Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Florea, despre Aqua Challenge „Ne bucurăm că aducem în continuare la Constanţa iubitori de înot de toate vârstele“ (galerie foto)

ro

23 Aug, 2016 00:00 2977 Marime text


Printre concurenţii la ediţia a şasea a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge, desfăşurat pe plaja Zoom Beach din Constanţa, s-au aflat şi nume mari din înotul românesc: Anca Pătrăşcoiu (prima medaliată olimpică din istoria nataţiei româneşti - argint în proba de 200 de metri spate la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles) şi Dragoş Coman (multiplu medaliat european şi mondial).
 
Concurenţi de toate vârstele s-au întrecut în trei probe, cea superscurtă (pe distanţa de 500 de metri), cea scurtă (de 1.500 de metri) şi cea lungă (de 5.000 de metri). Cel mai rapid în proba de 500 de metri a fost Andrei Bălăceanu, urmat de Alexandru Picioruş şi Alexandru Mărgărit. În întrecerea feminină, Cosmina Tomele a încheiat pe primul loc, podiumul fiind completat de Beatrice Croitoru şi Ioana Harabagiu. În această probă a luat startul şi cel mai în vârstă participant, Mircea-Gheorghe Lupeş, în vârstă de 75 de ani.
 
La 1.500 de metri, primul sosit a fost Mihai-Bogdan Petre, urmat de Ionuţ Țîrlea şi Cristian Tranulea, în timp ce în competiţia feminină s-a impus Kata Korponay, care le-a devansat pe Bianca Ilie şi Ana-Maria Prioteasa. Proba regină, de 5.000 de metri, a fost câştigată pentru al treilea an consecutiv de Alin Artimon, podiumul fiind completat de Sabin Bonea şi Andrei Simon. La feminin, pe prima poziţie s-a situat Julia Nagy, urmată de Emilia Colţi-Dumitrescu şi Bianca Izabella Răduţă.
 
„A fost o ediţie reuşită, cu vreme bună şi mulţi participanţi. Au luat startul de la copii de 8-9 ani până la veterani de 75 de ani, pentru că tuturor le place acest concurs, care le permite să îmbine câteva zile de vacanţă la malul mării cu înotul. În urmă cu şase ani, am organizat primul maraton de înot în ape deschise şi ne bucurăm că aducem în continuare la Constanţa iubitori de înot de toate vârstele, amatori şi profesionişti“, a declarat la final Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc. Răzvan Florea conduce Asociaţia Club Sportiv Atena, care, alături de partenerii ei, a organizat Aqua Challenge. 

Sursa foto: Alex Baran
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii