Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:55 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa se desfăşoară cel mai important maraton de înot în ape deschise din România

ro

21 Aug, 2015 00:00 1107 Marime text

A cincea ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge, va avea loc sâmbătă, 22 august, de la ora 9.00, pe plaja Zoom Beach din Constanţa.

Competiţia este organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena, patronată de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea, împreună cu echipa Smartatletic şi cu partenerii lor. Evenimentul va fi urmat, la finalul lunii septembrie, de alte două întreceri, „Crosul Copiilor“, în Piața Ovidiu, și „10k road challenge“, un cros pe un traseu între Piața Ovidiu și stațiunea Mamaia și retur.

Cele trei probe

Întrecerea va avea trei probe. La cea superscurtă, pe distanţa de 500 m, de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 250 m distanţă de ţărm, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Pentru această probă nu se impune un stil anume de înot. Este ideală pentru copii, începători şi persoane care nu au mai participat la concursuri openwater sau la antrenamente de triatlon. Timpul limită în care trebuie să se încadreze participanţii este de o oră, iar ora de start este 9.00. Proba scurtă are 1.500 de metri (de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 750 m distanţă, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire). Pentru această probă, recomandată persoanelor care înoată regulat, nu se impune un stil anume de înot. Ora de start este 9.30. Proba lungă măsoară 5.000 m (de la punctul de plecare se înoată 2.500 m până la barca salvamarilor şi se revine spre start). Este destinată sportivilor legitimaţi la cluburile de performanţă sau de masters sau persoanelor care pot face dovada unei participări la un maraton de înot pe această distanţă. La această probă se impune stilul de înot crawl. Timpul limită este de două ore şi jumătate. Ora de start: 9.30.

Ce premii se acordă

Fiecare participant va primi un kit care conţine: cască înot, voucher reducere TYR - 15%, tricoul oficial al competiţiei şi cip de cronometrare. Predarea kit-urilor se va face vineri, între orele 16.30 şi 21.00, când se pot face şi înscrieri de ultimă oră, şi sâmbătă, între orele 7.00 şi 8.15, pe plaja Zoom Beach din Constanţa. Primii trei participanţi de la fiecare categorie de vârstă, feminin şi masculin, vor primi cupe, diplome şi produse din partea partenerilor evenimentului. Câştigătorii vor fi premiaţi cu vouchere în valoare de 100 de lei, iar ceilalţi participanţi clasaţi pe podium vor primi produse de la TYR şi Techir. La probele de 1.500 metri şi 5.000 metri, open, vor exista premii în bani, valoarea totală fiind de 4.700 de lei.
Răzvan Florea - „ Concursul înseamnă voie bună, prieteni, familie și plăcerea de a face mișcare“
„Cel mai important este să vă simțiți bine la ‪‎Aqua Challenge și să înotați ca și cum ați face asta de-o viață. Acest concurs înseamnă voie bună, prieteni, familie și plăcerea de a face mișcare“, le-a transmis Răzvan Florea participanţilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii