Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Marina Constanța Cei mai buni sportivi pe 2022, premiați. Noua sală a clubului, inaugurată. Centrul Național de speedkick la Taekwondo WT, deschis (GALERIE FOTO)

ro

17 Dec, 2022 14:45 3852 Marime text


Eveniment deosebit, astăzi, la Clubul Sportiv Marina Constanța, fiind organizată, în prezența membrilor clubului, a părinților sportivilor și a invitaților, festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi pe anul 2022.  
  
Totodată, a fost inaugurată noua sală a clubului, iar Centrul Național de speedkick la disciplina olimpică Taekwondo WT a fost deschis.

De la eveniment nu au lipsit Constantin Apostol, președintele Federației Române de Taekwondo WT, George Teșeleanu, președintele clubului Pantheon Constanța și al Asociației Județene de Judo Constanța, sau Mihai Ochiuleț, consilier local USR Constanța.   

Superlativele anului 2022 la CS Marina Constanța au fost:
  • Cel mai bun debut – Mert Cadiroglu (secția de judo / jujitsu), Liviu Tudoran (secția de taekwondo)
  • Cel mai promițător sportiv – Răzvan Jecu (secția de judo / jujitsu), Robert Ștefan Matei (secția de taekwondo)
  • Cel mai fidel sportiv – Ștefan Avram (secția de judo / jujitsu), Adrian Bisoceanu (secția de taekwondo, student în anul I la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanța)
  • Cel mai bun instructor – Ionuț Mihalache, Cristiana Munteanu (cea care ieri a devenit mămică de gemeni)
  • Cel mai bun arbitru – Ștefan Avram (secția de judo / jujitsu), Alina Roman (secția de taekwondo)
  • Cel mai bun antrenor – Timur Gelal (secția de judo / jujitsu), Ciprian Encică (secția de taekwondo)
  • Cel mai bun voluntar – Marian Mușat.
Primii 10 sportivi la secția de judo / jujitsu
  1. David Rizu (cel mai bun sportiv al secției pe 2022)
  2. Teodor Carabineru
  3. Miruna Iuga
  4. Ștefan Dorneanu
  5. Ștefan Avram
  6. Teodor Vasilescu, Ștefan Ghiță
  7. Robert Jecu
  8. Răzvan Jecu
  9. Stelian Giogi
  10. Luca Andrei, Raul Spulber
 
Primii 10 sportivi la secția de taekwondo
  1. Karina Luncași (cel mai bun sportiv al secției pe 2022)
  2. Răzvan Bangăl
  3. Daria Platon
  4. Dan Toader
  5. Andrei Diciu
  6. Bogdan Ionescu
  7. Petrișor Roman
  8. Radu State
  9. Andrei Burenescu
  10. Vladimir Solcanu, Adriana Gropeneanu.
Cel mai bun sportiv al anului 2022 la CS Marina Constanța a fost desemnată Daria Kraus.



Pentru sprijinul acordat, sub diferite forme, CS Marina Constanța, au primit plachete Florin Pârvuță, Nicolae Krenț, Fănel Costea, Sorin Bucur, Oleg Didenko, George Teșeleanu, Constantin Apostol, Lucian Leontiev, Mihai Ochiuleț, dar și cotidianul ZIUA de Constanța, pentru mediatizarea rezultatelor și a activității clubului.

A fost un moment deosebit pentru comunitatea sportivă. Prin consecvența și obiectivitatea cu care privește selecția, pregătirea și participarea la competiții, CS Marina Constanța a reușit să primească statutul de Centru Național pentru proba de speedkick, probă consacrată în cadrul programului de Taekwondo WT disciplină olimpică, a precizat Constantin Apostol.     

A fost un eveniment important, încărcat de emoție. Am inaugurat a doua sală Marina, care se află în același complex. E o sală dedicată sportului de masă, dar și antrenamentelor pe care noi ni le dorim părinte – copil. Părintele își aduce copilul la sală și are ocazia să facă și el în același timp pregătire. Cred că acest element de noutate dă un plus valoare sălii. În același timp, am deosebita plăcere să anunț inaugurarea Centrului Național de speedkick, care ne-a fost acordat de Federația Română de Taekwondo WT în 2021. Centrul va susține pregătirea pentru sportivi din toată țara. Concomitent, am efectuat premierea celor mai buni sportivi pe 2022, campioni care au avut rezultate excepționale. A fos un 2022 cu rezultate din ce în ce mai bune. Ne-a fost greu să facem departajarea. Am avut două locuri zece, două locuri șase, cu multipli campioni balcanici, campioni europeni și mondiali la jujitsu și nu numai. Și la taekwondo începem să scoatem capul în lume. Pe această cale, mi-aș dori ca și comunitatea locală să fie alături de noi, să recunoască aceste rezultate. Nu este de ici de colo să ai rezultate internaționale la disciplină olimpică. Consider că ar merita mai multă atenție acești copii. Noi facem toate demersurile, am inițiat discuții cu decidenții locali și cu CSM Constanța, a declarat Dan – Marian Ungureanu, președintele CS Marina Constanța.


La ultima ședință a Consiliului Local al municipiului Constanța, a fost votat proiectul de hotărâre nr. 638/2022 privind alocarea unor sume din bugetul local în vederea premierii unor sportivi constănțeni și a antrenorului principal constănțean pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul comptițiilor internaționale oficiale. Este vorba de CS Marina Constanța.

David Rizu a obţinut titlul de campion european la tineret. Tot la Europene, Daria Kraus a obţinut locul II, iar Teodor-Bogdan Carabineru s-a clasat pe locul III.

La Campionatele Mondiale, Daria Kraus a reuşit performanţa de a fi numărul 1 la juniori! Ea a fost urmată de colegii săi, David Rizu (locul III), Christian-Andrei Stan (locul III) şi Teodor-Bogdan Carabineru (locul V).
 

La inițiativa consilierilor municipali USR Constanța, micii campioni și antrenorul lor, Marian Ungureanu, vor fi recompensați financiar, proiectul fiind votat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din 16 decembrie. Pentru rezultatele în cadrul celor două competiții, sportivii vor primi un total de 23.000 de lei, sumă ce se împarte la fiecare dintre ei, în funcție de locul ocupat pe podium. Nu sunt foarte mulți bani, însă credem că este un început bun pentru recunoașterea și încurajarea performanțelor sportive remarcabile ale juniorilor din Constanța. Felicitari! Vă mulțumim că ne-ați reprezentat orașul și țara pe podiumurile unor competiții sportive de mare anvergură!, se arară pe pagina de Facebook USR Constanța.


Noua sală Marina are 120 de metri pătrați, sportivii beneficiind acum de două săli multifuncționale de 250 de metri pătrați de tatami.

Astăzi, 17 decembrie, este o zi speciala pentru noi! Ce am realizat? Am deschis noua sală Marina de 120 de metri pătrați. Acum avem două săli multifuncționale de 250 de metri pătrați de tatami. Am deschis Centrul Național de speed kick. Am premiat cei mai merituoși sportivi! Am împărțit pachetele de final. Daria Kraus a câștigat cel mai bun Sportiv Al Anului 2022. Luncași Karina este cel mai bun sportiv la Sectia de Taekwondo WT. David Rizu este cel mai bun sportiv al sectiei de Ju Jitsu. Am strâns comunitatea Marina lângă noi! Este cea mai mare realizare! Le multumim sponsorului principal: Parinții și domnului Maestru Apostol Constantin pentru implicare și dăruire. Pace pentru sport! Hai Marina!, este mesajul de pe pagina de Facebook a clubului.  


Sursa foto: ZIUA de Constanța și Facebook (CS Marina Constanța)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii