Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:52 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursă inedită la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră“. „Apă, Nisip, Foc“. Pentru cei mai puternici

ro

24 Apr, 2018 09:39 886 Marime text
Ultramaratonul “Alerg 24h Autism Marea Neagră”, de pe 5 mai, de la Mamaia, aduce la malul mării o cursă inedită destinată celor mai puternici și competitivi alergători: Cursa Apă, Nisip, Foc.  

“Alerg 24h Autism Marea Neagră” are că scop pomovarea drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.
 
Cursa Nisip, Apă și Foc presupune parcurgerea unui număr de șase obstacole care vor trebui străbătute de către participanți pe un traseu în lungime de 3 km. Fiecare echipă participantă la eveniment are rezervat un loc în această cursa, iar membrii echipei, pe rând, în funcție de reusursele fizice, pot participa și la această competiție. Aceștia vor fi supuși unor probe cu diferite grade de dificultate: de la căratul unui buștean de lemn, până la mersul prin apă mării, sărit prin cauciucuri, mers târâș pe sub plasă sau trecut prin foc.
 

Puscașii americani din baza de la Mihail Kogălniceanu au venit cu această idee la ediția din 2017 și au considerat că o alergare de 24 de ore pe nisip nu este o provocare destul serioasă pentru pregătirea lor fizică, astfel încât am ridicat gradul de dificultate pentru cei mai bine pregătiți dintre noi. Având în vedere dificultatea acestei probe, cei ce vor lua startul în această cursă specială vor adună de trei ori mai mulți km decât ceilalți competitori și vor contribui decisiv la numărul total de kilometri alergați de echipă. O buclă de 3 kilometri din Cursa Nisip, Apă și Foc va fi echivalentă cu 9 kilometri din Cursa Clasică. Calculul pentru echivalarea distanțelor a fost realizată în funcție de caloriile consumate, estimările fiind realizate împreună cu un antrenor de fitness și un nutriționist, a declarat Adrian Gemanaru, președintele Centrului de Autism Marea Neagră. 

          
Datorită numărului de peste 2.000 de persoane înscrise, evenimentul Alerg 24h Autism Marea Neagră reprezintă principala competiție sportivă care promovează în mod direct dreptul de a fi acceptat în comunitate al persoanelor cu nevoi speciale.
 
Pentru prima dată în Constanța, va fi organizat și un eveniment sportiv destinat persoanelor aflate în scaune rulante. Această competiție demonstrativă este organizată în colaborare cu Comitetul Paralimpic Român, iar startul va fi dat de către Secretarul General al organizației, domnul Florin Milciu. Traseul acestei curse va fi de 1 kilometru și se va desfășura pe faleza din Stațiunea Mamaia.
 

În deschiderea evenimentului principal, vom organiza această cursa, deoarece este o dovadă de normalitate într-o societate modernă ca orice competiție sportivă să acorde posibilitatea persoanelor cu anumite nevoi speciale să poată participa în mod direct la evenimentul sportiv, a mai spus Adrian Gemănaru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii