehnic, cât şi psihologic. Încă nu suntem calificaţi, din cele două meciuri grele în deplasare, cu Knack şi Dragons Lugano, trebuie să obţinem minimum trei puncte“, a declarat Martin Stoev, căruia, prin această victorie, jucătorii i-au făcut un frumos cadou la împlinirea (cu o zi înaintea meciului) a vârstei de 43 de ani.
În celălalt meci din grupa A, Copra Volley Piacenza (Italia) a dispus pe teren propriu de Dragons Lugano (Elveţia) cu 3-1, astfel că, după trei etape, clasamentul arată astfel: 1. CVM Tomis - 8p, 2. Knack - 5p, 3. Piacenza - 5p, 4. Lugano - 0p. În runda viitoare, se joacă partidele: Knack - Tomis (16 decembrie) şi Lugano - Piacenza (17 decembrie).

Andrei Laza - „Am încurcat-o pe Knack din punct de vedere tactic”

„Pe cât de superb a fost succesul, pe atât de greu a venit. Ne bucurăm mult că am învins. Era cel mai important meci din acest sezon. Am încurcat-o pe Knack din punct de vedere tactic. Am făcut un pas foarte important către accederea în faza următoare. Însă grupa încă nu s-a jucat, astfel că va trebui să fim atenţi în continuare, chiar dacă am devenit favoriţi la calificare. Până în Final Four este drum lung, dar suntem încrezători. După cum s-a văzut, dacă suntem concentraţi 100%, putem învinge echipe din ce în ce mai mari“, a spus şi voleibalistul constănţean Andrei Laza.
Preşedintele CVM Tomis, Sorin Strutinsky, a arătat: „Mi-a plăcut foarte mult echipa din Roeselare. E o formaţie omogenă, dar am demonstrat şi noi şi valoare, şi omogenitate. Mi-a fost frică de acest meci, însă a ieşit bine. Mi-a plăcut cum a condus echipa de pe margine Martin Stoev. Are mare experienţă şi e un adevărat vulpoi. E foarte frumos să vezi zâmbetul pe faţa acestui jucător de 38 de ani, Ventzislav Simeonov, atunci când îi iese ceva. După această victorie, suntem favoriţi la primul loc. Nu văd cum mai putem pierde calificarea”.

Astăzi, CVM Tomis are meci cu Steaua

Astăzi, de la ora 17.00, CVM Tomis va susţine partida de campionat de pe teren propriu (din Sala Sporturilor) cu Steaua Bucureşti, din etapa a noua a Diviziei A1. Este un duel dezechilibrat, între echipele de la polii clasamentului, CVM fiind prima, cu 23 de puncte (opt victorii din opt), iar Steaua - ultima, cu patru puncte (o victorie şi şapte înfrângeri).

Sursa foto: cev.lu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii