Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. De la CS Farul la FC Farul, brand câştigat de Ciprian Marica AJF Constanţa va discuta cererea de înscriere în Liga a 4-a a AS CS Farul Constanţa! (galerie foto)

ro

09 Aug, 2018 13:51 5308 Marime text
AS CS Farul Constanţa a depus la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa o cerere de înscriere în Liga a 4-a, sezonul 2018/2019.

Cererea va fi discutată în şedinţa de sâmbătă, 11 august, de la ora 10.00, a Asociaţiei, în care, alături de echipele de Liga a 4-a, se va vorbi despre noul sezon.

După ce îi vor ieşi toate actele, CS Farul urmează a se numi FC Farul, brand câştigat la licitaţie de fostul international Ciprian Marica.

UPDATE:

Este posibil ca din echipa de seniori a AS CS Farul care ar urma să joace la Liga a 4-a să facă parte jucători născuţi în anii 2000, 2001 şi unii seniori, iar echipa de juniori pentru Liga a 4-a să fie formată din fotbalişti născuţi în anii 2002 şi 2003. Aşa s-ar explica de ce pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, la programul etapelor preliminare de la Under-19 (născuți după 1 ianuarie 2000) şi Under-17 (născuți după 1 ianuarie 2002), în dreptul partidelor AS CS Farul din toate rundele apare câtre un pătrăţel roşu, în sensul că nu se vor disputa, clubul renunţând poate la cele două Campionate Naţionale de juniori în favoarea Ligii a 4-a!

UPDATE: 

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, din 10 august 2018, în temeiul art. 12 alin. 4 şi alin. 5 din Statutul FRF, a respins cererea de afiliere a Asociaţiei Clubul Sportiv Farul Olimpic 1920 Constanţa. În articolul 12 din statut (Afilierea), la cele două alineate se menţionează: „4. La FRF se pot afilia numai structurile sportive cu personalitate juridică, legal constituite şi recunoscute oficial; 5. Afilierea structurilor sportive se poate face numai după înscrierea acestora în Registrul Sportiv ţinut de autoritatea competentă din cadrul Guvernului“. În această situaţie, după ce pe site-ul oficial al FRF la Campionatul Naţional Under-19 şi Under-17, etapa preliminară, echipele AS CS Farul fuseseră iniţial programate, ulterior au fost retrase.

„Ei nu au încă personalitate juridică şi nu au CIS (n.r. certificat de identitate sportivă). Dar pot fi afiliaţi la AJF-ul competent, teritorial, dacă au CIS eliberat de DJST şi au, de aceea au fost afiliaţi la AJF şi pot juca în Liga a 4-a. Au CIS de la DJST, fiind organizaţi ca asociaţie sportivă fără personalitate juridică. La Federaţie pot fi afiliate doar structurile sportive cu personalitate juridică. Ei au demarat procedura legală de a-şi obţine personalitatea juridică, dar au ieşit din termen şi vor putea fi afiliaţi la FRF anul competiţional viitor, anul acesta nu mai au cum“, a declarat Auraş Braşoveanu, manager proiect certificare Liga 2 la Federaţia Română de Fotbal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii