Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:32 01 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În fotbal să vorbească cine se pricepe! Gică Hagi - „Doar în ţară fac vâlvă. După graniţă nu-i cunoaşte nimeni“

ro

27 Nov, 2019 00:00 1171 Marime text
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul şi cel mai mare fotbalist din istoria României, este de părere că, în ţară, cei care au jucat în fotbalul înalt şi au înregistrat mari performanţe trebuie să aibă un cuvânt mai greu şi să fie ascultaţi.
 
„Vorbind foarte serios şi direct, cred că ar trebui să înceapă să vorbească cine se pricepe, cine e pe nişa lui, are un CV şi cunoaşte anumite lucruri. Nu trebuie lăsat să vorbească oricine, oricând şi orice. Perioada de tranziţie, după care am ajuns unde am ajuns, s-a terminat. Trebuie să avansăm şi noi, altfel vom rămâne în spate şi vom avea de suferit. Cred că ar trebui ascultaţi mai mult cei care pentru mine au fost mentori. Și cred că şi eu, şi generaţia mea am devenit şi noi ceva. Ar trebui să vorbească oamenii care au făcut lucruri mari pentru România. Să li se asculte opinia, ce gândesc. E o opinie. Noi nu atacăm pe nimeni, avem opinia noastră despre fotbalul românesc, pentru că îl iubim, ne dorim să fie bine şi ne dorim să construim o nouă echipă şi o nouă generaţie învingătoare. Începând de la mentorii mei, Dinu, Iordănescu, Lucescu… Toţi aceşti oameni mari, ei trebuie să înceapă să spună şi să-i ascultăm. Să meargă la televizor şi să vorbească. Ca şi colegii mei de echipă naţională, care au şi ei o vârstă şi trebuie să vorbească despre fotbalul românesc. Iar ce e bun să se scrie şi să se facă“, a spus Hagi.
 

„Restul e cancan“

 
„Regele“ a precizat că despre fotbal trebuie purtate discuţii la modul concret, nu vorbe goale, de dragul de a apărea pe la televizor. „Cred că trebuie să devenim mult mai concreţi, mai la subiect şi mult mai profesionali. Iar pe antrenorul echipei naţionale să-l susţinem, nu cum am făcut cu Contra. Am văzut că, din toate segmentele, unii fac echipa, cine joacă, cine nu joacă. Cel mai puţin vorbim noi, cei care am jucat la nivel foarte înalt şi am făcut performanţă mare. Și cu asta închei. Restul e cancan, se vorbeşte zi de zi, de pomană, ca să fie foarte mult. Iar, la un moment dat, nu se mai înţelege nimic. Intrăm în haos. Nu trebuie să vorbim doar de dragul de a vorbi şi de a fi pe la televizor, unde mulţi îşi fac reclamă. Dar ştiţi unde ajung? Până la graniţă, că după graniţă nu-i cunoaşte nimeni. Doar în ţară fac vâlvă“, a punctat Gică Hagi.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citeşte şi:
 
Proiect pentru România! Gică Hagi - „Vrem să devenim cei mai buni sau doar vrem să existăm? Aceasta-i întrebarea mea!“ (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii