Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM s-a impus in turneul de la Varna

ro

20 Aug, 2008 00:00 916 Marime text
1219173984.jpg

Incepand de vineri, echipa pregatita de Vasile Stanga va evolua in Cupa Marii Negre, care se va disputa la Sala Sporturilor

Dupa succesul de la Varna al handbalistelor de la CS Tomis, vicecampioana Romaniei la handbal masculin, Handbal Club Municipal, a reusit sa se impuna in aceeasi localitate, castigand trofeul dupa o victorie impotriva campioanei din Muntenegru. Vicecampioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanta, a reusit sa castige turneul international de la Varna, Bulgaria, dupa ce a invins in finala competitiei pe campioana Muntenegrului, HC Lovcen Cetinje, cu scorul de 29-26. La pauza, constantenii erau condusi cu 13-12. Cei mai buni marcatori ai HCM-ului in aceasta partida au fost Laurentiu Toma si Scholin, cu cate cinci reusite, Hejtmanek, Timofte si Muresan, cu patru goluri, Csepreghi (3), Vukovic (2), Baiceanu si Timuszin Schuch, cu cate un gol marcat. In plus, extrema stanga a gruparii de pe litoral, Laurentiu Toma, a fost declarat cel mai bun jucator al turneului. HCM a reusit sa invinga in meciurile din grupa formatiile Lokomotiv Varna, scor 26-15, si Olimpus 85 Chisinau, cu scorul de 36-31. La aceasta competitie a mai participat si echipa Stiinta Municipal Bacau, care a terminat pe pozitia a treia. Astfel, clasamentul final al turneului din Bulgaria a aratat astfel: 1. HCM Constanta; 2. HC Lovcen Cetinje; 3. Stiinta Municipal Bacau; 4. Lokomotiv Varna; 5. HC Olimpus 85 Chisinau; 6. Dobrudja Dobrici. Dintre jucatorii echipei constantene, portarul maghiar Zoltan Majeri, transferat recent de Handbal Club Municipal, nu a facut deplasarea cu echipa pentru turneul de la Varna, din cauza faptului ca acesta intentioneaza sa plece la campioana Ucrainei, ZTR Zaporoje.

Urmeaza Cupa Marii Negre

Altfel, la sfarsitul acestei saptamani, la Constanta este programata a doua editie a competitiei internationale de handbal masculin, Cupa Marii Negre. Turneul este organizat de Handbal Club Municipal Constanta si aduna la start sase echipe, impartite in doua grupe. Din grupa A fac parte HCM Constanta, Lokomotiv Metaleks Varna din Bulgaria si echipa maghiara Dunaferr SE, pe care HCM a mai invins-o luna trecuta intr-un meci de pregatire. In grupa B vor evolua Cehovski Medvedi (Rusia), CSM Medgidia si Stiinta Municipal Bacau. Cea mai puternica echipa din acest turneu, Cehovski Medvedi, este campioana en-titre a Rusiei, fiind si castigatoarea Cupei Cupelor de acum doi ani. Rusii vor veni la Cupa Marii Negre fara 12 jucatori, care au fost convocati la nationala Rusiei pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Beijing. Dupa aceasta competitie, handbalistii constanteni vor intra pe linie dreapta, in vederea pregatirii pentru noul sezon, care va debuta pe 6 septembrie, HCM intalnind in prima etapa, in deplasare, pe CSM Medgidia.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii