Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incertitudine la SSC Farul. Ce va aduce Adunarea Generală Extraordinară? Marcel Lică - „Aveţi răbdare până duminică!“

ro

12 Jul, 2018 00:00 4605 Marime text
Cu numai trei săptămâni înaintea începerii Ligii a 2-a, nou-promovata SSC Farul Constanţa este în urmă în ce priveşte planul de pregătire, lotul de jucători şi staff-ul tehnic. Lipsa, încă, a unui semnal din partea Primăriei Constanţa în ce priveşte finanţarea pentru sezonul 2018/2019 a dus la întârzierea dramatică a lucrurilor la club în perspectiva evoluţiei din campionat.
 
În această situaţie, una incertă, până nu se ştie clar de ce buget va beneficia echipa, lotul de jucători nu poate fi definitivat, iar staff-ul tehnic nu poate fi completat. Nu s-au făcut achiziţii, nu a fost numit un antrenor principal, iar echipa nu a putut pleca în cantonament la Câmpina, antrenamentele continuându-se la Constanţa, însă efectivul nu este complet. În această săptămână, jucătorii au fost convocaţi la pregătire marţi, zi în care au participat doar în jur de zece, în condiţiile în care unii (cei din afara judeţului) au fost învoiţi şi a existat şi o problemă tehnică la minihotel, nefiind apă în camere. Printre cei care au fost prezenţi la şedinţa de pregătire de marţi, sub comanda antrenorilor Ion Barbu şi Gică Mina, s-au numărat Alex Grigoraş, Ionuţ Florea, Vasile Şicu, Claudiu Dragu, Vlad Suciu, Codruţ Matei, Alexandru Muscă (atacantul care a mai jucat la FC Farul) şi un portar care a evoluat la juniorii echipei italiene Perugia.
 

Alin Cârstocea nu mai face parte din lot

 
După cum a declarat preşedintele executiv al SSC Farul, Marcel Lică, din lot nu mai face parte unul dintre jucătorii de bază din sezonul trecut, Alin Cârstocea. „În sânul lotului, s-a pierdut puţin din entuziasm, având în vedere frământările care sunt la club. Cârstocea şi-a exprimat dorinţa de a evolua în altă parte şi se pare că şi alţi băieţi sunt sub imperiul incertitudinii. Încă nu avem niciun semn din partea Primăriei în privinţa finanţării. Aşteptăm şi noi o întrevedere cu reprezentanţii instituţiei pe tema bugetului. Timpul trece însă repede şi, din păcate, nu în favoarea noastră“, a declarat Marcel Lică.
 

Documentaţie pentru înscrierea în Liga a 2-a

 
În momentul de faţă, conducătorii SSC Farul lucrează la documentaţia pentru înscrierea echipei în campionat. Situaţia de la club s-ar putea limpezi, într-un fel sau altul, duminică, 15 iulie, când, de la ora 13.00, este programată Adunarea Generală Extraordinară a membrilor cotizanţi, cu două puncte pe ordinea de zi: Aprobarea bugetului pentru sezonul competiţional 2018 - 2019 şi Diverse. „Acum pregătim documentele de înscriere în campionat. O parte dintre acte au fost depuse. Acum lucrăm la documentaţia pentru grupele obligatorii de copii şi juniori, cinci la număr. Cererea de înscriere trebuie depusă până pe 15 iulie, iar actele cu copiii şi juniorii, până pe 25 iulie. Campionatul începe pe 4 august. Totodată, zilele acestea se lucrează şi pentru îndeplinirea cerinţelor de omologare a stadionului «Farul» pentru Liga a 2-a. Săptămâna viitoare, va veni o comisie în inspecţie“, a mai spus Marcel Lică.
 

„Suntem pe baricade în continuare“

 
Se aşteaptă, aşadar, veşti în privinţa finanţării echipei şi, în funcţie de ce se va realiza, la club ar exista şi un plan B. „Noi, conducerea clubului, suntem pe baricade în continuare. Vrem să ne facem temele, să ducem dosarul de înscriere şi vom vedea ce va fi. Jucătorii ne tot întreabă. Am vorbit cu ei şi le-am zis să aibă răbdare până duminică, atunci când e Adunarea Generală. Membrii Consiliului Director spun că au o variantă viabilă de susţinere financiară“, a mai arătat Marcel Lică.
 
Pe de altă parte, în varianta nefericită în care sprijinul financiar, de la Primărie sau din altă parte, nu ar mai veni ori s-ar situa la un nivel mai scăzut faţă de planurile şi nevoile echipei, conducătorii SSC Farul se gândesc şi la un plan B, în care echipa să evolueze tot la Liga a 2-a, dar, pentru a se diminua cheltuielile, lotul să nu mai cuprindă fotbalişti din afara judeţului, ci să fie alcătuit doar din jucători constănţeni, foarte mulţi dintre ei tineri.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alex 12 Jul, 2018 14:26 Bun. Deci primaria se retrage, cu marica nu va înțelegeți..nu inteleg de ce cei de la Ssc stau in asteptare, cand ar trebui pornită o campanie agresiva de atragere langa de cotizonti(mai noi sau mai vechi), de emitere de abonamente, de atragerea intr-un fel sau altul a agenților economici..asa cum bine sa facut la liga a 4-a. Totusi..suntem in liga a 2-a acum, expunerea este nationala deci si banii ar trebui sa fie mai multi. Hai baieti, ca se poate!
  • Costas 12 Jul, 2018 09:42 Si cu Marica ce faceti nici o vorba?