Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Farul Constanţa Cosmin Iancu, din nou vicecampion european la culturism clasic

ro

20 May, 2021 00:00 4485 Marime text
  • Campionatul European s-a desfăşurat în Spania, la Santa Susanna, din delegaţia României 29 de sportivi calificându-se în finală.
  • Bilanţul a fost de 19 medalii (4 de aur, 11 de argint și 4 de bronz).
  • Medalia de argint la Campionatul European se adaugă altor performanțe notabile pe plan extern realizate de Cosmin Iancu în anii precedenţi.


Sportivul Cosmin Iancu, legitimat la secţia de culturism şi fitness a CS Farul Constanţa, şi-a îmbogăţit palmaresul cu încă o valoroasă medalie obţinută la o competiţie de anvergură.

Este vorba de argintul cucerit la Campionatul European de la Santa Susanna (Spania), în proba de culturism clasic, categoria până în 1,71 m. În aceeaşi competiţie, sportivul de la CS Farul a fost finalist şi într-o altă probă, Men’s Games Classic Bodybuildin, Open, în care a ocupat finalmente locul cinci, într-o înfruntare cu mulţi adversari mai înalţi şi mai masivi decât el. La culturism clasic, Cosmin Iancu (născut în 1987, 170 cm şi 69,2 kg în concurs) a fost învins doar de rusul Artem Andreev (născut în 1989, 170,5 cm, 72,5 kg).

Evoluţia delegaţiei României la Santa Susanna a fost una de succes. Astfel, 29 de sportivi s-au calificat în finale, obținându-se 19 medalii (4 de aur, 11 de argint și 4 de bronz). „Prima competiție internațională din 2021 a fost un succes răsunător pentru România. Lotul Federației Române de Culturism și Fitness a încheiat această competiție 19 medalii. În ciuda restricțiilor, care ne-au îngreunat mult pregătirea, am reușit să obținem rezultate excepționale, cele mai bune de până acum, din istoria Federației. Practic ne-am dublat numărul medaliilor obținute față de anul 2020. Consider că și în 2021 ne-am ridicat la înălțimea provocărilor și le-am făcut față cu brio. Mulțumec sportivilor pentru forma excepțională în care s-au prezentat și cluburilor pentru susținerea acordată!“, a declarat Gabriel Toncean, președintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, potrivit site-ului oficial al instituţiei.

Medalia de argint la Campionatul European se adaugă altor performanțe notabile pe plan extern realizate de Cosmin Iancu în anii precedenţi. El a obţinut argintul, în 2020, şi la Campionatul Mondial, la Men’s Classic Bodybuilding, până în 171 cm. Totodată, la alte ediţii ale Campionatului European de culturism și fitness, faristul a cucerit medalia de bronz la bodybuilding classic 1,71 m (seniori) - în 2020, iar cu un an înainte pe cea de argint. Cosmin Iancu a obținut medalie, argint, și la Campionatul Balcanic de culturism și fitness, de la Drobeta Turnu Severin, la care au concurat juniori, seniori și masters, la masculin și la feminin. Iancu a urcat pe podium la classic bodybuilding seniori, -1,75 m.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginea (cu rol ilustrativ) este de la Campionatul European din 2019, în care Cosmin Iancu a obţinut tot medalia de argint. Sursa foto: Facebook (Cosmin Iancu)


Citeşte şi:

Culturism clasic
Cosmin Iancu, de la CS Farul Constanța, medalie de argint la Campionatul Mondial

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii