Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul rugbyst și antrenor Adrian Tinca ar fi împlinit 56 de ani „Astăzi, de ziua ta, inimile noastre sunt pline de durere!“

ro

09 Jan, 2023 10:43 2519 Marime text


Fostul mare rugbyst şi antrenor constănţean Adrian Tinca ar fi împlinit astăzi 56 de ani.

Adrian Tinca a plecat dintre cei vii pe 1 martie 2017, la vârsta de numai 50 de ani.
 

Astăzi, de ziua ta, inimile noastre sunt pline de durere! Iubirea noastră! Odihnă veșnică!, este mesajul familiei.

 

Dumnezeu să te aibă în pază, Adi...
 
Odihnă veșnică în Împărăția lui Dumnezeu!
 
Bunul Dumnezeu să-l odihneascăîn pace, atât pe Adițu, cât și pe toți colegii lui de echipă care au plecat într-o lume mai bună! Amin!
 
Ne lipsești, Adiță, ne vom gândi mereu la tine. Odihnește-te în pace!, sunt și alte mesaje, din partea cunoscuților și a  apropiaților.  

 
Fostul rugbyst şi antrenor s-a stins din viață în urma unui stop cardiac, pe când se afla în Franţa, la Castres, cu o grupă de copii, la un turneu.

Adrian Tinca a început rugby-ul la Şcoala Sportivă nr. 2 Constanţa, cu antrenorul Peter Ianusievici, 1979 fiind anul primei sale legitimări. În 1985, a devenit campion naţional de juniori, iar un an mai târziu s-a transferat la CSA Steaua. Din 1987 a evoluat la Farul Constanţa, echipă cu care a cucerit titlurile de campion al României la seniori în sezoanele 1994/1995 şi 1996/1997, iar în 1992 a intrat în posesia Cupei României. Adrian Tinca a fost şi internaţional al României, fiind convocat prima dată în 1987.
 
Postul său în echipă era cel de centru, iar Adrian Tinca s-a numărat printre marii rugbyşti ai României care au interpretat acest rol. De altfel, el a şi fost nominalizat în top zece centri din istorie, cu ocazia Centenarului rugby-ului românesc, primind şi o diplomă în acest sens, în 2013, de la Federaţia Română de Rugby. FRR i-a acordat, în 2009, şi o diplomă de excelenţă pentru întreaga carieră în rugby-ul românesc. În 1999, Adrian Tinca a primit titlul de maestru al sportului. Ca antrenor a activat, din 2002, la Farul Constanţa, Cleopatra Mamaia şi Tomitanii Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii