Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, răpusă de fostul ei jucător Hamidou Keyta. A marcat golurile victoriei lui FC Botoșani la Ovidiu

ro

17 Dec, 2020 00:00 3304 Marime text
  • FC Viitorul a pierdut ultima partidă de pe teren propriu din acest an.
  • Deși au avut multe situații de gol, inclusiv trei bare, și au jucat o jumătate de oră cu un om în plus, gazdele nu au obținut niciun punct.
  • Golurile partidei au fost marcate de Kevin Luckassen, respectiv Hamidou Keyta. 
 
Ultimul joc disputat de FC Viitorul pe teren propriu în Liga 1 pe 2020 a coincis cu o înfrângere, 1-2 cu FC Botoșani în etapa a 14-a a campionatului.
 
Deși au avut multe ocazii, trimițând și de trei ori balonul în bară, iar, în plus, din minutul 59 au evoluat în superioritate numerică, gazdele nu au reușit să scoată niciun punct din această partidă. Golurile au fost înscrise de doi dintre golgeterii campionatului, Kevin Kuckassen pentru FC Viitorul, în minutul 90, respectiv Hamidou Keyta pentru FC Botoșani, în minutele 37 și 68.
 

Pe locul trei în clasamentul golgeterilor

 
Acesta din urmă este un fost jucător al FC Viitorul, sosit la echipa de pe litoral în vara anului trecut. Clubul l-a prezentat pe 14 iunie 2019, însă, după două luni și jumătate, pe 28 august 2019, cele două părți au ajuns la un acord pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Atacant lateral francez, Keyta a jucase înainte de FC Viitorul la Dunărea Călărași, Le Havre B, Saint-Etienne B, Auxerre B și FC Chambly. Până acum, în acest sezon al Ligii 1, Hamidou Keyta a înscris de opt ori, ocupând locul trei în clasamentul golgeterilor, după doi jucători de la FCSB, Denis Man (cu zece reușite) și Florin Tănase (cu nouă goluri). Marcatorul FC Viitorul din înfrângerea cu FC Botoșani, Kevin Luckassen, a ajuns la cota șase, fiind la egalitate cu Elvir Koljic și Alexandru Cicâldău, ambii de la U Craiova.
 

Îl așteaptă lucruri foarte frumoase”

 
„Keita nu a jucat ca să arate cuiva că s-a greșit atunci când s-a renunțat la el, sunt lucruri mai importante în viață decât să te uiți în spate. Pe el îl așteaptă lucruri foarte frumoase în viitor, este acum unul din cei mai buni jucători în România”, a declarat Marius Croitoru, antrenorul FC Botoșani, potrivit digisport.ro.
 

Înfrângere nemeritată”

 
Principalul FC Viitorul, Mircea Rednic, consideră că echipa de pe litoral a pierdut nemeritat, „la ce situații de gol am avut, printre care trei bare (două în prima repriză, una după pauză)”.
 
„Am început bine jocul, am presat și am adus mingea în fața porții. N-am reușit să marcăm însă. Sigur că și ei au avut câteva situații, iar Căbuz a avut două intervenții foarte bune. După care, în loc să înscriem noi, au făcut-o ei, dintr-o fază fixă, un corner, la care am fost suprinși, pe o deviere. Am intrat la pauză cu 0-1, după care am revenit în joc, am presat. Ei n-au avut nicio ocazie, singurul șut pe poartă fiind la golul doi. Iar ne-au surprins, culmea, pe când noi eram în superioriatte numerică, ceea ce nu mi se pare normal. FC Botoșani e o echipă cu experiență, mult mai omogenă decât a noastră. În a doua repriză, au tras de timp, erau numai pe jos. dar acesta e fotbalul, se joacă pe goluri, nu pe ocazii și pe bare”, a precizat Mircea Rednic.
 

Terenul s-a înclinat spre poarta lor

 
„Cred că prima repriză ne-a aparținut în totalitate, după care, în partea secundă, cel puțin după ce Ongenda a primit al doilea galben și implicit pe cel roșu, terenul s-a înclinat spre poarta noastră. Era și normal, dar băieții mei au dat dovadă că sunt caractere frumoase, puternice, astfel că am reușit să rezistăm în zece pe terenul uneia dintre cel mai bune formații din România. Aceasta dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că Botoșani este o echipă mare și bună”, a spus Marius Croitoru și la conferința de presă de după meci. 
 

Bilanțul e de partea FC Viitorul

 
Meciul de marți de la Ovidiu a fost al 15-lea în Liga 1 între FC Viitorul și FC Botoșani, bilanțul fiind de șase victorii constănțene, cinci botoșănene și patru egaluri. Victoria de acum a FC Botoșani a fost a doua de pe terenul FC Viitorul din întâlnirile directe, după un 2-1 înregistrat pe 5 decembrie 2014. Tehnicienii celor două formații, Mircea Rednic, respectiv Marius Croitoru, s-au duelat acum pentru a doua oară ca antrenori, iar bilanțul este 2-0 în favoarea lui Croitoru. Celălalt succes al acestuia ca tehnician contra „Puriului” a fost pe 24 februarie 2020, în FC Botoşani - Poli Iaşi 2-1. Rednic i-a fost antrenor lui Croitoru la două echipe, FCM Bacău (în sezonul 2001/2002) şi FC Vaslui (2005/2006).  
 
În secțiunea Galerie Foto a acestui articol, găsiți și alte poze de la meciul FC Viitorul - FC Botoșani.  
 
Sursa foto: FC Viitorul

Citește și:

FC Viitorul, înfrângere pe teren propriu cu FC Botoșani, care a jucat în zece din minutul 59

Primele două achiziţii pentru FC Viitorul. Unul dintre fotbalişti a evoluat şi în Franţa

FC Viitorul și-a fixat standarde înalte și în noul sezon, atât pe plan intern, cât și în Europa League

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii