Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Profesionistă de Fotbal l-a declarat pe Ianis Hagi cel mai bun fotbalist din turneul play-off al Ligii 1

ro

31 May, 2018 10:04 2184 Marime text
Liga Profesionistă de Fotbal a întocmit echipa ideală a turneului play-off al Ligii 1, sezonul 2017-2018, iar cel mai bun jucător din această fază a competiției a fost desemnat căpitanul FC Viitorul, Ianis Hagi!

În vârstă de 19 ani, Ianis a reușit în cele zece partide din play-off să înscrie patru goluri și a oferit alte două pase decisive, care au ajutat tânăra formație constănțeană să încheie sezonul pe locul patru și să se califice în Europa League.

În cele 14 partide disputate pentru Viitorul în Liga 1 în acest an, Ianis Hagi a înscris în total şase goluri și a oferit patru pase decisive.
 
Pe site-ul oficial al LPF au fost postată echipa ideală din play-off şi descrierile fiecărui component al „11“-lui ideal
 
PORTAR
Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 30 de ani / 9 jocuri) - Doar șase goluri primite în play-off! A apărat un penalty într-un moment cheie, în urma căruia clujenii au rămas lideri în clasament. Este primul străin din Liga 1 campion cu trei echipe.
 
FUNDAȘI
Cristian Manea (CFR Cluj / 20 de ani / 10 jocuri) - Surpriza plăcută din acest sezon! Evoluţii sigure în play-off, unde a făcut perfect faza defensivă. În ciuda vârstei, a arătat o maturitate de invidiat.
Bogdan Planic (FCSB / 26 de ani / 10 jocuri) - Integralist în play-off, liderul apărării roş-albaştrilor a fost decisiv în ambele meciuri cu CFR. Un fundaş cu un fizic impunător și cu o tehnică bună.
Paulo Vinicius (CFR Cluj / 33 de ani / 10 jocuri) - Experimentatul apărător al clujenilor a fost un zid în faţa oricărui adversar. Un exemplu de profesionalism. Un gol şi o pasă decisivă în cele 10 jocuri din play-off.
Marko Momcilovic (FCSB / 30 de ani / 10 jocuri) - A marcat de două ori în această fază a competiţiei. Foarte periculos în momentele fixe din careul advers. Un luptător, un fotbalist îndrăgit pentru dăruirea din teren.
 
MIJLOCAȘI
Ianis Hagi (Viitorul / 19 ani / 10 jocuri) - Cel mai bun jucător din play-off! A marcat patru goluri şi a oferit două pase decisive, cifre formidabile pentru un jucător de doar 19 ani! Calcă pe urmele tatălui său.
Constantin Budescu (FCSB / 29 de ani / 10 jocuri) - Indiferent de miză, de fază a competiţiei, Budescu este artistul capabil să dea culoare unui meci. Aşa a fost şi în play-off-ul ediţiei 2017-2018, în care a reuşit trei goluri şi o pasă decisivă.
Emmanuel Culio (CFR Cluj / 34 de ani / 10 jocuri) - A fost dirijorul clujenilor de la centrul terenului, jucătorul care a făcut excelent legătura între defensivă şi compartimentul ofensiv. Un gol şi două pase decisive în 10 jocuri.
Alexandru Mitriţă (CS U Craiova / 23 de ani / 10 jocuri) - Cu cinci goluri înscrise, atacantul Craiovei a fost cel mai bun marcator din play-off. Un fotbalist cu o tehnică deosebită şi cu un şut foarte bun.

ATACANȚI
Harlem Gnohere (FCSB / 30 de ani / 10 jocuri) - Chiar dacă a fost titular doar în cinci meciuri, s-a dovedit a fi cel mai periculos atacant din lotul roş-albaştrilor. A marcat de trei ori, două dintre reuşite fiind decisive.
George Ţucudean (CFR Cluj / 27 de ani / 10 jocuri) - Adus în iarnă special pentru astfel de meciuri, a fost atacantul care a făcut diferenţa: cele trei goluri şi două pase decisive au adus șase puncte CFR-ului în cele 10 meciuri din play-off.
 
ANTRENOR
Dan Petrescu (CFR Cluj / 50 de ani, FOTO) - A ştiut cum să gestioneze momentele dificile din play-off şi a terminat această fază a competiţiei fără înfrângere, stabilind o performanţă unică în cele trei sezoane în care Liga 1 s-a disputat în acest sistem.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii