Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi „Vrem să construim la Constanța o familie care să iubească Farul, iar Farul să devină cea mai bună din România“ (GALERIE FOTO)

ro

23 May, 2022 00:00 4500 Marime text

 
  • Gică Hagi, managerul tehnic al Farului Constanța, a subliniat că, la meciul de la Craiova, diferența a fost făcută de pragmatismul formației gazdă.
  • Dacă, în meciul din Bănie, căpitanul Farului, Ionuț Larie, a disputat meciul 300 în Liga 1, un alt fundaș central, Daniel Bîrzu, și-a făcut debutul pe prima scenă a fotbalului românesc. 
  • Farul și-a îndeplinit obiectivul pentru acest sezon, calificare în play-off, iar Hagi vrea ca în noua stagiune elevii săi să reușească mai mult.
 
Farul Constanța a a încheiat sezonul 2021/2022 al Ligii 1 cu o înfrângere în deplasare la scor sever, 1-4 cu CS Universittea Craiova.
 
Gică Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, a subliniat că diferența a fost făcută de pragmatismul formației gazdă, care a fost mai inspirată în faza ofensivă, pe când „marinarii“ nu au dat dovadă de precizie la finalizare. „Un meci echlibrat, dar am pierdut din păcate. Ne doream să câștigăm, având nevoie de cele trei puncte, pentru a ne menține pe locul patru. Am ratat prea mult. Am avut șanse foarte mari, iar ei, când au ajuns la poartă, ne-au dat gol. Au fost mai pragmatici, mai decisivi ca noi în ultimii 30 de metri. O echipă periculoasă, bună cu un atac rapid deosebit, care atacă și pozițional bine și e periculoasă la fazele fixe. De aceea e în față și s-a luptat să câștige campionatul. Craiova a marcat cam tot ce a avut, iar noi, deși am avut ocazii, n-am penetrat, n-am avut acea forță în atac“, a spus „Regele“.     
 
„S-au văzut anumite minusuri“
 
Farul și-a îndeplinit obiectivul pentru acest sezon, calificare în play-off, iar Hagi vrea ca în noua stagiune elevii săi să reușească mai mult. „I-am felicitat pe băieți că ne-am îndeplinit obiectivul în acest an. De acum vom evalua ce trebuie să facem în sezonul viitor. În play-off, unde adversarii sunt foarte buni, s-au văzut anumite minusuri. Știm de ele și vom lucra să le îndreptăm, întrucât la anul trebuie să facem iar foarte bine. S-au înscris multe echipe la locurile fruntașe, arată bine, sunt puterice și sperăm să facem și noi față și la anul. Suntem de un an împreună, încercăm să creăm o nouă echipă  are să câștige, să aibă mentalitate de învingător. O asemenea formație nu se face imediat, în condițiile în care noi nu avem bani de achiziții, resuscităm jucători, încercând să facem lucruri bune. Va fi multă muncă pentru sezonul viitor, de mâine începem să muncim, la fel, să găsim soluții să facem un lot bun“, a menționat managerul tehnic al Farului. 
 
„Totul se rezumă la bani“
 
Hagi a menționat din nou că toată lunea trebui să fie în jurul Farului. „Când am făcut unirea, în vară, am avut un singur scop, să fie o singură echipă iubită la Constanța. Am lăsat din tot ce aveam eu, pentru că, nu uitați, pe mine m-a crescut Farul. El l-a făcut pe subsemnatul și a ajuns unde a ajuns. Am vrut să dau înapoi ceva. Într-o zi, nu vom mai fi și trebuie să rămână ceva. Vreau ca împreună cu toată lumea din Constanța să facem o echipă care să fie un brand în Dobrogea, o echipă puternică. Dar lucrurile nu sunt ușoare. E nevoie de bani. Totul se rezumă la bani. Ai buget, poți încerca să faci orice idee pe care o ai, orice obiectiv îl poți îndeplini. Dar aceasta nu înseamnă că trebuie să ai cei mai mulți bani. Important e să ai resurse și sperăm să le găsim, să le facem, pentru a fi mai puternici. Ușor-ușor, vrem să construim la Constanța un grup, o echipă, o familie care să iubească Farul, iar Farul să devină cea mai bună din România“, a spus „Regele“.   
 
„Și atunci vă zic soluția“
 
Hagi a cucerit titlul în România cu FC Viitorul, iar suflarea faristă își dorește ca la Constanța să vină un nou trofeu de campioană. „Vom vedea ce vom reuși, dacă vom reuși să aducem titlul la Constanța și cu Farul, chiar dacă planurile mele sunt pe termen lung. Ca să faci o echipă competitivă trebuie să ai răbdare, ai ales când ai un buget normal, nici mic, nici mare sau foarte mare. Și atunci trebuie să găsim soluții. Și atunci vă zic soluția: cu bani puțini, să fac iar o echipă mare, care să câștige iar. Nu contează că vin și pleacă jucători, și la Barcelona se întâmplă așa. Important e ca în ce faci să încerci să faci mai bine, să-ți dorești să fii mai buni și să câștigi“ a punctat Gică Hagi.       
 
Tudor Băluță, liber de contract
 
Un fost jucător al echipei de pe litoral, Tudor Băluță, a rămas liber de contract, va fi adus la Farul? „Nu știu ce-și dorește el, dar important e să fie sănătos. E un jucător foarte valoros, din păcate a avut ghinion mare în acești doi ani. Sperăm să-și revină și să joace, să capete ritmul jocului“, a spus Hagi, care a dta detalii și despre fiul său, Ianis, aflat în proces de recuperare în urma unei accidentări grave. „Ianis e bine, e în procesul de recuperare, e la jumătate de drum.Sperăm ca în patru luni să revină. A acceptat acest mare ghinion pe care l-a avut. Echipa lui (n.r. Grasgow Rangers) a ajuns acolo (n.r. în finala Europa League), era și el acolo, a contribuit, a marcat goluri decisive, era în formă foarte mare, s-a întâmplat acea accidentare, riscul meseriei. Dar e focusat și va reveni puternic“, a menționat Gheorghe Hagi. 
 
Daniel Bîrzu, debut în Liga 1
  
Dacă, în meciul cu CS Universitatea Craiova, căpitanul Farului, Ionuț Larie, a disputat meciul 300 în Liga 1, un alt fundaș central, Daniel Bîrzu, și-a făcut debutul pe prima scenă a fotbalului românesc.  În vârstă de 19 ani (va împlini 20 peste puține zile, pe 28 mai), Bîrzu are 1,97 m. „Felicitări, Daniel Bîrzu, și mult succes în continuare!“, este mesajul Farului.  La Craiova, Daniel Bîrzu a intrat pe teren din minutul 73, înlocuindu-l chiar pe Larie. 
 
Începând cu 2012, gruparea de pe litoral a debutat în prima divizie a țării nu mai puțin de 56 de jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi:
- născut în 1991: Aurelian Chițu
- născuți în 1992: Romario Benzar, Alin Cârstocea
- născuți în 1993: Cristian Gavra, Alexandru Buzbuchi
- născuți în 1994: Ionuț Puțanu, Gabriel Iancu, Bogdan Țîru, Boban Nikolov, Florin Tănase, Bogdan Mitache
- născuți în 1995: Mihai Bălașa, Ionuț Vînă, Alexandru Mitriță, Alexandru Tîrnovan, Robert Hodorogea
- născuți în 1996: Răzvan Marin, Florin Cioablă, Ciprian Perju, Paul Iacob
- născuți în 1997: Cristian Manea, Dragoș Nedelcu, Arpad Tordai, Alexandru Cicâldău, Alexandru Stoica
- născuți în 1998: Ianis Hagi, Florinel Coman, Carlo Casap, Andrei Ciobanu, Doru Dumitrescu, Virgil Ghiță, Tiberiu Căpușă
- născuți în 1999: Tudor Băluță, Alexandru Mățan, Denis Drăguș, Radu Boboc
- născuți în 2000: Marius Leca, Florin Haită
- născuți în 2001: Alexandru Georgescu
- născuți în 2002: Alexi Pitu, Louis Munteanu, Darius Grosu, Constantin Grameni, Gabriel Buta, Daniel Bîrzu.
- născuți în 2003: Ștefan Bodișteanu, Bogdan Lazăr, Luca Andronache, Roberto Mălăele, Gabriel Dănuleasă, Nicolas Popescu, Dan Sîrbu.
- născuți în 2004: Eduard Radaslavescu, Emanuel Martinovic
- născuți în 2005: Andrei Borza
- născuți în 2006: Enes Sali.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a pierdut cu 1-4 meciul cu Universitatea Craiova (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii