Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „O echipă frumoasă“ Cu cel mai tânăr lot din Liga 1, FC Viitorul s-a calificat din nou în cupele europene

ro

22 May, 2018 00:00 2555 Marime text
Campioană a României în sezonul 2017/2018, FC Viitorul a reuşit o nouă performanță deosebită în Liga 1, calificându-se pentru al treilea an consecutiv în cupele europene.
Cu toate că a fost învinsă în ultima etapă din play-off, la Cluj, 0-1 cu CFR (noua campioană a Ligii 1), echipa constănțeană a încheiat campionatul pe locul patru, astfel că se va alinia la startul sezonului 2018 / 2019 al Europa League. FC Viitorul va începe întrecerea din turul 1 preliminar, tragerea la sorți urmând să aibă loc la 19 iunie. „Îi felicităm pe cei de la CFR Cluj că au ieşit campioni, ca şi pe Dan Petrescu, pentru al doilea său titlu în România. A fost un meci greu, cu presiune mare. CFR a fost mai experimentată, mai puternică şi a interpretat mai bine fazele. A arătat că e o echipă foarte bună, cu un antrenor cu mare experienţă. CFR şi FCSB au fost cele mai bune echipe din acest campionat. CFR a ieşit campioană pentru că a speculat mai bine lucrurile. Noi ne gândim deja ce vom face în sezonul viitor. Avem o echipă tânără, frumoasă, care a jucat un fotbal bun. Suntem mulţumiţi de ce am realizat în acest sezon. Am făcut iar o performanţă importantă“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Media de vârstă, sub 22 de ani


Chiar dacă a pierdut, de-a lungul sezonului, 15 dintre jucătorii cu care a câștigat titlul anul trecut, FC Viitorul a obținut, din nou, cu cel mai tânăr lot din Liga 1, să încheie pe o poziție care să-i permită o nouă prezență în cupele europene. Deși media de vârstă a lotului a fost de sub 22 de ani, echipa de pe litoral s-a menţinut la înălţime. Pe parcursul sezonului, la această nouă performanță a clubului au contribuit: portari - Valentin Cojocaru, Alexandru Buzbuchi, Arpad Tordai, Victor Râmniceanu; jucători de camp - Ianis Hagi, Bogdan Țîru, Robert Hodorogea, Sebastian Mladen, Sorin Rădoi, Virgil Ghiță, Cristian Ganea, Bradley de Nooijer, Tiberiu Căpușă, Daniel Lopez, Alexandru Cicâldău, Ionuţ Vînă, Tudor Băluţă, Carlo Casap, Doru Dumitrescu, Andrei Ciobanu, Kofi Twumasi, Mihai Voduţ, Cristian Gavra, Alexandru Măţan, Denis Drăguş, Mailson Lima Duarte Lopes, Aurelian Chițu, Eric de Oliveira, George Țucudean, Răzvan Horj, Kevin Boli, Dragoș Nedelcu, Romario Benzar, Florinel Coman, Marius Constantin, Ovidiu Herea; manager tehnic - Gică Hagi; antrenori - Cătălin Anghel, Cristian Sava, Alexandru Popovici, Ștefan Preda (antrenor de portari); preparator fizic - Roberto Berruero; fiziokinetoterapeut - Paul Ciocănescu; team manager - Costin Mega.
Ianis, şase goluri şi patru pase decisive în 14 meciuri
Căpitanul FC Viitorul, Ianis Hagi (19 ani), a marcat şase goluri şi a oferit patru pase decisive în cele 14 partide disputate de el în stagiunea trecută, în care s-a întors de la echipa italiană Fiorentina. „A fost un sfârşit de sezon bun pentru mine. Acest gând l-am avut când m-am întors la FC Viitorul, să joc cât mai multe meciuri şi să încerc să-mi ajut echipa să câştige cât mai multe partide. Să-mi fac datoria pe teren. Sunt fericit că am fost un pilon important al formaţiei şi că am dat mereu 100% pentru Viitorul şi pentru suporteri. Secretul nostru a fost omogenitatea. Ne cunoaştem de foarte mult timp, suntem mulţi jucători tineri care am venit din Academie. Am avut meciuri spectaculoase, precum acel 3-3 cu Craiova din deplasare sau 2-2 la Ovidiu cu FCSB. Chiar dacă speram la mai multe puncte, în final a fost un sezon reuşit. An de an, vrem să devenim mai buni. Sperăm să reprezentăm România bine în Europa League. În stagiunea viitoare a Ligii 1 vrem să ne batem de la egal la egal cu toate echipele, cum a fost şi în stagiunea recent încheiată, dar să fim mai atenţi în anumite meciuri decisive. Aştept cu interes confruntările europene, din care sperăm să scoatem rezultate cât mai bune“, a precizat Ianis.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii