Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Yachting de top! Ebru Bolat, evoluții la Europene, Cupa Mondială și Săptămâna Olimpică, plus locul întâi la Regatta Port Bourgas (GALERIE FOTO)

ro

16 May, 2023 00:00 1352 Marime text

 
  • Campioană europeană și vicecampioană mondială de junioare, sportiva constănțeană face parte din lotul național al României și se pregătește pentru marile competiții din acest an preolimpic, cu gândul la Paris 2024.
 
Campioana constănțeană de la yachting Ebru Bolat, legitimată la CSM Constanța, a avut o evoluție deosebită la Regatta Port Bourgas, competiție desfășurată la Burgas, în Bulgaria, la care s-a clasat pe primul loc la clasa ILCA6.  
 
Tânăra sportivă a confirmat astfel pregătirea bună din luna aprilie, de la World Cup Hyeres Olympic Week, unde a participat la curse mici și intensive, care au fost teste utile pentru plecarea de la linia de start. „Ebru a câștigat împotriva unor concurenți și concurente din Bulgaria, Spania și… România, Răzvan Pîslaru, de la ACS Electrica Balkan, clasându-se pe locul 7. ILCA 6 este una dintre cele mai populare ambarcațiuni de competiție, fiind introdusă la nivel internațional odată cu Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Regata organizată de Yacht Club «Port Bourgas» s-a bucurat de participarea sportivilor din Bulgaria, România, Turcia, Grecia și Ucraina și a programat 10 curse pentru fiecare clasă de navigație“, este mesajul CSM Constanța.
 
Condiții bune, cu vânt între 9 și 17 noduri
 
Ebru Bolat este campioană europeană și vicecampioană mondială de junioare. Constănțeanca face parte din lotul național al României și se pregătește pentru marile competiții din acest an preolimpic, cu gândul la Paris 2024.
 
„Mulțumesc organizatorilor Yacht Club «Port Bourgas» pentru primirea călduroasă a echipei României de ani de zile la acest concurs și pentru cursele frumoase de pe apă. Am avut condiții bune, cu vânt între 9 și 17 noduri, iar toate cele 10 curse s-au derulat conform programului. Mă bucur că am mai prins și eu două zile din cantonamentul lotului național înainte de concurs, cu Adonis Bougiouris, organizat de Federația Română de Yachting, după ce am terminat World Cup-ul din Hyeres, Semaine Olympique Francaise (SOF), în care toate clasele ILCA am putut să ne antrenăm pe apă în curse mici și intensive și să facem exerciții pentru a pleca mai bine de pe linia de start. Sper că sportivii s-au simțit bine pe apă și au putut să dobândească cunoștințe noi și să le aplice la concurs. Felicitări tuturor sportivilor pentru efortul depus! Felicitări celor care au obținut rezultate pe podium, dar și celor care au învățat lecții importante, care îi vor ajuta în viitoare competiții să fie mai buni!“, a declarat campioana. 
 
Amigdalită acută și pneumonie după Cupa Mondială
 
Participarea la prima ei Săptămână Olimpică Franceză nu era certă pentru Ebru Bolat Bolat, după ce aceasta s-a luptat cu o amigdalită acută și cu o pneumonie după Cupa Mondială. „Nu eram sigură dacă voi putea participa la acest eveniment. Dar plămânii mei au început să coopereze încet, zi de zi, și, deși tușeam de greu în primele zile, aș vrea să cred că fiecare experiență ne învață lecții importante, inclusiv aceasta pentru mine. Acum gata, ne recuperăm complet și punem înapoi masa musculară pierdută“, menționa sportiva constănțeană, după Săptămâna Olimpică Franceză.
 
„O luăm ca pe o victorie“
 
La prima Cupă Mondială a anului, Trofeo Princesa Sofia Mallorca, Ebru Bolat a ocupat locul 50 din 107. Principalele sale obiective la acest concurs au fost îmbunătățirea starturilor și a mersului pe purtător.
 
„Deși am rămas puțin frustrată de viteza mea pe pupa, pot spune cu bucurie că starturile mele au fost în general destul de bune. Așa că o luăm ca pe o victorie și lucrăm mai departe la următoarele puncte de îmbunătățit. Abia aștept să pun cap la cap o performanță bună cap-coadă! Există atât de mulți oameni behind-the-scenes pe care s-ar putea să nu îi creditez suficient și cât de mult înseamnă sprijinul lor pentru mine. Așa că, fără a prelungi acest mesaj prea tare, vreau cu adevărat să-mi exprim recunoștința față de fiecare persoană care a contribuit în trecut, contribuie in prezent sau în viitor cu o donație, sponsorizare sau orice alt tip de sprijin la campania mea. Este într-adevăr un efort de echipă și, fără sprijinul vostru constant, cu siguranță nu aș fi ajuns atât de departe. Acesta va fi un an plin de evenimente, cu oportunități de a crește și de a ne îmbunătăți. Și planul este să mergem la cât mai multe“, a punctat Ebru Bolat.
 
Campionat European super intens
 
Aceasta a participat în acest an și la Campionatul European din Andora, clasându-se pe locul 38 din 112 la open și pe locul 31 european.
 
„A fost un concurs super intens, cu multe schimbări în clasament și toate tipurile de condiții. Încă mai trebuie să lucrez la încrederea în mine la start și să risc și mai mult, dar viteza mea pe strâns m-a ajutat cu siguranță să revin în joc. Am trecut destul de des pe la juriu acest campionat și am aflat cu ocazia asta despre noul sistem de arbitraj, în care cel protestat poate alege dacă merge sau nu la un protest sau alege penalitatea de +30% din scor în cursa în care a avut loc incidentul. Un pic nedrept față de protestatari, după părerea mea, dar asta e. Deși sunt neîndreptățiți, trebuie doar să accepte consecința pierderii unor puncte în cursa respectivă. Probabil că trebuie să strig mai tare data viitoare pentru a-mi primi prioritatea de trecere. Dar cu siguranță mi-a plăcut să concurez pe apele italiene pentru prima dată la ILCA, cu T-Rex, barca mea“, a oferit amănunte Ebru Bolat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Ebru Bolat)
 
Citește și:
 
Yachting
Constănțeanca Ebru Bolat, pe primul loc la regata de la Hvar (Croația). Aproape 60 de sportivi au luat startul (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii