Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanța. Ciprian Marica și Tiberiu Curt, umăr la umăr „Toată cariera mea am dus războaie cu fundașii. Uite că acum…“ (galerie foto)

ro

02 Jun, 2020 00:00 5615 Marime text

• Foștii fotbaliști Ciprian Marica și Tiberiu Curt fac echipă la Farul Constanța
• Ciprian Marica a jucat la cinci echipe în străinătate 
 
Fostul fotbalist Ciprian Marica, acum finanțator la FC Farul Constanța, a postat pe Facebook o imagine în care apare alături de unul dintre colaboratorii săi de la gruparea de pe litoral, Tiberiu Curt, managerul clubului.

Cum Marica a jucat în cariera sa atacant, iar Curt fundaș, mesajul lui Ciprian care însoțește fotografia atinge tocmai acest aspect, un vârf și un apărător care, de regulă se duelează crâncen pe teren, la Farul fac echipă: „Toată cariera mea am dus războaie cu fundașii. Uite că acum duc lupte umăr la umăr cu un fundas dur, acum manager de top! Muncim pentru fotbal, luptam pentru Farul“.
În vârstă de 45 de ani, Tiberiu Curt s-a născut la Medgidia, iar la FC Farul a jucat timp de trei ani, între 1992 şi 1995. Ulterior, a evoluat la toate echipele mari din România, Rapid, U Craiova, FC Naţional, Steaua şi Dinamo, cu Steaua cucerind două titluri de campion, în sezoanele 2004/2005 şi 2005/2006. Are 319 meciuri şi 13 goluri în Liga 1, jucând ca fundaş. În cupele europene a susţinut 14 meciuri şi a marcat un gol, iar la echipa naţională a bifat două selecţii.

A marcat de 25 de ori la echipa națională


Fost important internațional român, cu 25 de goluri în 71 de partide sub tricolor, Ciprian Marica (34 de ani) este bucureștean și a fost format de clubul Dinamo, pentru a cărui echipă mare a jucat apoi trei ani și cu care a cucerit patru trofee (două campionate - 2002, 2004 și două Cupe ale României - 2003, 2004). În cariera sa, Ciprian a mai evoluat la Șahtior Donețk (ieșind cu această formație de două ori campion al Ucrainei, dar cucerind și Cupa, și Supercupa), VfB Stuttgart, Schalke 04, Getafe, Konyaspor și FCSB. Pentru echipele de club a înscris de 79 de ori.

Sursa foto: Facebook (Ciprian Marica, Tiberiu Curt)

Citește și:

FC Farul Constanța a încheiat sezonul 2019/2020 în Liga a 2-a. Decizia luată miercuri (video)

Interviu online cu Tiberiu Curt, managerul FC Farul Constanţa „Am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu oricine“ (video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii