Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment "Hai, tănculețule!". Avram Iancu a povestit la Constanța aventurile trăite în marșul acvatic Sulina - Istanbul (galerie foto)

ro

03 Nov, 2018 12:07 1598 Marime text
Românul Avram Iancu, bibliotecarul de la Biblioteca Municipală Petroșani care a realizat o premieră mondială prin cursa acvatică Sulina - Istanbul, realizată de-a lungul țărmurilor Marii Negre, a avut astăzi la Constanța prima apariție publică de după reușita sa.

Într-o conferință de presă, Avram Iancu a povestit prin ce aventuri a trecut în cei 680 de kilometri înotați fără a purta costum de neopren și labe de scafandru.

"Dedic această victorie românească sacrificiului de la Istanbul al lui Constantin Brâncoveanu și al fiilor săi. Am făcut un efort continuu, am întâmpinat multe dificultăți, dar toate pălesc în fața sacrificiului lui Brâncoveanu. În apele teritoriale românești, am avut probleme cu meduzele, pe care le vezi greu, apa fiind tulbure. Spre finalul cursei, apa a fost din ce în ce mai rece, în Bosfor avea temperatura de 15 grade. Am intrat în apele Bosforului de Ziua Națională a Turciei.  În România, între Gura Portiței și Constanța am întâlnit în apă delfini. Cazinoul se vede foarte frumos de pe apă, păcat că e o ruină, ceea ce a știrbit puțin în plăcerea de a-l privi. În timpul cursei, am avut și momente în care m-a cuprins deznădejdea. Vremea urâtă m-a forțat să stau pe loc zece zile, răbdarea mi-a fost pusă la încercare. Am înotat efectiv în acest marș acvatic 50 de zile. Îi mulțumesc echipei mele care m-a ajutat", a spus, printre altele, Avram Iancu.


Din echipa sa a făcut parte și scafandrul Adrian Zapis.

"Am avut o mare plăcere de a face parte din această aventură. Am avut foarte mult vânt din față de multe ori, ceea ce ne obosea fizic și psihic. Fac sport de mic dar nu am văzut până acum o așa ambiție că a lui Avram. "Hai, tănculețule!", îi ziceam, pentru că trecea prin valuri de 1,5 m că un tanc. A fost o experiență unică în viață mea. La Caliacra am avut parte de senzații deosebite, curenți din toate părțile care vin și se sparg în tine", a spus Adrian Zapis.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii