Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:38 21 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost antrenor al Simonei Halep și al lui Horia Tecău Doliu în sportul constănțean. A murit Nicușor Ene. Avea numai 60 de ani!

ro

21 Dec, 2019 13:51 5561 Marime text
Sportul constănțean este din nou în doliu, după ce s-a stins din viață, la numai 60 de ani, antrenorul de tenis de la LPS „Nicolae Rotaru“ Nicușor Ene.

Acesta a murit la Spitalul Universitar din București, unde fusese transportat după ce suferise un infarct, la Constanța.

Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi adus la Constanța mâine, după ora 17.00, și va fi depus la casa mortuară de la Cimitirul Central.

Înmormântarea va avea loc marți, în jurul prânzului, la Cimitirul Central.

Nicușor Ene a fost unul dintre oamenii care i-au pus racheta în mână Simonei Halep, fapt recunoscut și de marea noastră campioană, și de tatăl ei, care au menționat contribuția lui Nicușor la partea de tehnică a Simonei. Nicușor a lucrat o perioadă însă și cu Horia Tecău. fiind primul său antrenor. A fost un om deosebit. Lucra la LPS de la începutul anilor 80, iar în ianuarie trebuia să plece în cantonament cu sportivii săi. A un om disciplinat. Muncitor, dedicat meseriei, nu a încercat niciodată să iasă în evidență. Și-a făcut treaba, însă a plecat dintre noi mai devreme decât ne așteptam. Dumnezeu să-l ierte, ne vom aminti mereu de el!, a declarat Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru“.

Deplângem moartea lui Nicușor Ene, la doar 60 de ani! A făcut mult pentru tenisul constănțean. Îi vom păstra veșnică amintirea. Dumnezeu să-l aibă în pace!, a spus și Elena Frîncu, membru al Comitetului și Sportiv Român, fost director vreme de 22 de ani al Direcției pentru Sport și Tineret a județului Constanța.

Imaginea de la acest articol este din vară, din luna iulie, atunci când Simona Halep și-a prezentat trofeul de la Wimbledon la festivitatea organizată în Piața Ovidiu din Constanța. Cu acest prilej, pe scenă alături de campioană au urcat, spunând câteva cuvinte, și Andrei Szemerjai, și antrenorii Nicușor Ene și Radu Popescu.   

Eram convins încă de când Simona era micuță că rezultatele se vor vedea, a spus atunci Nicușor Ene.

Într-un articol din ZIUA de Constanța, din anul 2014, Ioan Macoveiciuc, antrenorul care l-a lansat pe Horia Tecău, povestea:

Fraţii Tecău au venit la mine, însă, întrucât în acea perioadă aveam mulţi copii, i-am direcţionat pe amândoi către colegul meu Nicuşor Ene, preluându-i apoi după opt luni. Horia a început la cinci ani, iar fratele său, Andrei, la şase.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii