Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalista Ioana Bortan, căpitanul României „Îmi doresc să câștigăm cu Farul Constanța tot ce se poate“

ro

20 Oct, 2023 17:00 1006 Marime text
 
  • Căpitanul României a început fotbalul în mod organizat la vârsta de 20 de ani!
 
Fotbalista Ioana Bortan, căpitanul reprezentativei de senioare a României, îmbracă din acest sezon tricoul alb-albastru al Farului Constanța.
 
Echipa de pe litoral este nou promovată, dar are ambiții mari în sezonul 2023/2024 al Superligii. Mijlocașul de 34 de ani a jucat aproape întreaga carieră pentru Universitatea Cluj, alături de care a câștigat de 13 ori campionatul României și de opt ori Cupa României, și își dorește să continue cu Farul Constanța seria performanței.
 
„Tot ce am găsit la Farul mă determină să nu pun ghetele în cui“
 
„Vreau să-mi îmbunătățesc palmaresul. Eu sunt o învingătoare și am venit cu gânduri mari la Farul Constanța. Îmi doresc să câștig tot ce se poate și să ajungem în Champions League, de ce nu în grupe. Fotbalul feminin din România a crescut foarte mult, cel puțin cantitativ. Acum trebuie să urce și calitativ. Tot ce am găsit la Farul mă determină să nu pun ghetele în cui. Mă bucură foarte mult să ce investește. Îmi place ce am găsit aici și cu siguranță sunt condiții de performanță. M-a surprins foarte plăcut prezența fanilor la meciurile noastre. Se pare că începem să atragem din ce în ce mai mult. Îi așterptăm alături de noi. Cu sigunrață, nu îi vom dezamăgi“, a declarat Ioana Bortan, la Farul TV.
          
„Mi-am dat seama că vreau să ajung departe“
 
Căpitanul României a început fotbalul în mod organizat la vârsta de 20 de ani! Înainte, Ioana Bortan a făcut gimnastică ritmică și atletism.
 
„La început, fotbalul a fost un hobby pentru mine. Am făcut sport de performanță de la vârsta de cinci ani, întâi gimnastică ritmică, iar apoi atletism. Ajungând la facultate, printr-o conjunctură favorabilă, am ales fotbalul. Sau, mai bine zis, fotbalul m-a ales pe mine, nu eu pe el. De mică jucam cu băieții, în spatele blocului, dar într-un cadru organizat am intrat la 20 de ani. A fost greu la început în performanță. Eu, venind de la gimnastică și atletism, am avut unele lacune în ce privește fotbalul de performanță, dar, la scurt timp după ce am început, mi-am dat seama că vreau să ajung departe și am muncit mult pentru asta. De altfel, se și vede cariera mea lungă în fotbal“, a menționat Ioana Bortan, potrivit sursei citate.
 
Desemnată cea mai bună jucătoare, în 2016
 
Experimentatul mijlocaș a jucat și în Finlanda, la Kuopion Palloseura. „Fotbalul din Finlanda este mult peste ce avem noi în România, din păcate. Mi-aș dori foarte mult să se investească așa cum se face acolo“, a arătat Ioana Bortan, care, în 2016, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de fotbal din România. În sezonul 2012-2013, a evoluat, alături de Universitatea Cluj, în 16-imile Champions League. A evoluat în peste 100 de partide pentru echipa națională a României.
 
„În viață, se poate orice. Doar să vrei“
 
„Trebuie să recunosc că prima mea iubire a fost gimnastica ritmică și a rămas în sufletul meu. Dacă nu practicam fotbalul, fiind sportivă de mică, aș fi făcut orice alt sport, în afară de handbal. Până să ajung la Constanța, stăteam foarte prost la timpul liber. Acum mă odihnesc, am timp de citit, de plimbat, filme și așa mai departe. Mâncarea mea preferată este sushi. Nu am un gen preferat de muzică, orice, în funcție de stare. În ce privește fotbalul din România, mi-a plăcut foarte mult Rădoi, iar din fotbalul european - Zidane. De astăzi, îmi plac Modric, Kroos, mi-a plăcut Gerrard, jucători mari. Jucătoarelor tinere nu pot să le spun decât să nu renunțe la visul lor și să muncească pentru a-și îndeplini orice își doresc. În viață, se poate orice. Doar să vrei“, a mai spus Ioana Bortan.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
 
Citește și:
 
Echipa feminină Farul Constanța
Ioana Bortan - „Plângeam în fiecare zi, însă nu am renunțat“. De la gimnastică și atletism, la fotbal (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii