Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiorentina i-a permis lui Ianis Hagi să se pregătească cu FC Viitorul Gică Hagi - „Dorim să ne luăm căpitanul înapoi“ (galerie foto + video)

ro

15 Jan, 2018 00:00 2651 Marime text

Tânărul mijlocaş Ianis Hagi a ajuns în cantonamentul FC Viitorul din Turcia şi a demarat pregătirea alături de campioana României, care are acordul în acest sens al echipei Fiorentina
 
Tatăl lui Ianis, Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a explicat că tratativele dintre cele două cluburi pentru revenirea fotbalistului la formaţia constănţeană sunt pe un drum bun. De la Viitorul va pleca însă brazilianul Eric, dar Cristi Ganea, internaţional român, dorit de Athletic Bilbao, va continua sub comanda lui Hagi până în vară.
 
„Discutăm în continuare cu Fiorentina ca să ajungem la un acord în privinţa lui Ianis. Suntem pe un drum bun. Ianis e lăsat să se antreneze cu noi şi să joace în meciuri amicale. E un acord în acest sens club - club. Îl dorim foarte mult pe Ianis şi facem ce putem în negocierile cu Fiorentina. Dorim să ne luăm căpitanul înapoi. E un fotbalist foarte talentat. Are un potenţial enorm. Un decar veritabil. Cred că va avea o carieră frumoasă. Dar, ca orice tânăr, pentru a progresa, el trebuie să joace. E încă în formare. Are numai 19 ani. Învaţă în fiecare zi, iar regula numărul unu e să joace 90 de minute. Meciurile îl vor face mai bun. Tratativele cu Fiorentina sunt dificile pentru că Ianis e un jucător valoros“, a precizat Hagi. „L-am văzut la antrenamente pe Ianis şi a crescut foarte mult în joc, e mai matur. Dacă va veni, cu siguranţă ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul. E un jucător foarte bun“, a declarat Cristi Ganea.

„E un lucru foarte bun pentru noi că rămâne“ 

Fundaşul stânga al FC Viitorul e în atenţia echipei spaniole Athletic Bilbao, dar Hagi a spus că acest transfer nu se va realiza până la finele campionatului. „Uşor-uşor, Cristi rămâne cu noi până la vară. Probabil, îi va fi bine de la vară încolo. E vorba de Athletic Bilbao. E un lucru foarte bun pentru noi că rămâne până la încheierea campionatului şi îi va fi şi lui bine. Când va fi concret totul, va vorbi el. Oricum, e foarte mulţumit de ce i se întâmplă la Viitorul, ceea ce ne bucură. Până la vară, ne ajută să ne atingem obiectivele“, a punctat „Regele“.

Îşi doreşte foarte mult transferul 

Cristi Ganea a jucat la Bilbao pe când era mic, dar o accidentare l-a determinat să revină în România, iar pregătit de Gică Hagi, a crescut foarte mult în valoare. „Sunt în discuţii cu Athletic, dar nu e nimic cert. Încă n-am ajuns la un acord. Îmi doresc foarte mult acest transfer. Vreau să plec într-un campionat mai puternic. Am făcut lucruri frumoase la Viitorul şi am demonstrat că pot evolua şi într-o altă ţară. Ca să joci la Athletic, nu trebuie doar să fii născut la Bilbao. Sunt mai multe chestii. Eu am jucat pentru selecţionata lor când eram copil, m-am antrenat pe terenurile lor. Mă leagă nişte lucruri care contează pentru ei. Dacă există interes din partea lor, înseamnă că pot juca acolo. Ei au venit după mine, nu m-am oferit eu. Dacă se va oficializa transferul, sper să fac o treabă bună acolo. Am avut o accidentare la Mallorca, am stat cinci luni pe tuşă. Apoi am jucat la o echipă de Liga a 3-a din Spania, unde nivelul nu era foarte ridicat şi am decis împreună cu părinţii să mă întorc în România, ca să o iau oarecum de la capăt, scopul fiind de a ajunge în LIga 1. La Viitorul am învăţat multe lucruri şi datorită lui Gică Hagi am ajuns în această postură. În ultimii trei ani, am demonstrat că pot evolua la un nivel bun şi am ajuns şi la echipa naţională, ceea ce mi-a dat putere“, a precizat Ganea.

Eric a venit cu oferta 

Unul dintre cei mai buni jucători de la campioana României, brazilianul Eric de Oliveira, nu a făcut deplasarea cu echipa în cantonamentul din Turcia, iar sâmbătă, clubul a explicat, prin intermediul unui comunicat, situaţia actuală a mijlocașului. „FC Viitorul anunţă că jucătorul Eric de Oliveira a primit o ofertă şi are acceptul clubului de a-şi negocia un eventual transfer. În situaţia în care acest posibil transfer se va perfecta, vom reveni cu detalii“, s-a arătat în comunicat. Echipa care îl vrea pe Eric este Al-Markhiya Sports Club, aflată pe locul 11 (din 12) în Qatar.
 
Ieri, Hagi a detaliat: „Eric ne-a spus că are o ofertă foarte importantă, la vârsta sa. Clubul nostru a încercat să fie deschis, cum e cu fiecare jucător. Lui Eric îi va fi mult mai bine. Îl ajutăm. Nu e cum s-a speculat (n.r. că FC Viitorul s-ar despărţi de Eric ca să i se facă loc lui Ianis Hagi). El ne-a adus oferta. Astfel că avem puţin de comentat“, a arătat managerul tehnic al FC Viitorul, care a ajuns sâmbătă în Turcia şi a preluat conducerea antrenamentelor trupei de pe litoral.

Secunzii Naţionalei, prezenţi la antrenament 

Ieri, la Sueno Deluxe Hotel din Belek, FC Viitorul a întâlnit, în primul meci de pregătire din cantonament, Galatasaray Istanbul, iar astăzi se va duela cu Skenderbeu (Albania, locul 1). Secunzii selecţionerului echipei naţionale a României, Cosmin Contra, au venit la antrenamentul FC Viitorul. „Am vorbit, s-au interesat. Ne bucură interesul echipei naţionale“, a spus Hagi, care a avut o discuţie de două ore cu Fatih Terim, fostul său antrenor de la Galatasaray. „Ne-am amintit din perioada când eram jucător. Totdeauna e o plăcere să mă întâlnesc cu el. Ştiu că va avea succes din nou la Galata. E un antrenor mare, care cunoaşte casa foarte bine. Va aduce echipa acolo unde îşi doreşte toată lumea. Când vom fi împreună, va fi şi mai bine. Vom câştiga iar şi în Europa. Asta ca o glumă. Eu sunt la Viitorul şi vreau să fac iar o echipă competitivă, tânără, cu spirit ofensiv. Dacă aş avea ocazia să mai antrenez o dată Galatasaray, va fi o onoare pentru mine“, a declarat Hagi.

Schimbare pentru Mihai Voduţ 

Cu Viitorul în Antalya se pregăteşte şi noua achiziţie, atacantul Mihai Voduţ. „E o schimbare în bine pentru mine, mă bucur că am ajuns aici şi sper să dau un răspuns pe măsură. La fotbal e presiune tot timpul. Trebuie să joci de plăcere. Am fost contactat de Gică Hagi, care mi-a spus că are încredere în mine şi să trebuie să demonstrez pe teren. Sper să fac o treabă foarte bună împreună cu Viitorul. Cel mai important obiectiv e să ne calificăm în play-off. Îi ştiam dinainte pe mai mulţi băieţi de la Viitorul şi m-am integrat foarte bine“, a punctat Mihai Voduţ.
 
Sursa foto: fcviitorul.ro 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii