Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culturism clasic Cosmin Iancu, de la CS Farul Constanța, medalie de argint la Campionatul Mondial

ro

09 Nov, 2020 00:00 3349 Marime text

 
  • La competiția din Spania, Cosmin Iancu a fost depășit în clasament la Men’s Classic Bodybuilding (până în 171 cm) de un sportiv din Guatemala. 
 
Cosmin Iancu, sportiv legitimat la secția de culturism și fitness a CS Farul Constanța, și-a îmbogățit palmaresul internațional și cu o valoroasă medalie de argint la Campionatul Mondial, la Men’s Classic Bodybuilding.
 
Găzduită de Santa Susana, în Spania, întrecerea a reunit crema culturismului și ia fitness-ului, la categoriile seniori și masters (masculin și feminin). Cosmin Iancu a concurat la Men’s Classic Bodybuilding, până în 171 cm, fiind depășit numai de un sportiv din Guatemala. Născut în anul 1987, sportivul de la CS Farul a fost al doilea cel mai tânăr concurent din categorie, având 1,69 m și 66,3 kg. Cosmin Iancu a acumulat 45 de puncte, în timp ce campionul a avut 15 puncte. După sportivul clubului constănțean au urmat în clasament patru spanioli, cu punctajele: 52, 61, 61 și 83. 
 
Medalia de argint la Campionatul Mondial se adaugă altor performanțe notabile pe plan extern realizate în acest an de Cosmin Iancu. Astfel, la Campionatul European de culturism și fitness, întrecere rezervată juniorilor, seniorilor și veteranilor (masculin și feminin), care s-a desfășurat tot la Santa Susana, faristul a cucerit medalia de bronz bodybuilding classic 1,71 m (seniori).
 
Cosmin Iancu a obținut medalie, argint, și la Campionatul Balcanic de culturism și fitness, de la Drobeta Turnu Severin, la care au concurat juniori, seniori și masters, la masculin și la  feminin. Iancu a urcat pe podium la classic bodybuilding seniori, -1,75 m. 

La Campionatul Mondial, de la CS Farul a participat și Delia Lăcătaru, care, la fitness 1,63 m, s-a clasat pe locul 8, iar, la perechi mixte, ea și George Solzaru au ocupat poziția a 11-a.   
  
Citește și:

Culturism și fitness Delia Lăcătaru și Cosmin Iancu, de la CS Farul Constanța, participă la Campionatul Mondial

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii