Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Comunicat al „Regelui“ Gică Hagi - „Rog mai mult respect faţă de numărul 10!“

ro

15 Sep, 2019 16:49 1445 Marime text
Pe pagina de Facebook a UEFA (forul fotbalistic european) a fost lansată o întrebare care-l vizează pe Gică Hagi:
 

Este Gheorghe Hagi cel mai mare jucător din istoria lui Galatasaray?


Întrebarea a primit peste 20 de mii de aprecieri, a generat peste 2500 de comentarii și a fost distribuită de peste 2000 de ori.
 

Sunt lucruri normale, cred că v-aţi obişnuit prea mult cu mine în România şi aţi uitat de nivelul la care am fost şi ce am făcut. Aşa, din când în când, vă mai amintiţi şi voi cu cine staţi de vorbă şi de fotbalul mare, de momentele importante, mari, unde a fost România înainte. La ce nivel eram şi cum eraţi mândri de tot ce se întâmpla. Cred că toţi românii s-a simţit fericiţi în acele momente. Se câştiga, iar jucătorii evoluau la nivelul cel mai înalt. Reprezentaţia era de top, a comentat Gică Hagi, manager tehnic al FC Viitorul în prezent.

 
 
„Regele“ are o speranţă pentru viitor, dar şi o supărare faţă de cele întâmplate în ultimul timp.
 

Speranţa mea e una singură, ca într-o bună zi să ajungem iar la nivelul acela mare, să avem şi noi un număr 10 adevărat. Puternic, mare, care să poarte tot timpul tricoul echipei naţionale cu acest număr. Nu tricoul cu 10 să fie rezervă la Naţională. Aceasta a fost supărarea mea cea mai mare vizavi de ce am văzut în ultimul timp în România. Rog mai mult respect faţă de numărul 10! Pentru că el are un rol important, trebuie să aibă personalitate şi să decidă meciuri. Acest număr a fost purtat de cei mai mari fotbalişrti din România din toate timpurile. Spun trei, Dobrin, Balaci, Dumitru, şi mă pun şi eu al patrulea plus toţi ceilalţi care l-au avut. Eu aşa ştiu, că numărul zece e titular. Cine îl poartă trebuie să fie responsabil. Cine îl doreşte trebuie să ştie ce număr ia, că face diferenţa. Că-i la noi sau în altă ţară, istoria aşa ne arată. La convocarea lotului naţional, am văzut că s-a schimbat tricoul de la un meci la altul, ceea ce nu se poate. Mai mult respect faţă de acest tricou! Atât transmit, iar apoi fiecare poate să facă ce vrea“, a menţionat Gică Hagi.    

UPDATE:

În această seară, în urma unor articole din presă, după conferința sa de presă, Gică Hagi a emis un comunicat, în care menționează:

- Am fost și sunt trist pentru că am văzut că rolul numărului 10 nu mai este la fel de important ca în trecut, cum s-a întâmplat în anii ‘70, ‘80, ‘90, ‘2000, în care acesta făcea diferența.

- Declarația mea de la conferința de presă de astăzi a fost doar o remarcă, în niciun caz nu am făcut selecția sau echipa și nici nu am pronunțat numele vreunui jucător, așa cum s-a arătat în media, cu scopul de a creea conflicte, prin titluri de genul “Gică Hagi s-a enervat după ce i-a văzut pe Gicu Grozav şi Alexandru Maxim!“ (Prosport), “Gică Hagi și-a ieșit din minți din cauza numărului 10 de la națională“ (Digisport) sau “Gică Hagi a dat de pământ cu echipa naţională“ (Telekom Sport).

- Bineînțeles că în spatele numărului 10 a fost mereu o echipă foarte bună, așa cum și eu am avut la rândul meu jucători extraordinari. Numărul 10 are doar un rol, dar foarte important, de a face diferența în angrenajul unei echipe.

 
 Sursa foto: FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii