Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanța ”navighează” spre play-off ”Marinarii” susțin miercuri restanța cu ultima clasată, Pandurii Lignitul Tg. Jiu

ro

28 Oct, 2020 00:00 3079 Marime text
  • Meciul Pandurii Lignitul Tg. - FC Farul Constanța, din etapa a șaptea a Ligii a 2-a, trebuie să se joace inițial pe 11 octombrie.
  • Echipa constănțeană ocupă poziția a zecea în clasament, în timp ce Pandurii e a 21-a în ierarhie.
  • În partida următoare, din etapa a zecea, FC Farul întâlnește la Constanța CS Mioveni.


FC Farul Constanța dispută miercuri, 28 octombrie, de la ora 15.00, meciul din deplasare cu Pandurii Lignitul Tg. Jiu, restanță din etapa a șaptea a Ligii a 2-a.

Partida ar fi trebuit să se joace duminică, 11 octombrie, însă echipa gorjeană nu a mai fost programată atunci, după ce Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal a decis anularea certificării pentru Liga a 2-a, ceea ce însemna excluderea din competiție. Clubul Pandurii a depus însă întâmpinare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), unde dispunea de singura cale de atac. În această situație, până la rezolvarea speței, formația din Târgu Jiu a fost reprimită în Liga 2.

 

Alte trei restanțe

În clasament, Farul se află pe locul zece, cu 13 puncte, având în opt meciuri patru victorii, un egal și trei înfrângeri, golaveraj 11-10, în timp ce Pandurii ocupă poziția a 21-a, ultima, cu numai trei puncte în opt meciuri, după o victorie și șapte egaluri, golaveraj 5-21. Miercuri, se joacă alte trei restanțe: de la ora 15.00 - ASU Poli Timișoara - Dunărea Călărași, Gloria Buzău - Csikszereda Miercurea Ciuc; de la ora 17.00 - Petrolul Ploiești - CSM Slatina.

 

”Să legăm victoriile”

”Toate gândurile noastre sunt la restanța de miercuri, de la Pandurii, unde trebuie să mergem și să legăm victoriile, pentru a fi în primele șase echipe”, a spus Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul, potrivit site-ului oficial al clubului, după meciul câștigat sâmbătă, în etapa a noua de campionat, 2-1 pe terenul Concordiei Chiajna. În aceeași rundă, Pandurii Lignitul a cedat în propriul fief cu același scor contra Ripensiei Timișoara. Cu o victorie miercuri, FC Farul ar acumula 16 puncte și ar putea urca pe locul 5, poziție de play-off, în funcție și de rezultatele pe care le vor înregistra în restanțe Dunărea Călărași și Petrolul Ploiești, care au și ele câte 13 puncte, dar golaveraj mai bun ca Farul, plus 8 (15-7) - Petrolul, respectiv plus 3 (11-8) - Călărași.

 

Două soluții în plus pentru Zicu

Ianis Zicu se așteaptă la un meci greu cu Pandurii, dar unicul obiectiv al ”marinarilor” e să câștige partida. ”Singurele gânduri sunt cele ale victoriei, așa cum plecăm la toate meciurile, așa cum și acasă jucăm să câștigăm fiecare meci. Este o partidă foarte grea, pentru că întâlnim un adversar care este mult mai periculos decât locul din clasament. A arătat asta în ultimele două partide, când a câștigat la Reșița, și a pierdut acasă, în minutul 90, după un penalty, și după ce a condus în jocul cu Ripensia. Cred că va fi o partidă foarte grea. Da, avem doi jucători în plus, cei care au fost suspendați și revin. Ceilalți doi, accidentați, sunt în proces de recuperare. O să fim 18 jucători pentru această partidă, sunt două soluții în plus pentru mine și mă bucur că și-au ispășit pedeapsa de suspendare”, a menționat Ianis Zicu.

 

”Sper să înscriu cât mai mult”

”Au jucători foarte buni și o să fie un meci foarte greu. Sper să înscriu cât mai mult și să-mi ajut echipa, pentru că trebuie să ne îndeplinim obiectivul. Clasamentul este strâns, sunt echipe foarte bune. Să nu avem cazuri de COVID, pentru că acestea pot face diferența. Plus să dăm goluri, să nu primim și să câștigăm”, a menționat și atacantul Andrei Banyoi.

 

FC U Craiova 1948 e lider

Clasamentul arată astfel: 1. FC U Craiova 1948 - 20p (8 meciuri), 2. Metaloglobus - 19p (9m), 3. U Cluj - 17p (9m), 4. ASU Poli Timișoara - 17p (8m), 5. Turris-Oltul - 15p (9m), 6. Unirea Slobozia - 14p (9m), 7. Petrolul - 13p (8m), 8. Dunărea Călărași - 13p (7m), 9. Rapid - 13p (7m), 10. Farul - 13p (8m), 11. CS Mioveni - 10p (8m), 12. Concordia - 9p (9m), 13. Gloria Buzău - 9p (7m), 14. Ripensia Timișoara - 9p (8m), 15. CSM Reșița - 8p (8m), 16. Csikszereda - 7p (7m), 17. Viitorul Pandurii Tg. Jiu - 7p (6m), 18. Comuna Recea - 7p (8m), 19. CSM Slatina - 6p (7m), 20. Aerostar Bacău - 3p (8m), 21. Pandurii Lignitul Tg. Jiu - 3p (8m).

În meciul următor, din etapa a zecea a Ligii a 2-a, FC Farul întâlnește la Constanța CS Mioveni, duminică, 1 noiembrie, de la ora 11.30.

Sursa foto: FC Farul Constanța



Citește și:

Pandurii Tg. Jiu - FC Farul Constanța Ianis Zicu - ”Partidă foarte grea, dar ne gândim doar la victorie”

FC Farul. Toate gândurile, la restanța cu Pandurii Ianis Zicu - ”Nu contează numărul de jucători, ci inima pe care ei o au”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii