Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâmpinat de Avram Iancu Înotătorul german care străbate Dunărea de la izvoare până la Marea Neagră ajunge la Seimeni

ro

02 Jun, 2022 12:51 1716 Marime text
  • Andreas Fath și-a propus să străbată înot întreaga lungime a fluviului și să tragă astfel un semnal de alarmă asupra gradului de poluare a apelor sale.

Andreas Fath, înotătorul german care străbate Dunărea de la izvoare până la Marea Neagră, va fi întâmpinat vineri, 10 iunie, în județul Constanța, la Seimeni (lângă Cernavodă), de românul Avram Iancu.
 
Potrivit unui comunicat, evenimentul va avea loc pe malul Dunării, începând cu ora 14.00, și va consta în următoarele activități: întâmpinarea oficială a înotătorului german de către Avram Iancu, workshop susținut de echipa Clean Danube, excursie itinerantă (prezentare activități și rezultate ale proiectului implementat local prin grant-ul Cu Apele Curate), grătar fără plastic.
 
Andreas Fath (om de știință, profesor și atlet) a început traversarea înot a Dunării în Germania, la izvorul fluviului din Munții Pădurea Neagră, în urmă cu șase săptămâni. Călătoria sa va lua sfârșit la punctul de vărsare al Dunării în Marea Neagră, la Sulina. Până atunci, însă, vor avea loc mai multe opriri pe malurile românești ale Dunării: Islaz (4 iunie), Giurgiu (7 iunie), Călărași (9 iunie), Cernavodă (10 iunie), Galați (13 iunie) și Sulina (17 iunie).
 
Pe 10 iunie, la oprirea de lângă Cernavodă, Andreas Fath va fi întâmpinat de înotătorul român Avram Iancu, singurul om din lume care a reușit performanța de a înota Dunărea fără costum de neopren. Printre nenumăratele sale recorduri la înot în ape deschise, Avram a primit anul acesta distincția „Performance of the Year (2021)“, după ce a reușit să parcurgă 26 de km din Dunăre împotriva curentului timp de 18:30 ore.
 

Andreas Fath și-a propus să străbată înot întreaga lungime a fluviului și să tragă astfel un semnal de alarmă asupra gradului de poluare a apelor sale. Proiectul include și o componentă de cercetare pentru care au fost prelevate în fiecare zi probe de apă din fiecare locație în parte, pentru a crea o imagine de ansamblu a gradului real de poluare care afectează Dunărea.
 
În plus, cu ajutorul celor de la Clean Danube va fi colectat câte 1 kg de deșeuri plastice pentru fiecare kilometru de fluviu parcurs înot - obiectivul final al călătoriei fiind 2,700 kg de deșeuri colectate. AWP îl însoțește pe Andreas Fath pe întreaga durată a turului său cu un atelier mobil de informare pentru a aduce vizibilitate și a atrage atenția asupra situației fluviului, se arată în comunicat.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Cleandanube)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii