Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul și-a fixat standarde înalte și în noul sezon, atât pe plan intern, cât și în Europa League

ro

15 Jun, 2019 00:00 3468 Marime text
În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri, FC Viitorul și-a prezentat primele două transferuri din această vară, Gabriel Iancu și Hamidou Keita. Aceștia au semnat contracte valabile pentru următorii doi ani, cu drept de prelungire pentru încă un sezon.
 
Gabriel Iancu este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, fiind autorul golului care a adus primul titlu de campioană din istoria clubului. A mai evoluat pentru FC Viitorul în perioada 2010-2013 și 2016-2017, dar și pentru echipele FCSB, Karabukspor (Turcia), Termalica (Polonia) și Dunărea Călărași în sezonul 2018-2019.
 
„Vreau să-i mulțumesc domnului Hagi și întregului staff. Sunt foarte bucuros că m-am întors. Sper să am o evoluție de excepție la FC Viitorul. Sunt sigur că vom face treabă bună împreună. Ca obiective, ne-am propus să intrăm în play-off, să ne batem pentru Cupa României, apărându-ne astfel trofeul, și, de ce nu, să intrăm în grupele Europa League. Nu cred că am avut un joc slab la Dunărea și îmi pare rău pentru echipă că a retrogradat. Ușor-ușor, am jucat câte 90 de minute. Am avut încredere în mine și mă gândesc pozitiv pentru acest an. Mi-a fost dor de FC Viitorul. Aici este casa mea și iubesc acest club cel mai mult. Aici m-am format și m-am simțit cel mai bine“, a declarat Gabi Iancu.
 
Hamidou Keita a jucat în ultimul sezon tot pentru Dunărea Călărași, are 24 de ani, 1,86 m înălțime, evoluează ca atacant lateral și a mai evoluat în carieră pentru formațiile Le Havre B, Saint-Etienne B, Auxerre B și FC Chambly.
 
„Sunt recunoscător pentru încrederea care mi-a fost acordată. A fost o bună oportunitate să vin la FC Viitorul, care e un club mare, cu ambiții pe măsură. Este echipa ideală la care să mă exprim la cel mai înalt nivel. Viitorul poate câștiga campionatul, bineînțeles. A încheiat un sezon excelent și a demonstrat că poate fi o pretendentă la titlu. Am vorbit cu Lies Houri înainte de a veni la Viitorul“, a precizat Keita.
 
După ce a încheiat miercuri vacanța și a demarat antrenamentele, Viitorul va continua pregătirea la Constanța până la 17 iunie, pentru ca apoi, între 18 și 20 iunie, lotul să se deplaseze la Atena, pentru un amical cu Olympiakos Pireu. Între 20 - 28 iunie, pregătirea va continua la Poiana Brașov, unde se vor disputa mai multe partide amicale, după următorul program - 24 iunie - FC Viitorul - Colțea Brașov și FC Viitorul - Chindia Târgoviște, 27 iunie - FC Viitorul - FK Csikszereda Miercurea Ciuc, 28 iunie - FC Viitorul - FCSB. Seria partidelor amicale se va încheia la 3 iulie, când FC Viitorul va întâlni, în deplasare, pe Cernomore Varna. Primul meci oficial va avea loc la 6 iulie, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, cu CFR Cluj, în Supercupa României.
 
„Chiar dacă nu a fost o vacanță prea lungă, ne-am relaxat și ne-am încărcat bateriile, după un sezon greu. Și în noua stagiune, standardele noastre vor fi înalte, să intrăm în play-off și să ne menținem Cupa. După ce atingi turneul play-off, te gândești apoi cât mai sus. Orice formație își dorește să câștige titlul, acum trebuie să și poți“, a spus fundașul Bogdan Țîru.
„Mă simt foarte bine la echipa mare, am deja două cantonamente. Băieții m-au primit foarte bine și în noul sezon sper să joc mai mult. Concurența este acerbă, dar mă voi pregăti cât mai bine. La echipa mare am fost folosit fundaș dreapta, după ce jucasem stoper până atunci. Mi-a fost greu la început, dar m-am obișnuit. Unde va fi nevoie de mine acolo voi juca“, a spus tânărul Marius Leca, internațional de juniori.
 
„Trebuie să ne propunem mai mult ca în sezonul trecut. Locul doi, campionatul (de ce nu?), cupele europene, toate acestea sunt obiective foarte importante pentru noi. Vom întâlni echipe puternice în Europa League, dar și anul trecut ne-am confruntat cu Vitesse și am lăsat o impresie frumoasă, deși am fost eliminați. În disputele din întrecerea continentală, nu vom intra pe teren cu un complex de inferioritate, ci vom juca fotbal de la egal la egal. Cred că ne putem califica în grupe“, a menționat mijlocașul Vlad Achim.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii