Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Victoria Cumpăna Micii fotbaliști, locul șase pe țară la Cupa Satelor. Rugbystul Andrei Chelaru, bronz la Gimnaziada din Franța (GALERIE FOTO)

ro

24 May, 2022 00:00 2333 Marime text

 

 
  • La faza finală a Cupei Satelor, micii fotbaliști de la Cumpăna (antrenor, Constantin Gache) au reprezentat regiunea Sud-Est, în urma câstigării, pentru a doua oară, a competiției pe regiune.
  • În anul 2019, faza națională a Cupei Satelor a fost organizată în comuna Cumpăna, iar echipa locală, pregătită atunci de antrenorul Cristian Mustacă, a obținut locul al doilea.
  • La ediția a 19-a a Gimnaziadei Sportului Școlar European, competiție organizată de ISF (Federația Internațională a Sportului Școlar), în localitatea franceză Deauville, din regiunea Normandia, România a obținut medalia de bronz la rugby în 7.
 
Noi performanțe aduse de sportivii de la CS Victoria Cumpăna. La fotbal, echipa Under-13 a clubului a participat la turneul final al Cupei Satelor, ocupând poziția a șasea pe țară, în timp ce, la rugby, Andrei Vlad Chelaru s-a clasat pe podium cu echipa României la Gimnaziada de vară din Normandia.
 
Cupa Satelor este cel mai amplu proiect de scouting în mediul rural, iar echipele participante sunt mixte. Competiția națională U-13 este organizată de Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Kaufland România, și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.
 
La faza finală a competiției, micii fotbaliști de la Cumpăna (antrenor, Constantin Gache) au reprezentat regiunea Sud-Est, în urma câstigării, pentru a doua oară, a competiției pe regiune. Delegatia comunei Cumpăna a fost condusă de viceprimarul Neagu Florin si de directorul clubului sportiv, Ion Răută. În urma unor evoluții deosebite, CS Victoria Cumpăna a fost a șasea pe țară. „A fost a doua competiție de asemenea anvergură pentru micuții nostri sportivi. Suntem mulțumiți de performanța lor, pentru că nu este ușor să ajungi la turneul final, peste 2.000 de comune din România luptă pentru aceast obiectiv. Copiii au avut astfel ocazia să stea într-un cantonament și să aibă cea mai frumoasă experiență de până acum”, a declarat Ion Răuță. „Felicitări, copii minunați, pentru performanță, motivație, muncă și seriozitate. Felicitări domnului profesor Gache Constantin, pentru munca si pasiunea pe care o depune aici, la Cumpăna, în pregătirea copiilor noștri. Cumpăna vă iubește și vă susține!“, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
 
Lotul echipei CS Victoria Cumpăna este format din: portari - Raul Bălan și Leonard Istrate; jucători de câmp - Ștefan Voinea, Robert Darie, Andrei Cojocaru, Altîn Salim, Florian Cuțui, Darius Toader, Nicolae Rusu, Darius Rusescu, Alexandru Crasovschi, Ștefan Tuluc, Sasha Ugarcovici, Eduard Bogdan, Constantin Ciobăniță și Radu Florea.
 
În anul 2019, faza națională a Cupei Satelor a fost organizată în comuna Cumpăna. În această fază, după victoria de la Buzău, care le-a asigurat participarea, echipa pregătită atunci de antrenorul Cristian Mustacă a obținut locul al doilea.
 
„Cei mai buni ambasadori, copiii noștri“
 
La ediția a 19-a a Gimnaziadei Sportului Școlar European, competiție organizată de ISF (Federația Internațională a Sportului Școlar), în localitatea franceză Deauville, din regiunea Normandia, România a obținut medalia de bronz la rugby în 7. Din lotul tricolor, pregătită de profesorul-antrenor Victor Bezușcu, din Constanța, președintele CS Cleopatra Mamaia, au făcut parte și trei tineri sportivi de pe litoral, unul dintre ei fiind Vlad Andrei Chelaru (de la CS Victoria Cumpăna), fiul fostului rugbyst Daniel Chelaru. Vlad Andrei Chelaru îl are antrenor la club pe Marius Codea. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, îi felicită pe Andrei Chelaru și pe Marius Codea, pentru efortul depus, pentru implicare, pentru dragostea și pasiunea cu care se dedică rugby-ului. „Cumpăna se mândreste cu performanțele obținute de cei mai buni ambasadori, copiii noștri. Pentru aceasta, vă mulțumim!”, a declarat primarul comunei constănțene.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „Cumpăna News“.  

 
Citește și:
 
Victoria Cumpăna, câștigătoare pentru a doua oară a Cupei Satelor pe regiunea Sud-Est (GALERIE FOTO)
 
UPDATE. Rugby în 7
România, participantă la Gimnaziada de vară. Constănțeanul Victor Bezușcu, antrenor. În lot sunt și trei jucători de pe litoral
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii