Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două noi amicale, astăzi „Pedepse“ pentru o parte a fotbaliştilor de la FC Viitorul în cantonamentul din Turcia (video)

ro

21 Jan, 2019 00:00 2124 Marime text

FC Viitorul a început a doua săptămână de pregătire de la Belek, în care va disputa alte patru partide amicale, două luni, 21 ianuarie, şi alte două joi, 24 ianuarie.
 
Între meciurile de verificare, constănţenii îşi continuă antrenamentele în care combină partea fizică de la sala de forţă cu cea tehnico-tactică de la teren. Antrenamentul de sâmbătă dimineaţă a fost „condimentat“ cu noi exerciţii de tehnică, în care jucătorii, împărţiţi în trei grupe, ţinându-se de mână, trebuiau să parcurgă aproximativ 30 de metri în timp ce îşi pasau mingea cu capul fără ca aceasta să atingă solul, pentru ca apoi să o trimită într-o poartă de mici dimensiuni. „Exerciţiile au stârnit râsul jucătorilor, iar la final echipa învinsă a fost «pedepsită» cu o serie de flotări“, informează fcviitorul.ro.
 

O victorie, un egal şi o înfrângere

 
Până acum, echipa condusă de Gică Hagi a disputat trei meciuri de verificare: 2-1 (goluri Voduţ şi Pitu) cu Ferencvaros (Ungaria), 2-2 (I. Hagi şi Vînă) cu Rubin Kazan (Rusia) şi 0-5 cu Aalen (Germania). Astăzi, sunt programate disputele cu Velje (Danemarca), la Sueno Belek (ora 10.00, ora locala 11.00), şi cu Lechia Gdansk (Polonia), la Titanic Belek (ora 17.00 - ora locala 18.00). Ultimele două confruntări de pregătire se vor juca joi, 24 ianuarie, astfel: de la ora 10.00 (ora locala 11.00): FC Viitorul - Yenisey (Rusia), la Sueno Belek; de la ora 17.00 (ora locala 18.00): FC Viitorul - Sabutarlo (Georgia), la Sueno Belek.
 

Cinci meciuri dificile până la play-off

 
„Este o perioadă dificilă, în care trebuie să acumulăm din punct de vedere fizic şi să punem la punct ultimele detalii în joc, întrucât trebuie să începem cu bine campionatul. Obiectivul nostru e să mergem în play-off, iar până acolo mai avem cinci meciuri dificile. Programul din cantonament e încărcat, dar ştim că ne va ajuta pe viitor să ajungem la parametrii cei mai buni“, a declarat fundaşul Bogdan Ţîru, unul dintre căpitanii FC Viitorul.
 

„E un lucru minunat“

 
Tânărul portar Ştefan Muşat a împlinit 18 ani în cantonamentul de la Belek şi este foarte bucuros că a fost chemat la pregătire alături de seniori. „E un lucru minunat pentru mine că am fost convocat în acest cantonament cu echipa mare. În plus, ca un bonus, ziua mea de naştere, la 18 ani, a picat în această perioadă. Cei din echipă m-au sărbătorit şi am avut emoţii. A fost un moment frumos. Antrenamentele la echipa mare sunt mult mai grele ca cele de la juniori. Trebuie să tragem de noi, pentru a creşte în performanţă. Între mine şi Şerban este o competiţie foarte frumoasă pentru titularizare la juniori“, a spus Ştefan Muşat. Alţi sărbătoriţi în cantonament au fost Lyes Houri (care a împlinit 23 de ani) şi Andrei Ciobanu (21 de ani).
 

Obiectivele lui Alexandru Şerban

 
Prezent şi el în Antalya, un alt tânăr portar, Alexandru Şerban, are o motivaţie în plus să se află în lotul lărgit pentru această perioadă de pregătire. „E o perioadă dificilă înaintea campionatului, cu multe antrenamente şi jocuri, cărora trebuie să le facem faţă. Faptul că mă pregătesc cu seniorii îmi dă o motivaţie în plus. E un alt ritm şi trebuie să mă obişnuiesc. În 2019, vreau să câştig campionatul, Cupa României şi Supercupa la juniori, poate să şi debutez la echipa mare şi să mă calific la Turul de Elită cu echipa naţională Under-18 a României“, a precizat Alexandru Şerban.
 

„Depinde numai de noi“

 
Format şi el la Academia Hagi. Alexandru Buzbuchi are ceva ani la prima echipă şi se pregăteşte şi în acest cantonament penzru a fi cât mai buni. „Fiind o perioadă de acumulări fizice, meciurile sunt mai dificile, jucăm cu oboseală şi cred că se vede acest lucru. Am suferit şi o înfrângere. Sperăm ca a doua parte a cantonamentului să fie mai bună. În campionat, depinde numai de noi. Am arătat că putem juca un fotbal bun şi că putem bate orice echipă. Trebuie să avem încredere şi sunt sigur că, dacă ne facem jocul nostru, ne vom califica în play-off. În 2019, vreau să fiu cât mai bun, să muncesc bine la antrenamente, iar aceasta se va vedea probabil în meciuri. Intrând în play-off, vom vedea cum vor sta lucrurile şi cum ne puiem gândi la mai mult.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Video:

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii