Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut cu gol în Liga 1 pentru Andrei Ciobanu Vasile Mănăilă - „E un jucător bun, de viitor. O să mai auziţi de el!“

ro

13 Apr, 2016 00:00 3179 Marime text

La 18 ani, Andrei Ciobanu a debutat în Liga 1 cu FC Viitorul, marcând şi gol, în meciul din play-off cu Astra Giurgiu, pierdut la Ovidiu de trupa lui Gică Hagi cu scorul de 1-3. Născut la Bârlad, jucătorul Academiei Hagi la grupa de juniori A a înscris golul de onoare în minutul 82.
 
„Regele” l-a folosit pe Ciobanu 13 minute, pe postul de mijlocaş ofensiv. Jucătorul Viitorului are trecut în CV şase prezenţe pentru echipa naţională de fotbal a României Under-17. Deşi nu a marcat, a dat două pase de gol în meciul câştigat cu Danemarca U-17, cu scorul de 6-1, şi a pasat decisiv pentru singurul gol marcat în faţa Andorei U-17, scor 1-0.

Reuşită şi în UEFA Youth League 

În meciul din UEFA Youth League cu Minsk (scor 2-2), Andrei Ciobanu, integralist, a egalat pentru Viitorul în minutul 67. A jucat toate minutele şi în dubla cu cehii de la Příbram, pierdută cu scorul de 0-2.
 
Andrei Ciobanu şi-a început cariera la FEPA Bârlad, la vârsta de şapte ani. A jucat la FC Bârlad timp de trei ani, sub tutela antrenorului Virgil Grigoraş. La zece ani, a plecat la echipa de juniori Sporting Club Vaslui, unde a jucat până la 12 ani. Echipa era antrenată de Cătălin Grigore. Aici a fost remarcat de un antrenor al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

E tehnic şi are viteză şi şut foarte bune 

În mai 2015, Andrei Ciobanu (atunci, jucător la juniori B) a marcat în victoria din finala Campionatului Naţional, în faţa formaţiei FC Ardeal (scor 6-0). „Ciobi” a marcat dintr-un penalty obţinut de Florinel Coman, în minutul 57. Antrenorul grupei de juniori A, Vasile Mănăilă, îl caracterizează pe Ciobanu ca fiind „un jucător tehnic, ce poate juca mijlocaş ofensiv sau atacant lateral, are viteză şi şut foarte bune, lucru dovedit la meciul cu Astra. Este rapid şi reactiv, o să mai auziţi de el!“. Legat de meciul cu FC Voluntari, din etapa a 18-a a sezonului, Vasile Mănăilă a declarat că „este un meci normal de juniori, pe care-l vom trata serios, la victorie. Avem mai mulţi jucători plecaţi la seniori, dar acesta e obiectivul nostru, să îi rulăm pe cei mai mici şi să îi urcăm la seniori“.

Sursa foto: Facebook

Felix Rizea este masterand la Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Andrei Şaguna” Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii