Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, în faţa debutului la Naţionala mare a României „Îţi ţinem pumnii! Răbdare şi curaj!“ (galerie foto)

ro

15 Nov, 2018 00:00 2083 Marime text
Convocat în premieră la echipa naţională de seniori a României, pentru meciurile cu Lituania şi Muntenegru, Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, se pregăteşte în aceste zile sub tricolor, aşteptându-şi debutul la prima reprezentativă.
În vârstă de 20 de ani, Ianis ar debuta la prima echipă a României la 35 de ani după tatăl său, Gică Hagi, care a susţinut primul meci la Naţionala mare pe 10 august 1983, în confruntarea amicală Norvegia - România 0-0. Hagi avea atunci 18 ani, iar la începutul acelui an, pe 6 ianuarie, fusese chemat pentru prima dată la un stagiu de pregătire al primei reprezentative.
 

Primul meci e sâmbătă

 
Ianis a fost convocat pentru ultimele două meciuri ale României în Liga Naţiunilor. Sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 21.45 (în direct la Pro TV), tricolorii vor juca la Ploieşti, pe stadionul „Ilie Oană”, fără spectatori, în faţa Lituaniei. Apoi, marţi, 20 noiembrie, de la ora locală 20.45 (21.45 în România), la Podgorica, România va încheia grupa din Liga Naţiunilor contra selecţionatei din Muntenegru. În acest moment, după patru meciuri, clasamentul este următorul: 1. Serbia - 8p, 2. Muntenegru - 7p, 3. România - 6p, 4. Lituania - 0p.
 

„De mult meriţi să fii la Naţionala mare!”

 
Component de bază la echipa naţională de tineret, cu care a obţinut calificarea la turneul final al Campionatului European, Ianis a primit încurajări pe reţelele de socializare în urma convocării la prima reprezentativă. „Îţi ţinem pumnii, Ianis!”, „Meriţi tricoul cu numărul 10, va fi al tău cât de curând!”, „Baftă, Ianis! Răbdare şi curaj!” sau „Ianis, eşti cel mai bun. De mult meriţi să fii la Naţionala mare!”, au fost câteva dintre urările fanilor. Decarul FC Viitorul a primit un premiu şi în afara terenului, fiind desemnat la Gala Performanţei şi Excelenţei 2018, „cel mai bun fotbalist român al anului 2018“. „Performanţele, la fel ca premiile, nu pot decât să te motiveze să fii mai bun. Mulţumesc!“, a scris Ianis pe pagina personală de Facebook.
 

Izvorul Academiei Hagi

 
Gică Hagi s-a arătat fericit pentru convocarea la echipa naţională mare a fiului său. „Un jucător talentat ca el, căruia îi place fotbalul, munceşte şi se dedică, mai devreme sau mai târziu ajunge la echipa naţională. De acum încolo începe greul pentru el. Sper să confirme, că un fotbalist cu talent, aşa cum sunt şi alţii. Nici nu-i bine să vorbim înainte. Vom vedea“, a arătat Gică Hagi. În afară de Ianis Hagi, FC Viitorul mai are un convocat la meciurile cu Lituania şi Muntenegru, mijlocaşul Tudor Băluţă, iar în lotul strâns pentru această acţiune de selecţionerul Cosmin Contra se regăsesc şi alţi fotbalişti formaţi la Academia Hagi - Cristian Manea (acum la CFR Cluj), Romario Benzar (FCSB), Răzvan Marin (Standard Liege), Alexandru Cicâldău, Alexandru Mitriţă (U Craiova 1948 CS), ori renăscuţi sub bagheta lui Gică Hagi, în urma transferului la FC Viitorul - George Ţucudean (în prezent la CFR Cluj).
 

Au convocaţi şi la tineret

 
Astăzi, de la ora 19.00 (în direct la Pro X), echipa naţională Under-21 a României dispută, la Cluj, partida amicală cu reprezentativa similară a Belgiei. Selecţionerul Mirel Rădoi a convocat patru jucători de la FC Viitorul pentru acest meci: atacantul Denis Drăguş, fundaşii Radu Boboc şi Virgil Ghiţă şi mijlocaşul Andrei Ciobanu. Confruntarea este primul test înainte de Euro 2019, iar adversarul, selecţionata belgiană, este calificat şi el la turneul final. În lotul tricolor pentru această confruntare se mai găsesc trei jucători lansaţi de Academia Hagi, Cătălin Căbuz (portar, AFC Hermannstadt), Dragoş Nedelcu (mijlocaş, FCSB) şi Florinel Coman (atacant, FCSB), în vreme ce un al patrulea, Doru Dumitrescu, de la U Cluj, convocat iniţial, nu se va putea prezenta la reunire, fiind accidentat.
 
Sursa foto: Facebook (Echipa naţională de fotbal a României; Ianis Hagi)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii