Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța a dat lovitura în Gruia! Victorie pe terenul campioanei CFR Cluj, într-un meci cu patru goluri

ro

28 Aug, 2022 20:38 1770 Marime text
 
Farul Constanța își continua seria de invincibilitate în Superligă, rămânând fără eșec și după etapa a șaptea, în care, în această seară, a câștigat pe terenul campioanei României, CFR Cluj!
 
„Marinarii“ au realizat o victorie mare, impunându-se cu 3-1, după ce au fost conduși cu 1-0 și, cu 15 puncte, după patru victorii și trei egaluri în șapte etape, se află pe locul întâi în clasament.

Au marcat: Malele 10 (penalty) / Pitu 35, L. Munteanu 63 și 88.

Au evoluat:

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Scuffet - Braun, Kolinger, Bălan, Brucic (46 Camora) - Bordeianu, Muhar, Hoban (69 Betancor) - Roger (46 Deac), Malele (80 Birligea), Păun (64 Petrila). Rezerve: Sava - Burcă, Lucaci, Buș.

Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani - Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki - Artean (46 Doukoure), Nedelcu, Grameni (76 Casap) - Moldoveanu (46 L. Munteanu), Alibec (80 Andronache), Pitu (69 Băluță). Rezerve: Buzbuchi - Borza, Sali, Corinus.

Victorie superbă obținută de echipa noastră pe terenul campioanei CFR Cluj, scor 3-1, după un meci extraordinar reușit de "marinari" și în urma căruia Farul continuă să conducă în clasamentul Superligii - 7 meciuri: 15 puncte, 4 victorii, 3 remize, golaveraj: 10-4!

Gazdele au deschis scorul în min.10, din penalty, prin Malele, după o fază analozată la VAR, dar jocul bun al Farului anunța o desfășurare cu totul diferită a întâlnirii. Alexi Pitu a egalat în min.35, cu un șut din interiorul careului, pentru ca apoi actul secund să îi aparțină unui alt jucător născut în 2002 produs la Academia Hagi.

Louis Munteanu a adus Farul în avantaj cu un șut năpraznic de la 16m după o pasă a lui Pitu, iar apoi, în min.88, a făcut șah-mat apărarea gazdă și l-a învins pe Scuffet cu un șut plasat de la 14m, se arată pe site-ul oficial al Farului.

Gică Hagi a subliniat importanța victoriei Farului, dar l-a remarcat și pe Louis Munteanu.

O victorie importantă, obținută în deplasare cu CFR Cluj, echipă care joacă în Europa. Nu e ușor să învingi campioana României pe terenul ei. Arătăm că avem potențial. Ne-am luptat și e important că revenim de două meciuri după ce am fost conduși. Trebuie să rămânem însă cu picioarele pe pământ. Noi îl ajutăm pe Louis Munteanu, el ne ajută pe noi. E născut să marcheze, are golul în sânge. A venit de la Fiorentina total schimbat, la fel ca Ianis, a declarat la final Gică Hagi.        


În etapa viitoare, echipa de pe litoral va juca pe teren propriu cu vicecampioana FCSB, miercuri, 31 august, de la ora 22.00. 

Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii