Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:14 15 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Îmi doresc enorm să câştig“ Pentru antrenorul SSC Farul, Petre Grigoraş, meciul cu Aerostar Bacău e unul special

ro

19 Apr, 2019 00:00 1409 Marime text
Stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanţa găzduieşte sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11.00, meciul de fotbal SSC Farul - Aerostar Bacău, contând pentru etapa a 31-a a Ligii a 2-a. Este o partidă importantă în lupta pentru evitarea retrogradării, în care sunt angrenate ambele echipe.
 
 
SSC Farul ocupă locul 15 (primul deasupra liniei retrogradării), cu 33 de puncte, în vreme ce formaţia din Bacău se află în zona fierbinte, pe poziţia a 17-a, cu 29 de puncte. „E cel mai important meci al nostru din retur. Dacă vom câştiga, ne-am stabiliza puţin poziţia din ierarhie şi vom avea o oarecare linişte pentru partidele următoare. Vom avea însă un meci greu, Aerostar este formaţia cea mai agresivă şi cea mai bine pregătită fizic din campionat.
 
Este şi puţin pe val, după ce a câştigat în etapa precedentă. Nu în ultimul rând, a cedat greu în alte meciuri, precum la Târgovişte (2-3, a condus cu 1-0 şi 2-1 şi s-a cam bătut singură), la Piteşti (1-2, a avut 1-0 şi a primit golul doi în minutul 92), cu U Cluj (au avut peste cinci ocazii mari de gol şi au primit golurile uşor) sau cu Energeticianul. Aerostar are doi atacanţi foarte buni, Buhăceanu şi Vraciu, care, în tur, au marcat peste 90 la sută dintre golurile echipei.
 
Trebuie să fim atenţi la ei, dar şi la joc în ansamblu. Sper ca valoarea noastră, atitudinea şi mentalitatea de învingători să ne ducă la victorie. Un succes ne-ar consolida poziţia de deasupra liniei retrogradării şi ar pune şapte puncte între noi şi Aerostar. Venim după două partide în care am cucerit numai un punct. Ne doream foarte mult ca, pe lângă joc, să avem continuitate şi în rezultate pozitive, însă fotbalul se joacă pe goluri. După aspectul partidelor, ultimele două rezultate sunt nedrepte pentru noi“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

Ce vrea să le arate celor de la Aerostar

 
Acesta a precizat că, pentru el, partida de sâmbătă, de la Constanţa, e una specială. „Voi înfrunta din nou ca antrenor echipa la care am început cariera de fotbalist, la nivel de Liga a 3-a, Liga a 2-a, dar aceasta nu înseamnă că nu-mi doresc enorm să câştig sâmbătă. Vreau să le arăt celor de la Aerostar că au crescut un om bun, serios, responsabil, care încearcă să-şi facă datoria acolo unde e“, a punctat tehnicianul constănţean.
 

Un meci ca o finală

 
Portarul Raul Avram, căpitanul SSC Farul, vede meciul contra lui Aerostar ca pe o finală. „Ne aşteaptă un meci dificil, contra unui adversar destul de puternic. Jucătorii Aerostarului vor veni să ia toate cele trei puncte. Dar noi suntem pregătiţi bine şi sunt convins că, dacă vom avea o atitudine bună, vom câştiga. E un meci foarte important, în condiţiile în care şi noi, şi Aerostar suntem în lupta pentru evitarea retrogradării. E obligatoriu să învingem. La Cluj, am pierdut pe nedrept, dar nu ne mai uităm înapoi, vrem să recuperăm acum cele trei puncte. Pentru ambele echipe, meciul e ca o finală. Aşteptăm cât mai mulţi spectatori alături de noi“, a precizat Raul Avram.
 

„Înseamnă că am fost păcătoşi şi trebuie să plătim“

 
În etapa următoare, SSC Farul va juca în deplasare cu FC Argeş, chiar în prima zi de Paști, duminică, 28 aprilie, de la ora 11.00. „Înseamnă că am fost păcătoşi şi trebuie să plătim, de am fost programaţi să jucăm tocmai atunci“, a glumit Petre Grigoraş. „În ziua de Paști, când voi veţi ciocni ouă roşii, noi vom ciocni palma înainte şi poate după joc sper, dacă obţinem un rezultat bun. Să sperăm că ne întoarcem fericiţi. Că ne-a pus de Paști, asta e, ei nu trebuie să câştige (n.r. televiziunile), ca să ne poată da? Sunt convins că au ţinut cont de rating şi au programat vineri U Cluj, care e şi ea o echipă de tradiţie, cu suporteri înflăcăraţi, sâmbătă e Chindia, iar noi am fost puşi duminică. Nici meciul de Liga 1 Poli Iaşi - Dinamo nu a avut ratingul pe care l-am avut noi la U Cluj. Acest lucru trebuie să ne bucure, suntem o echipă care atragem încă. În rest, asta e, mâncăm cozonac şi pască pe drum“, a mai spus Grigoraş.
 

Rămas în urmă la capitolul infrastructură

 
Principalul SSC Farul a remarcat cu amărăciune că, la nivel de infrastructură sportivă, Constanţa e rămasă în urmă, iar echipa e nevoită să se antreneze pe alte stadioane din judeţul Constanţa. „Se vorbeşte de stadioane frumoase la Iaşi, Alexandria, Tg. Jiu, Craiova, Cluj sau Slatina şi sper ca în cel mai în scurt timp pe această hartă să fie şi Constanţa. Ne-am dori foarte mult. La Constanţa, de prea mult timp se discută şi din păcate nu s-a făcut. Sper ca oraşul să se trezească puţin la realitate, că am rămas puţin în urmă faţă de alte oraşe în privinţa infrastructurii sportive. Acest lucru îl simţim în fiecare zi, mergem şi ne antrenăm la Poarta Albă, la Valu lui Traian sau la Techirghiol. Dacă întreabă cineva «Unde te antrenezi?», «La Poarta Albă, la Valu lui Traian…», «Păi ce, eşti la puşcărie?». Nu, ne antrenăm acolo că sunt condiţii mai bune. Dar sunt promisiuni care sunt convins că vor fi respectate. Sperăm ca în cel mai scurt timp Constanţa să aibă şi un stadion frumos, la care suporterii să vină cu drag şi să creeze o atmosferă deosebită“, a punctat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii