Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ianis Zicu, antrenorul FC Farul „Toți jucătorii muncesc foarte bine și cred că putem să facem un sezon bun“

ro

05 Aug, 2020 18:52 2552 Marime text
  • FC Farul întâlnește joi Naționala de tineret, iar sâmbătă FC U Craiova 1948.

La finalul acestei săptămâni, FC Farul Constanța va susține două meciuri amicale, primele din presezon.

Astfel, „alb-albaștrii“ vor întâlni joi, de la ora 20.00, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, reprezentativa națională de tineret a României, semifinalistă la Campionatul European U21 de anul trecut, din Italia, și calificată la Jocurile Olimpice din 2021, de la Tokyo, reprezentativă pregătită de fostul mare internațional Adrian Mutu.

A doua partidă de verificare este programată sâmbătă, de la ora 10.00, pe stadionul „Juventus Colentina“ din București, unde formația pregătită de Ianis Zicu va evolua în compania nou-promovatei în Liga a 2-a, FC U Craiova 1948.

Delegația constănțeană va pleca spre București joi dimineața, urmând să revină la Constanța în cursul după-amiezii de sâmbătă, se arată pe site-ul oficial al grupării de pe litoral, care găzduiește și un interviu acordat sursei citate de Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul.
  • Ianis, suntem în a cincea săptămâna a pregătirilor. Cum a fost această perioadă și cum i-ai simțit pe băieți?
  • O perioadă delicată pentru că nu sunt meciuri, o perioadă lungă până la prima etapă, mai ales că venim și după această pauză forțată de situația cu COVID-19. Din fericire, în această săptămână o să avem și primele două meciuri amicale. Băieții au răspuns foarte bine, așa cum au făcut-o și anul trecut, sunt preocupați, concentrați, toți muncesc foarte bine și cred că putem să facem un sezon bun.
  • O “dublă” în următoarele 3 zile.
  • Nu sunt trei zile, ci 36 de ore între cele două meciuri. O primă partidă cu naționala de tineret, un meci important pentru toți jucătorii, inclusiv pentru mine, pentru că așa ne testăm valoarea cu adevărat, jucând împotriva unor jucători importanți care au o cotă foarte bună. Chiar dacă se consideră ca fiind naționala de tineret, sunt jucători care joacă în prima ligă, automat la un nivel superior față de jucătorii noștri, și astfel o să știm exact ce nivel avem în acest moment. Meciul cu Craiova va fi sâmbătă dimineața. O să evolueze toți jucătorii. De aceea am luat aceste două partide, să-i putem vedea cu doi adversari foarte buni, să putem să tragem concluziile necesare și să știm ce jucători trebuie să mai aducem.
  • S-a anunțat data de start a noului sezon, 29 august, dacă nu vor interveni probleme legate de pandemie.
  • Pentru mine este bine că începem mai târziu, pentru că mai trebuie să aducem câțiva jucători. Am așteptat să vedem ce se întâmplă în Liga a 2-a, să vedem ce se întâmplă în prima ligă, să știm și noi ce jucători putem să aducem și care și-ar dori să vină în proiectul nostru, să reușim să facem lucruri mult mai bune în sezonul viitor.
 Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii