Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haltere Fostul campion olimpic Nicu Vlad, suspendat pe viață. Cine a luat decizia

ro

16 Jun, 2022 15:33 1681 Marime text
 
  • Aceeași pedeapsă a primit-o și maghiarul Tamas Ajan.

Printr-o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Nicu Vlad, președinte al Federației Române de Haltere și fost mare sportiv (campion olimpic și multiplu campion european și mondial), a fost suspendat pe viață, fiind găsit vinovat pentru încălcarea Articolului 2.8 din legile anti-doping la haltere (complicitate la încălcarea regulilor anti-doping).

Aceeași pedeapsă a primit-o și maghiarul Tamas Ajan, și el, ca și Nicu Vlad, fost conducător în Federația Internațională de Haltere.

După cum se arată, în ce-l privește pe Vlad, într-un comunicat al secției Anti-Doping a Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS ADD),   
 
  • Domnul Vlad a fost găsit vinovat pentru încălcarea Articolului 2.8 din legile anti-doping la haltere (complicitate la încălcarea regulilor anti-doping)
  • Domnului Vlad îi este impusă suspendarea pe viață începând cu 16 iunie 2022.
 

În decembrie 2021, Agenția Internațională de Testare (ITA), acționând din partea IWF, a depus cereri pentru arbitraj la CAS ADD în legătură cu încălcări ale regulilor anti-doping (ADRV) împotriva foștilor oficiali (n.r. Nicu Vlad și Tamas Ajan) în legătură cu presupusa lor implicare în alterarea procesului de control antidoping și complicitate în încălcări ale regulilor anti-doping care implică mai mulți sportivi de haltere, începând cu 2012.
 
Având în vedere gravitatea încălcărilor a regulilor anti-doping și durata în care acestea au fost comise, TAS a considerat că suspendarea pe viață este sancțiunea adecvată, se mai arată în comunicat. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Milan Mihajlovic)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii